興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:今日打電話去約太子Win師傅

三世紅塵,等我又上去看看,謝謝jm 的解釋

侯爵府

醒目開學勳章

引用:三世紅塵,等我又上去看看,謝謝jm 的解釋

原帖由 Miuyui 於 16-02-05 發表
三世紅塵,等我又上去看看,謝謝jm 的解釋
是三界紅塵

別墅

謝謝更正

複式洋房

Jocheng 發表於 15-8-14 18:47
最快要到1月才有時間,問我要上去問咩問題,我話想問一位已過身的親人,即刻話先人唔比問架唔知點解 ...
請問 見左未丫~~ 分享下丫~~ :)

大宅

見完太子WIN師傅, 我當時問咗係咪俾新曆生日, 嬸嬸(師傅媽媽?)就叫我寫, 通常唔係要俾舊曆咩, 定我聽錯指示?
依家成日覺得自己俾錯料咁.....
請問見過師傅嘅各位, 你地俾新定舊曆架?

侯爵府

引用:你可以上youtude+打三界紅塵,可以了解多d.

原帖由 Kellywong819 於 16-01-14 發表
你可以上youtude 打三界紅塵,可以了解多d.
聽左幾集三界紅塵
師傅講嘅野好啱,聽完諗通好多野

不過個主持好滋擾
經常打斷師傅說話
成日講啲自以為好笑說話,其實係唔尊重
聽到個人好攰

侯爵府

大家上去會問乜野?

複式洋房

我本人問過三次,有一次是自己,第二次是陪朋友,第三次是和伴侶一起去,但原來就算是情侶都不可以一起問的,要夫妻或是家人關係才可以一起問,可能是私隱關係

其實我係好早期已經去左第一次,我都係聽唒三界紅塵既節目先上去見,做好唒功課,所以如果jm真的想大神指點一下,不妨花點時間,去聽唒節目佢,基本上已經講晒要見佢時要注意啲乜嘢,有咩係問得,有咩係唔問得,點樣問得醒目啲

其實我第一次見大神都係非常緊張的,但大神係會見到你個人係點,善既人,佢會講多兩句,偽善的,佢一定句句都對你黎講係惡既,唔啱聽既。其實上得去既人,就要真誠相待,要尊重,大神話你有咩做得唔好時,唔好以為自己講大話就算,佢會真係罵得好勁。

另外,要有耐性等,因為約都係等,上到去,唔會立刻就到你,都係要等。上到去,嬸嬸會話你知要點做,點寫,第一次去既,就要係電話問清楚要帶咩啦,唔好帶少。我都係有咩唔明就問她的佢非常好人,有時,有d野比較難買,你都可以問她的。

其實所有野都係要睇你自己既準備功夫,講真,有成幾個月比你準備,我個時都係聽節目聽到一半,約左,到我聽唒,就差不多到個日了。你話要問咩係最好,無最好的,每個人都唔同,講真的,我每次都準備好要問咩,但次次出返黎都覺得自己問得唔夠好,因為好緊張情況似去見工

希望幫到大家啦

複式洋房

回覆:teamfaith 的帖子

我都有去搵過師父,請大家放心,師父喺好善良同願意幇人,而且告訴大家,大神是很準很準,他會很準地説出你之前事情,性格,工作上的事,其實大家不要抱懷疑態度去、只要你誠心尊敬,你會得到意想不到的效果!最重要,大神能告訴你個人的性格好與壞,怎樣待人接物,會告訴你今世所發生的事情和上世有何關連,會教導我們向善而且怎樣去面對困難!

侯爵府

引用:我都有去搵過師父,請大家放心,師父喺好善

原帖由 福頭 於 16-04-13 發表
我都有去搵過師父,請大家放心,師父喺好善良同願意幇人,而且告訴大家,大神是很準很準,他會很準地説出你 ...
請問係唔係可以用紙筆寫低師父講嘅野
可唔可以寫低自己問題去到問師父

禁止訪問

熱血勳章

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 福頭 於 16-04-13 發表我都有

原帖由 Lopopo 於 16-04-17 發表
請問係唔係可以用紙筆寫低師父講嘅野
可唔可以寫低自己問題去到問師父

...
第一個問題的答案是必需。
第二個,應該可以。

子爵府

請問可以問將來嗎?謝謝

侯爵府

引用:Quote:原帖由+Lopopo+於+16-04-17+發表請問

原帖由 Yukyuk 於 16-04-19 發表
第一個問題的答案是必需。
第二個,應該可以。
即是第一個問題係好重要
要諗清諗楚問咩先好去

一般45分鐘可以問到幾多問題
或者師傅一般對每個問題會答得幾深入
想問嘅野太多,要篩選下

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 Yukyuk 於 16-04-19 發表第一

原帖由 Lopopo 於 16-04-19 發表
即是第一個問題係好重要
要諗清諗楚問咩先好去
如果有聽節目,你會容易知道怎樣問。

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 Yukyuk 於 16-04-19 發表第一

原帖由 Lopopo 於 16-04-19 發表
即是第一個問題係好重要
要諗清諗楚問咩先好去
一般有身體、感情、事業困擾才去

禁止訪問

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+Lopopo+於+16-04-19+發表即是

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 Yukyuk 於 16-04-19 發表如果

原帖由 imsaige 於 16-04-19 發表
我最近約到大神喇,好緊張,唔夠時間聽晒個節目。可以請教一下你有咩要注意嗎?有咩要帶上去呢?謝謝你:fun ...
打電話問Auntie 先

大宅

回覆:imsaige 的帖子

我剛剛看完. 7.30等到10點pm. 奇怪,為什麼appointment那麼晚? 有無人試過book到下午的?ie.還有暘光的時間?

禁止訪問

熱血勳章

引用:我剛剛看完.+7.30等到10點pm.+奇怪,為什麼

首頁

尾頁

跳至