自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有,但係同時話我個女好乖。。。。

琥珀宮

joechan1999 發表於 15-10-2 18:17
如題,有的會是什麼反應?

個仔係我嘅,關佢蛋治?

大宅

回覆:有冇俾吾識教仔的人話你吾識教仔?

有,依家我小朋友面試緊小一,有個冇拍拖唔會生仔的朋友每次見面都話我係怪獸,點解要面試?點解唔讀派位學校?大不了咪國際學校?人生不是只是學術成績等等等等。仲不停將我同其他初生bb的媽媽比較,話人地都冇我甘緊張,我最變態等等等等!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我姑9係咁,我都想疏遠下

原帖由 beetle910 於 15-10-02 發表
我姑9係咁,我都想疏遠下
我姑奶,佢覺得佢個仔唔乖係正常,我d仔女唔乖係失常。

佢個仔又煩又爛又自私(3歲定80,佢個格真係自私格,佢父母都係自私),我無話過佢半句唔識教,最多話小朋友係咁。
但佢成日煩我,話我d仔女點點點
我就黎爆佢一鑊架啦,不過而家盡量叫我d仔女唔好同果位太子玩,費事煩

伯爵府

回覆:joechan1999 的帖子

當聽唔到

子爵府

當然有
我阿媽

男爵府

引用:如題,有的會是什麼反應?

原帖由 joechan1999 於 15-10-02 發表
如題,有的會是什麼反應?
邊個真真正正識教仔

大家都系邊教邊學,冇特别邊套教仔方法系完美無缼

子爵府

BK Milk勳章

有,我亞媽同家姐,睇佢地子女表現(包括我)就已証明佢地嗰套古老方法只為方便湊嗰個,我地全部性格都有問題
我媽成日好幫得手教我個女

重好意思話我跟書教唔得
話時話,我覺得跟書教係幾得

仲有我姑拉同男家長輩,全部冇子女,又係專家上身,三個月大就吹我快D教英文生字話錯過咗小朋友會好慘

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無人話過我,不過見好多教育專家,對別人教細路好多意見,但佢本身係未婚無細路

男爵府

引用:Quote:原帖由 beetle910 於 15-10-02 發表

原帖由 我愛Corina 於 15-10-03 發表
我姑奶,佢覺得佢個仔唔乖係正常,我d仔女唔乖係失常。

佢個仔又煩又爛又自私(3歲定80,佢個格真係自私格 ...
嘩,我姑9一樣呀

子爵府

我都试過比兩個舊同學話到屎,一個未拍過拖,一個结左婚冇生小朋友,其實每個父母每個仔女都系獨立個体户,冇得跟書去教!😊

首頁

尾頁

跳至