自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:返工一個月, 日日都比老闆鬧, 唔知點做落去

一定辭職囉,唔係到時你個cv吉咁耐重難搵工。落埋呢份又唔知佢會唔會唱衰你

複式洋房

一定辭職囉,唔係到時你個cv吉咁耐重難搵工。落埋呢份又唔知佢會唔會唱衰你

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

引用:騎牛搵馬,加油 +

原帖由 Ho_BB 於 15-10-15 發表
騎牛搵馬,加油

侯爵府

即走, 吾好等佢炒

大宅

BK Milk勳章

有兩個選擇:

1)即刻搵工,跟住BYE BYE走人!

2)努力守著, 學習距離法, 佢每次鬧你, 你想著你同佢係有

幾千尺的距離, 或者係佢唱緊大聲的歌, 用緊最投入,最真的率性感情來唱,

係一個可憐又讓人同情的人! 你一想到這,你就會沒事, 努力返工, 為這位

真性情的老板而做!

男爵府

我返左新工一星期,連續續兩日比人鬧,第一日個同事話我激到上司好嬲,

我做左幾年野,第一次比人鬧,希望啲野快d上手

子爵府

引用:如題。 今年6月後搵到既工好差可以等到年底

原帖由 chiupotato 於 15-10-15 發表
如題。 今年6月後搵到既工好差
可以等到年底最好, 不過老闆在公司, 我一入房就比佢抦
脾氣咁差, 開左20年難 ...
我之前份工,老闆兩公婆都係成日黑口黑面、鬧人,忍咗一、兩次,真係我錯我會唔出聲,但其他野我一定駁返佢、黑返佢.

之後佢就唔敢再咁樣對我

大宅

引用:Quote:原帖由 chiupotato 於 15-10-15 發表

原帖由 nikfan 於 15-10-15 發表
我之前份工,老闆兩公婆都係成日黑口黑面、鬧人,忍咗一、兩次,真係我錯我會唔出聲,但其他野我一定駁返佢 ...
我個老闆係usa人。 佢有佢聽, 甚至唔聽
我做我講

難道要同佢講聲“can u hear me”, 咁樣的話, 我要成日講呢句了

如果係hk人, 我會好d呱

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

返工最痛...莫過於此....
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

大宅

回覆:choiyan05 的帖子

你同事有冇講, 上司angry 什麼的

子爵府

捱到梗係捱埋個雙量先走,如果真係而加就頂唔順就快D搵到份新工即走!!

大宅

引用:捱到梗係捱埋個雙量先走,如果真係而加就頂

原帖由 多doll 於 15-10-15 發表
捱到梗係捱埋個雙量先走,如果真係而加就頂唔順就快D搵到份新工即走!!

...
有關呢樣野, 我都諗過, 等埋雙量先走。
一想到請假見工就煩啦。

我同公司請假, 上司hea 我話“那天很忙多野做”, 又要等老闆approve. 叫我改請另一天. 點知老闆未覆, 張請假form又 未去到 會計手中。 90% 上司hold 在手 而不放人 也沒幫我問老闆。

結果原本個日我請假那天 hea 爆 悶爆。 又要搵野做扮忙。
年尾既工搵到多數唔係好野。 請假見工(no pay leave) 睇黎都係 冇可能。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:有兩個選擇:1)即刻搵工,跟住BYE+BYE走人!2)

原帖由 alan999 於 15-10-15 發表
有兩個選擇:

1)即刻搵工,跟住BYE BYE走人!

禁止發言

珍珠宮

回覆:chiupotato 的帖子

日日比佢鬧
唔做啦!
好高人工嘅咩?
邊頂得順呀!

大宅

引用:日日比佢鬧唔做啦!好高人工嘅咩?邊頂得順

原帖由 milau 於 15-10-15 發表
日日比佢鬧
唔做啦!
好高人工嘅咩?
人工唔高, 日日頂真係心力負荷太大
有家庭負擔, 只可在比呻下幾句
減下壓

禁止訪問

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都試過遇著變態上司
上一份工, 我做左近十年
下一份工, 老闆帶我過檔, 跟左同一老闆近8年
自問返工交足貨從無HEA做

就只係果一份, 個變態女魔頭, 可以鬧到我落街喊腫晒對眼返去再做, 就係唔甘心佢睇唔到我努力, 唸返轉頭真係勁ON居, 應該一早同佢反檯
結果點? 佢叫我自己走(講得白D即係炒), 真係唔知為咩

我勸你, 搵到就走! 一個無HEART嘅人係唔會欣賞別人付出架! 唔會令自己難過

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+milau+於+15-10-15+發表日日

原帖由 chiupotato 於 15-10-15 發表
人工唔高, 日日頂真係心力負荷太大
有家庭負擔, 只可在比呻下幾句
減下壓
Add oil

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至