自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

wpc666 發表於 15-10-16 14:54
羅湖商業城又殘又舊,我好耐都沒有去了
之前同我女及我爸爸去左深圳動物園,出乎意料的好ok,
(有住一晚, ...

成日傳聞迷魂攞內臟咪商業城囉~

我去過幾次,除左舊,多人,貴,基本無野好.
東門龍蛇混雜,一班人,兩個人去最好,一個女人仔就事事小心
而家地鐵源線好多好大好安全商場,其實一出都有得行下

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆:深圳食玩買

小心照顧,玩得開心啲

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 philipsbaby 的帖子

Agree, 儸湖商業城又髒又亂又貴,酒樓飲茶貴過香港陶源,我試過買到死的大閘蟹(show我時是活的),D人又係室内食煙。。。。
其實深圳好多商場都好ok, 同儸湖商業城好係兩個世界
東門都好耐冇去,有小朋友都係不要去人太多又亂的地方

男爵府

千祈咪去, 3歲前最多人擄走架, 東門又多小偷。

琥珀宮

homecooking168 發表於 15-10-16 14:54
大人ok 既, 自己小心 但同小朋友,多幾個壯丁一齊會感覺安全d 囉!

...
都有同姐妹加甥仔女一齊去過無想像咁恐怖,當然我哋無去D好僻的地方,都係D大型商場

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:櫻花bb 的帖子

大宅

回覆:朱古力小b 的帖子

唔需要

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋

好心唔好咁out啦,講到深圳成個山卡拉咁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

引用:深圳其實唔係好恐怖,以前睇網上講到好恐怖,

原帖由 tansyneko 於 15-10-16 發表
深圳其實唔係好恐怖,以前睇網上講到好恐怖,親身去過幾次後覺得治安SO FAR都OK,不過買嘢食嘢既話唔覺得平同 ...
walmart, 家樂福d野平均已經平過日日賺到盡

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

男爵府

其實深圳市區範圍都很安全,每個街口都有公安的閉路電視監控

琥珀宮

小雄維尼 發表於 15-10-16 17:21
walmart, 家樂福d野平均已經平過日日賺到盡
係?但我想買個D換算返港幣同香港一係差唔多,一係貴過香港

大宅

其實,大人就小心d就ok, 小朋友太细唔建議帶去,如果有多幾個大人去照顧會好d, 一個女人睇兩個太細會好危險。 我都好多時候同c6 兩個上去拍下拖,行下食下野; 有時候同埋小朋友 ( 但冇你果個咁細,太細跟團好d)一齊去短程住下酒店兩三日relay 下都ok! 總知出門長途短途都要小心,咁就玩得開心!

水晶宮

引用:Quote:小雄維尼 發表於 15-10-16 17:21 wal

原帖由 tansyneko 於 15-10-16 發表
係?但我想買個D換算返港幣同香港一係差唔多,一係貴過香港
你諗下上面用人仔, 就算平些少... 兌返都係差不多, 上面日日賺到盡好多都比香港貴, 甘點會一樣

水晶宮

引用:Quote:原帖由 olkan 於 15-10-16 發表應該

原帖由 Edithcsm 於 15-10-16 發表
請問 羅湖過咗關後行去深圳羅湖地鐵站要幾耐? 途中有路牌指示嗎?
過左關直行些少路搭扶手電梯落1層就係地鐵, 搭去邊同邊樹轉車, 好清楚寫明, 同香港地鐵一樣

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

如果湊個1歲都仲可以,最多辛苦啲,全程用hip-seat揹住。但3歲個個因為我仔依家兩歲十個月,我都估到3歲應該差唔多,無時停,見到鍾意既就衝過去所以我諗比我唔會同阿仔返大6住

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

黑色誘惑 發表於 15-10-16 09:32
好開心呀,星期五啦,諗住聽日上羅湖商業城買野, 去深圳食下野, 同阿媽同兩個BB去行下.
以前香港人好興去深圳 ...

商業城啲野仲貴過香港, 去深圳動物園睇動物, 好多香港都未見過,大人都睇得開心。
團購都係79元票, 去到加10元人仔買埋坐車飛, 無限次任上任落

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 Edithcsm 於 15-10-16 發表請

原帖由 小雄維尼 於 15-10-16 發表
過左關直行些少路搭扶手電梯落1層就係地鐵, 搭去邊同邊樹轉車, 好清楚寫明, 同香港地鐵一樣

...
明白,唔該曬

琥珀宮

回覆樓主:

去人山人海食自助餐,老人家細路半價,地鉄往返,唔好行出街,

珍珠宮

虎到金來勳章

olkan 發表於 15-10-16 12:17
我一年都會同小朋友去幾次書城、歐洲城(ikea)同隔離果間大型運動店行吓。

...
好想去宜家,但要地鐵轉搭巴士,驚巴士唔安全。

大宅

其實如果真係想去玩吓,可跟「美食之旅」兩日一夜,甘樣會安全D

首頁
12345...6

尾頁

跳至