自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

回覆:請各位評一評理

睇嚟你志在必得喎。relax。可能你未熟悉二手買賣,交收多幾次就會慣

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我試過幾日前約好交收,我剛坐完月,大熱天時放工時間抱住個剛滿月嘅b去,我準時去到佢至話我知唔賣俾我,我都未開名唱嗰條友啦!

你有咩損失呢?

伯爵府

引用:我試過幾日前約好交收,我剛坐完月,大熱天

原帖由 竇漪房 於 15-10-18 發表
我試過幾日前約好交收,我剛坐完月,大熱天時放工時間抱住個剛滿月嘅b去,我準時去到佢至話我知唔賣俾我, ...
你哩個應該要開名了,以免其他人黑仔遇著佢

公爵府

睇嚟樓主真係好鍾意部單車

男爵府

引用:+本帖最後由+jacompany+於+15-10-18+01:22+

原帖由 jacompany 於 15-10-18 發表

我10月14號係二手市場個邊見有位叫“kukoclam”既用戶放 ...
俾著係我有熟人或親戚要,我都會優先俾佢地先,人之常情。況且未同你約實交收時間,你又唔係入咗錢俾對方,而且對方都有講sorry, 唔明你有乜咁嬲,會否諗多咗呀?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我10月14號係二手市場個邊見有位叫“kukocl

原帖由 jacompany 於 15-10-18 發表

我10月14號係二手市場個邊見有位叫“kukoclam”既用戶放 ...
賣家無錯喎,佢都無confirm你。無同你口頭承諾。

再講賣家係想賣$400,你係接納就唔係咁啦

crazycarrot    發表於 15-10-18 10:09

大宅

小事都不得了,我自己都試過,fb個啲。。通常我會唔開心係因為覺得自己蝕左。。。但過一陣又會放低。。當慳番好過

大宅

我之前在2手市場買儲奶樽,又係講好價錢交收地點,到當日提佢時佢先話朋友有需要比左朋友
其實我都覺得冇得嬲!!!!

最近又有件事,我賣奶袋,有2個想要,2個都有留言同pm ,我賣左比其中一個(佢係第一個留言&pm), 我禮貌地同另一個jm 講我已hold 左比人,佢竟然話佢係第一個人留言喎咁!我即刻睇返佢原來唔係第一個留言既。。。佢可能睇錯左都唔定。。。
件事我想表達就係什麼人也有,冇謂上心,有啲人太執著,有啲人就好隨心,老實講,我可以鐘意賣比邊個就邊個。。。

以上係我遇過的事,純分享!樓主唔好太嬲,好彩未比錢,同埋買唔到又唔係咁損失

珍珠宮

樓主嬲可能係因為佢轉賣俾其他人,兩邊傾好價錢,突然無咗件貨,無錢賺之餘又同個客交代唔到。

不過我都係估喳,一日未約實都唔算係 deal 啫!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

以為乜嘢咁大件事要評理

你deal,但人地之後都無再confirm你,咁唔算口頭承諾要賣俾你喎

你會唔會太激動喇

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:樓主嬲可能係因為佢轉賣俾其他人,兩邊傾好

原帖由 JoanC 於 15-10-18 發表
樓主嬲可能係因為佢轉賣俾其他人,兩邊傾好價錢,突然無咗件貨,無錢賺之餘又同個客交代唔到。

不過我都係 ...
呢個都有可能

瑪瑙宮

引用:我之前在2手市場買儲奶樽,又係講好價錢交

原帖由 ~Exit~ 於 15-10-18 發表
我之前在2手市場買儲奶樽,又係講好價錢交收地點,到當日提佢時佢先話朋友有需要比左朋友
其實我 ...
我試過賣,傾好晒之後,我推晒其他人後,佢先話唔要

所以我之後賣野係先交收先得

大宅

引用:你激動得滯了,我覺得未約交收時間地點又未

原帖由 gigilam528 於 15-10-18 發表
你激動得滯了,我覺得未約交收時間地點又未俾錢,突然唔賣都好正常
同埋通常所有野同步進行,又放上網,同 ...
而且。又冇落訂。小題大造

公爵府

回覆:jacompany 的帖子

可能有人出400同佢買左。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

我覺得賣家冇問題喎 咩都冇約實 剩係講左價錢 講真就算拍賣 出左價 賣家覺得唔ok都可以唔賣啦

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

冇得嬲

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

子爵府

畀面勳章

車,我賣嘢,約曬交收時間,買家最後話搵到平過我嘅賣家又交收埋添啦,咁我咪要撞頭埋場?!

侯爵府

有乜好嬲,有D人還價都話你壓佢價,佢覺得自己既貨品係寶囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我試過:入咗數40個小時後,唔賣俾我,退返錢俾我

珍珠宮

好媽媽勳章

可能你一早唔講價賣家已經賣左比你呢!我都試過網上賣野或買野,買野時我唔鍾意講價,買多件叫賣家平少少就試過,但做賣家時就成日遇到叫人減價嘅買家,其實真係幾討厭,有時我都會諗送俾親戚朋友都好過係網上受氣

首頁
12345...7

尾頁

跳至