自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

侯爵府

回覆:如果比我揀多次,我會順產

陣痛種痛係無法形容, 我真係經歷十級痛, 真係痛不慾生........

大宅

回覆:yuszeki 的帖子

珍珠宮

可能你的醫生手勢唔好,開刀只係落床一刻痛楚,行行下又幾好喎,傷口好低有毛遮住唔覺。有朋友順產下面要成個月先好返。

別墅

回覆 kkttssng 的帖子

ME 2

公爵府

順產,對身體回覆一定好啲,只系有時唔到自己選擇

珍珠宮

我條疤都好靚,唔多覺啊!又唔痛啊!

男爵府

引用:但比我揀幾多次,我都揀開刀

原帖由 yuszeki 於 15-10-25 發表
但比我揀幾多次,我都揀開刀
X2 ,樓主,應該係醫生手勢問題,我兩胎都係私家開刀!巴有少少,我岩岩開完五個月,要時間!

子爵府

引用:生完15個月,當時想唔痛揀左開刀,結果開完

原帖由 bbmumdad 於 15-10-25 發表
生完15個月,當時想唔痛揀左開刀,結果開完刀就痛左好耐,縫埋傷口縫得唔够對稱,雖然冇發過炎冇任何不適, ...
我順產及開刀都試過,如果有我揀我都寧願順產,復原快好多。開刀始終個傷口比較大要就住,好多補品都唔食得住。

不過我開刀前問過幾位曾經開刀生bb既媽媽,係私院生既都話唔痛復原好快,但你係政府生既就話痛,落床行痛死了,唔知係咪政府&私家手勢唔同,始終價錢方面差太遠。

水晶宮

好媽媽勳章

我生大仔時27歲,順產,痛左3X個鐘,大痛係產房8個鐘,生完下邊行又痛坐又痛

生細女時30歲,都係順產,連笑氣都無,7:30入產房9:30出世, 上到產後戶都唔覺痛, 瞓醒已經可以落床去廁所沖涼,出院已經追到巴士.

雖然曾經有好痛經歷,但再揀都係順產
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

Poo得好勳章

我上次順產,今次亦想順產,因為我唔想比人劏開我個肚,我會好驚

男爵府

我想順產但痛左20個鐘都得兩度,結果都開刀。比我再揀,我會開刀,傷口吾多痛,漏尿情況相對少些,傷口好靚,著三㸃式都睇吾到

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

生完15個月,當時想唔痛揀左開刀,結果開完刀就痛左好耐,縫埋傷口縫得唔够對稱,雖然冇發過炎冇任何不適, ...
人生咁多嘢,精彩嘅又有,煩惱嘅又有,
淨係講生完bb已經好多姿多彩,
何必為一條疤痕而覺得後悔甚至遺憾?
冇人能夠保證自己一世冇任何疤痕(講俗d,擠暗瘡手勢唔好、埋口唔靚都有機會有疤痕啦),
如果呢條疤痕係有意義、有回憶的,
何嘗不是錦上添花呢?

wrongmary    發表於 15-10-26 21:02

子爵府

牛年勳章

我順產,痛到最後階段時,會諗“總之揀開刀啦”,最後階段就生得嘅陣痛好鬼痛

大宅

我順產,痛左6個鐘,個種痛真係痛得唔識講,但比我揀多次都係順產,我生完上到房已經唔痛,只係坐個下要輕力d就可以,有jm話順產下面會無咁感覺,好彩我又無咁既問題,連c6都話無咩分別

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

我選順產

侯爵府

我一胎順產一胎開刀,再有機會我都揀順產

子爵府

我開刀生,我個醫生手勢好好,慶幸自己冇揀錯醫生!

侯爵府

我兩胎開刀,因為兩胎都有瘤要順便割埋,但我陀果時有想順產的,因為麻醉藥始終有風險,而且順產對BB健康好d.

最後兩胎開刀,私家醫生手勢係好的,可惜我體質問題易出肉芽,又唔會見到,咪同肚皮紋一樣,當「愛的紋身」囉。

第一胎因為作動,緊急全身麻醉開刀,醒返個人暈暈下,又想嘔,醫生第一時間比我睇割左出黎既水瘤,原來係畸胎瘤,見到張相都覺得想嘔,之後話我知BB出世喊得好大聲,聽完我又覺得暈,醫生叫我休息,感覺似做婦科手術多過生BB,第三日先落床去餵人奶

第二胎半身麻醉,全程同醫生傾住計,BB出黎就即刻睇到,聽到佢喊,好實在,真係好開心,之後醫生割瘤、又係傾住計,上病房前等待期間個人不由自主地震,話係麻醉藥副作用,回到病房個人好精神,想快點見BB餵奶,姑娘按程序同我落床,今次超痛,感覺到身體入面成抽內臟跟隨我落地果下跌出黎咁痛,忍過住,就好點,行路龜速,但已經有塞肛止痛,都大痛左兩日,但太想餵奶,都忍痛第二日落床餵奶。

水晶宮

引用:睇手勢,我有朋友又細又幼又平又低,生番D

原帖由 seaman1982 於 15-10-25 發表
睇手勢,我有朋友又細又幼又平又低,生番D毛已經看不見。
唔係只關手勢事,個人皮膚同手術後食乜都好有關!

子爵府

我第一胎係順產,復原好好好快,而且下面無爆,無剪,阿囡剛剛好6磅半出世,姑娘仲幫我聯番一針,話噤樣好無噤鬆,會好d…
如果有生多一個⋯⋯我會睇阿b大隻定細隻,細隻就順產,大隻就開刀!

首頁
12345...13

尾頁

跳至