自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

難為咗D後生呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

睛靈勳章

應該有牙齒印~~ 借機報仇咁報

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:擺到明兩家人唔妥啦!

原帖由 MilkMM 於 15-10-28 發表
擺到明兩家人唔妥啦!
yes 有積怨

總有離別的時候

珊瑚宮

回覆:5歲乖孫手瘀腫 外婆報警拉嫲嫲

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:(Samantha) 發表於 15-10-28 17:28

原帖由 Angel_Rose 於 15-10-28 發表
NG止,小朋友GE爸爸都會做人難

& 我會諗,會NG會外婆因為當年嫁女時有不滿,一直都搵機會整個麻麻,咁岩今次玩 ...
除非小朋友真係被虐待,咁就當然報警啦。

如果唔係,只係婆婆借題發揮 叫2個後生點?
老實 我係女婿嘅話 ,1定唔再出現女家。
男家亦會有面口俾新抱睇。
阿婆婆咪又係難為自己個女。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

一世不往來

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 cy101 於 15-10-28 發表港鐵

原帖由 964000 於 15-10-28 發表
大義滅親
其實揾著仔女做磨心

侯爵府

公爵府

好.報警岩.不容呢種嫲嫲隻手遮天.以為自己是皇太後 ?

珍珠宮

(Samantha) 發表於 15-10-28 17:54
除非小朋友真係被虐待,咁就當然報警啦。

如果唔係,只係婆婆借題發揮 叫2個後生點?
AGREE
但同時如果新抱學返女婿咁,話,你NG出現係女家,咁我亦都NG會出現係男家
咁就真係一個嚴重GE家變了......

子爵府

開心吸收勳章

羅生門......可以肯定的是兩個後生的之後會好難做!

水晶宮

難為個仔同個女

子爵府

引用:2親家以後唔駛往來,+難為D後生!!!!

原帖由 cy101 於 15-10-28 發表
2親家以後唔駛往來, 難為D後生!!!!
男女家有積怨?可能一向都冇乜往來

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

嘩 好爆,點交待兩家人

男爵府

只諗到之後婆婆會唔會湊番個乖孫,阿嫲嫲可能應該唔會湊。

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

難為二個後生

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至