自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

畀面勳章

回覆:有冇jm 生第一胎係。。。

34歲生,見紅到開2度,完全無痛用6個鐘,但由2度至8度,即大痛到生只用2個鐘,無聞氣,因日日上落百幾級樓梯,老老實實,生唔痛,似屙booboo, 最痛係………聯針,加油

珍珠宮

我就快放假待產la, 唯一希望係唔好食全餐

男爵府

其實你形住好痛好痛好痛,最後就會覺得不外如是架啦

大宅

28歲生大仔,真係痛我諗十分鐘,太快,所以都未知咩事就生左,生第二個一樣,大痛十分鐘

伯爵府

想生BB熱投

開刀,唔會後悔。唔好難為自己。

I am Agent P

大宅

我第一胎24,由大痛到生兩三個鐘到生左,第二胎25,由痛到生兩個鐘到,一入產房姑娘未舖好野,叫我忍住,之後push一下已經生左,而家32,啱啱30week,好怕今次仲快,趕唔切入院\'

珍珠宮

人人感受唔同,有D人好忍得痛,有D BB好錫住個媽咪,2個鐘就出黎。
我催生7個鐘生左,聞笑氣同打左支好似冇打過o既止痛針,痛到典床典蓆,仔得2.4KG都要剪

大宅

早上6點幾見紅,沖涼同食完早餐後入院,到晚上6點開始痛,8點先開得1度,但9點半就入產房,未夠11點生咗,護士問我係咪第一胎……咁快!果時35歲。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我生完三個都已經唔記得個痛係點了。。。只知有d人話開刀生完到好耐之後都仲覺痛,反而順產又冇乜聽過之後都會痛好耐。
第一胎,順產有人快有人慢,我25生大仔,由穿水到生。。。都十幾個鐘,到第二,三胎只係幾個鐘。。唔使太驚喇

子爵府

我晚上6點穿水一直陣痛到第二朝7點落藥吹生,之後下午1點生左
我好怕痛的,但真的不如一般人講得咁誇張
最痛是後面2小時大痛,之前嗰啲係接受到的
如其他jm話當一生左就冇哂事,我反而覺得聯針最痛

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

我生第一胎時,11號晚入院,13號朝先生,痛足咁耐,係好難生,最後好彩都可以吸個b出嚟,唔使食全餐,但生第二胎時,唔再順產,㨂開刀,因生第一胎時留下陰影

子爵府

回覆:skac 的帖子

我催生,用左6個鐘由零度開到生得,覺得好快。生仔實痛,唔痛係呃人,不過見到bb乜都值

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

8:30AM - 5:15PM 生得感覺好似"急屎" 咪當便秘用力ALL囉
其實唔係想像中咁痛, 可能做女時已被經痛折磨慣
生左冇左經痛, 我鍚晒個仔
主 賜 平 安

男爵府

2016畫展勳章

回覆:skac 的帖子

到,33歲。由穿水到出世用左四個鐘。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

入咗產房計四個幾鐘就生咗

痛架 唔係肚痛 係尾龍骨位勁痛

但我無叫無喊 白痴老公入嚟陪產仲問係咪唔痛

生嘅過程都唔算辛苦 但生完唔知點解 屙唔到尿要掛尿袋幾日 就好辛苦

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

我27歲催生,用左3個半鐘,BB 6磅幾~

珍珠宮

BK Milk勳章

引用:順產好快又冇想像中咁痛?果刻會唔會唔識點

原帖由 skac 於 15-10-29 發表

順產好快又冇想像中咁痛?果刻會唔會唔識點用力push? 定自然會 ...
痛,助產士會提你點做,嗰時只想bb快啲出來,冇諗咁多。

生大囡時32歲

子爵府

啱生完3日!陣痛真係想死!27歲!我唔會生第二胎!講堅!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:順產好快又冇想像中咁痛?果刻會唔會唔識點

原帖由 skac 於 15-10-29 發表

順產好快又冇想像中咁痛?果刻會唔會唔識點用力push? 定自然會 ...
我第一胎真係好快同無想像中咁痛。

到生得時我好自然就識點做。好似自然本能咁。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 skac 於 15-10-29 發表本帖最

原帖由 大少拉 於 15-10-29 發表
我第一胎真係好快同無想像中咁痛。

到生得時我好自然就識點做。好似自然本能咁。
唔記得講埋,生哥哥當年係20歲。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至