自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祝小朋友早日康復...見到都肉赤呀

大宅

回覆:求救post 我女跌到額頭縫左5針

你睇下用玖瑰果油~我眉骨處有8針,係每天用天然玖瑰果油+去芭貼,貼實。傷口埋時係非常痕,和突然有痛感覺。好好包實,不要俾BB抓到。就算傷口埋左,頭半年都會不其然電—電咁痛嫁!小孩整到,大家也不想發生,不要柽自己。

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

同我仔當年一樣,果時咩都冇搽過,依家已經唔係好睇得出傷口喇。

大宅

多謝禁多位提供意見 希望女女越大越淡 唔該哂你地

男爵府

其實聯針係會令個傷口埋得靚d, 唔好自責啦,大d 會冇咁覺架啦

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:第一次係自由講場開post+係希望有心人可以

原帖由 WayneC 於 15-11-04 發表
第一次係自由講場開post 係希望有心人可以幫下我教下我點做 我女17m 係我疏忽下跌到額頭 傷口好深 縫左5針 ...
樓主唔洗太擔心,之前我女叉錯腳介損左咀角,逢左2針。之後去公立街症覆診,買左支去疤的藥膏,早晚搽傷口,而家淡左好多咯^^

我今晚番去影你睇pm俾你丫,希望幫到你啦

禁止訪問

已刪除用户

禁止訪問

畀面勳章

回覆:WayneC 的帖子

子爵府

牛年勳章 畀面勳章

陰公豬我外甥兩歲時,又係跌倒,前額撞落牆角位,有個三角形傷口要縫針⋯,諗起都心痛。我見佢都係普通護膚,而家佢已經大個女,吾見有眀顯疤痕。

大宅

媽媽唔好內疚啦,小朋友跌跌撞撞總會有,唔跌唔大麻,唔嚴重就好啦。幫女女介下口,介牛肉蛋之類,介食傷口發既食物,埋口後用疤痕貼,咁就好快好架啦!

子爵府

BK Milk勳章

我姨甥女半年前又係跌親,跌到個下巴,最後我妹同佢去左私家醫院,揾左個整容醫生同佢連針,跟住keep住用除疤貼,現已無疤,放心,小朋友復完得好快,記住一定一定要介口

伯爵府

引用:個人亂打野都一嚿嚿+請問大家用乜牌子去疤

原帖由 WayneC 於 15-11-04 發表
個人亂打野都一嚿嚿 請問大家用乜牌子去疤貼去疤膏去疤啫喱?謝謝
我個仔4歳時踏單車跌親額頭,又係縫咗幾針,佢之後乜都冇塗過,完全冇車喎,遲d就唔覺有痕。

大宅

引用:Quote:原帖由+julilee+於+15-11-04+發表你

原帖由 Rabbitlolo 於 15-11-04 發表
請問維他命E油係邊到買?
我在屈人寺買過 你可以去睇睇

大宅

畀面勳章

秀碧除疤膏
BB用得與否就不清楚
祝早日康復,勿太自責,細路跌倒碰撞受傷總難避免,他們新陳代謝快,好快冇事。

REJOICE

子爵府

珍珠宮

祝B B早日康復

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

禁止訪問

複式洋房

我個仔額頭又係縫左兩針,拆線後冇貼過去疤貼,依家唔留心睇都唔覺,唔駛咁自責同擔心嘅,好彩唔係撞到眼咋

珍珠宮

畀面勳章

我額頭有縫過兩針,好返完全有印

我細佬都有,都係冇疤,唔洗擔心,咩野都唔洗做,佢會自己好返

首頁

尾頁

跳至