夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:喊唔出

就係你有個女,更加無理由容許/默許佢帶隻雞番屋企!
入埋屋,上埋你張床仲忍到…你可以點教女?

複式洋房

回覆樓主:

玩到返屋企張床
你唔好忍啦~留佢係度都怕有傳染病比自己同個女。。為個女。。梗加要走

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

啱啱發生?
立即返屋企,
捉到正,才再講,
否則你C6只會話你睇錯!
你上去踢爆,
看你C6最真實反應,
好過一路俾佢拖,加油。

子爵府

重點係樓主唔想無左頭家
所以咩都唔使做架喇
你無最壞打算
又無能力走
所有野俾人睇死
無得搞,只有容忍

未經本人同意,請勿轉載內容!

民房

sailorkitty 發表於 15-11-8 23:42
平時佢對我唔差!係上次比我發現佢wecbat識左個大陸妹,而我懷疑今次既小三就正正係依個大陸妹,我覺得佢係 ...

你見到佢地係屋企?

民房

sailorkitty 發表於 15-11-9 00:23
佢見唔到我,我入門口就見到有女人鞋,房門山左⋯⋯⋯我無勇氣去開門,我走左,落樓下打比佢,佢話佢訓緊覺 ...

點解唔捉佢奸影低佢

男爵府

離開la

珍珠宮

開心吸收勳章

sailorkitty 發表於 15-11-8 21:26
選擇相信佢一次,但結果令我失望⋯仲要帶埋返屋企,不過佢唔知道我知,我應該問佢定選擇啞忍

...
在婚姻當中,夫妻嘅地位係對等的,既然妳發覺有唔妥嘅地方,咁又點解要啞忍呢?只要拿出證據,係唔到佢抵賴,唔好成日用子女嚟做啞忍嘅藉口,妳忍到今日,佢會繼續變本加厲,到最後妳嘅結局都係一樣甚至會更糟。「病向淺中醫」,咁點解要等到冇得救先去諗辦法呢?
百花叢裡過,片葉不沾身。

子爵府

回覆 sailorkitty 的帖子

事實都擺在面前,為何你還要選擇去逃避?
這不僅是你C6有沒有和那個小三分開,
而是他根本從沒有想過回頭,
他公然把小三帶回家,
這已經是很明白告訴他一點也沒有尊重過你的感受,
你這次避走不去揭發,
他只有一次又一次把你的底線消滅,
到最後你連一點點的自尊都沒有了,
乞求和啞忍的婚姻絕對是一個絕路,
你還有女兒,
你應好好善待自己,
不應僅為了經濟,或是為了不想離開他而令自己變得如此的委曲求全,
這不是愛,這是自虐,
你不會開心,你只會越來越悲傷和抑鬱,
任何事都可以有出路的,
世上還真沒有任何一個人就不能好好活下去,
你不應這樣去逃避面對現實,
起碼你要勇敢向C6說不,
向他說你知道他所做的事了,
向他說你絕吥接受這樣的婚姻,
你和他都是在同等的位置,
婚姻必須要兩人一起努力才可以走下去,
堅強一點,
你可以重新站起來的,
不要為一個不值得的人連你自己和女兒都犧牲了,
幸福應掌握在自己的手裡,
就算怎樣的情況,
都可以找到出路的,
只是你要有足夠的勇氣去面對。

加油!
mc <()>

水晶宮

sailorkitty 發表於 15-11-8 23:42
平時佢對我唔差!係上次比我發現佢wecbat識左個大陸妹,而我懷疑今次既小三就正正係依個大陸妹,我覺得佢係 ...
即係你撞個正著,還是你見有人在房,自己關門離開。

男爵府

兩睇

1,如果女方無能力就局死者

2,扮唔知,當同屋主,唔好退出讓比小三

3,大方咁話比c6聽,你已經知,但睇女份上,唔分開,要玩就死出去開房

但如果樓主你有能力,就緊係帶女離開啦

單親未必比雙親差

男爵府

引用:兩睇1,如果女方無能力就局死者2,扮唔知,

原帖由 love45 於 15-11-09 發表
兩睇
更正

兩睇

1,如果女方無能力就局死忍

2,扮唔知,當同屋主,唔好退出讓比小三

3,大方咁話比c6聽,你已經知,但睇女份上,唔分開,要玩就死出去開房

但如果樓主你有能力,就緊係帶女離開啦

單親未必比雙親差

男爵府

呢啖氣仲吞得落?佢當你係lulu呀,應該擺上臺講清講楚

大宅

善宜 發表於 15-11-8 23:03
樓主覺得係網上講出黎無問題,反正大家都唔識,我信佢講嘅野係真,如果膠,佢完全可以作大d,再誇張d,佢所 ...

其實我都識唔少人,關係耐左或多或少有些「出軌」,無果個POST咁盡,或再盡D都有。只能講基本上是內心有好大的缺口無面對無解決,因此對一些意料外的關心會非理性地投入,並覺得除果個人外無人了解自己。問題好多時是心中的舊傷口。當然我都識過有人誚到明為錢,唔係為咩咁做,好霸氣........

當然我作為朋友可以去諒解開解出軌的人,反過來係我家中發生,我唔可能忍。一就一,二就二,最憎人當我傻仔。係我我會扮唔知裝CAM,有證有據就爆佢,唔會俾佢有機會扮傻
由隻身到日本至落地生根

男爵府

畀面勳章

Miulo 發表於 15-11-8 22:58
係呀! 香港真係好多咁嘅賤人! 但係個post越睇越有問題, 樓主講嘅嘢, 真係好犯賤, 又具挑釁, 好無邏輯, 志在 ...
有同感, 個post似玩野post, 正常人唔會咁回复, 佢特登辣慶D 媽媽們

禁止訪問

回覆:lovedith 的帖子

別墅

帶返屋企係好過份如果係wechat識,應該未去到愛嗰種感情關係,似只係肉體關係。感情關係要斷有難度,肉體關係的易斷,但易有下一次,因為真係會上癮。wechat令男女關係更易, 尤其令男人更易識到大陸女人。

複式洋房

回覆:sailorkitty 的帖子

大宅

引用:我唔知個女人係咪上次大陸果個女人定新歡,

原帖由 sailorkitty 於 15-11-09 發表
我唔知個女人係咪上次大陸果個女人定新歡,但依個唔重要⋯重要既係我無想過佢會咁做,我地有一個幸福家庭, ...
唔好再用幸福的家庭同每星期都family day嚟催眠自己!
去到呢個地步你c7就享緊齊人福但你自己根本就唔幸福!

公爵府

回覆:sailorkitty 的帖子

我就忍唔住喇

首頁

尾頁

跳至