自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

侯爵府

回覆 mulan1985 的帖子

叻叻
不過仍然要小心啲啊!記得之前睇過個post,小朋友自己入男廁,出來眼濕濕,原來洗手時唔小心整濕隔離個男人,個男人之後打佢一巴。

Lihoma    發表於 15-11-13 14:40

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

公爵府

mulan1985 發表於 15-11-13 10:24
話說我個仔4歲,有語障,暫時有大約3歲語言能力。。。。
近期我身體唔太舒服,但都會帶佢去做訓練,需要去 ...
叻仔 !

只要悉心培養,小樹苗必成参天巨樹。那時候,到妳囝囝保護妳了。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

mulan1985 發表於 15-11-13 10:24
話說我個仔4歲,有語障,暫時有大約3歲語言能力。。。。
近期我身體唔太舒服,但都會帶佢去做訓練,需要去 ...

[/smile

伯爵府

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆:比我晒吓,唔啱睇唔好插我😁

係要慢慢試嘅

寶石宮

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 mulan1985 的帖子叻叻不過仍然要小心

原帖由 nyfng 於 15-11-13 發表
回覆 mulan1985 的帖子

叻叻
當然記得,但我亦需要明白,佢有朝一日都要離開我,走自已要走嘅路,當身邊無人保護到佢,佢要學習點去做,點去面對,我係門口等,二分鐘唔出嚟就沖入去,當聽到有事時,亦都會沖入去,但佢點做,點處理,佢亦係要去學
陣經,佢比人搶玩具,對方媽咪阻止佢小朋友,但我仔主動拎件玩具同人玩,我從無打算出手去“教”佢點做先係啱,只要佢心想去做便做,最後二個小朋友,係短短十多分鐘車程,佢多咗個玩伴(當然我中途不斷提佢地要玩唔好太大聲)

唔好點評我,電話睇唔到點評

珍珠宮

引用:Quote:mulan1985 發表於 15-11-13 10:24 話

原帖由 Mrs.Luckycat 於 15-11-13 發表
叻仔 !

只要悉心培養,小樹苗必成参天巨樹。那時候,到妳囝囝保護妳了。
等緊E日

珍珠宮

引用:叻仔,歡迎你得閒上來多的曬下 ^^

原帖由 JHJL 於 15-11-13 發表
叻仔,歡迎你得閒上來多的曬下 ^^
我最多都係曬行為,成績,學業應該無機會曬

珍珠宮

引用:我仔仲好細,都開始擔心佢去廁所呢個問題,

原帖由 casscassy 於 15-11-13 發表
我仔仲好細,都開始擔心佢去廁所呢個問題,你仔仔好叻仔呀
總有日,你小朋友都會自已試

公爵府

mulan1985 發表於 15-11-13 14:58
等緊E日
妳囝囝4歲,即是 K2 ? 明年要考小學吧 ? 加油 !

我隻兔仔都係4歲.......所以妳的感受讓我很有共鳴 !

珍珠宮

引用:Quote:mulan1985 發表於 15-11-13 14:58 等

原帖由 Mrs.Luckycat 於 15-11-13 發表
妳囝囝4歲,即是 K2 ? 明年要考小學吧 ? 加油 !

我隻兔仔都係4歲.......所以妳的感受讓我很有共鳴 !:fu ...
係呀,出年K3,要煩小學。。。。真係好煩,由其佢地嗰年太多雙非。。。。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

總有離別的時候

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章

見到佢有進步真係超開心架

珍珠宮

叻仔

公爵府

mulan1985 發表於 15-11-13 15:09
係呀,出年K3,要煩小學。。。。真係好煩,由其佢地嗰年太多雙非。。。。

...
明白 ! 我由佢報 K1開始,白頭髮多了很多條......

我依家成日蒲 EK "小一選校" 索料.......

BTW, 明年四月開始,妳要密切留意各小學的 website。

首頁
12345...6

尾頁

跳至