自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:抑鬱陪伴四十載

聽下sammi福音歌,佢都曾有抑鬱病,成功走過,希望比到d支持你

公爵府

祝福!為自己而活
有些人不想見少D見,甚至唔見!
多散步,由散步開始,多運動
加油!

男爵府

送上祝福真的不要放棄!加油!

大宅

珍珠宮

你需要的是愛和信任

大宅

引用:家母有驚恐及抑鬱症,懷孕時與家父婚姻出現

原帖由 99649964 於 15-11-13 發表
家母有驚恐及抑鬱症,懷孕時與家父婚姻出現問題,每日以淚洗臉,我就是在這環境於家母肚內成長。童年並不愉 ...
得閒食下香蕉、朱古力,抗抑鬱

伯爵府

BK Milk勳章

加油。
人生係會經過困難重重,跨過之後回望,其實並唔係咁難過。
難關難過關關過,加油!!

伯爵府

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 DHA勳章

唔知點幫,但祝福你

大宅

支持你,明白你的痛苦,活出自己

子爵府

引用:不如做下義工,幫下人識多啲朋友擴闊生活圈

原帖由 ilovemytwins 於 15-11-13 發表
不如做下義工,幫下人識多啲朋友擴闊生活圈子丫。一定要覆診,唔好做傻事呀!加油呀!加油!:fo ...
聽你之前提到宗教可以幫到你,其實你可以再返去吖,起碼有人頃吓,寄托吓。

另外義工真幫到你,從你幫助別人中,其實他們正是幫助緊自己,加油!

在天愛你的爸爸最想是見到你笑,快樂,若果你亂做傻事,他日是不能和他在天家相聚㗎!

p.s.有時食吓雪糕,朱古力,學吓興趣班,簡簡單單都可以好開心!好快樂!
這世界好多比你凄惨很多倍嘅人,你算是什麼呢!係咪?這裡很多人支持,你加油! 向正能量方向走

珍珠宮

引用:試下種植和養小動物,見証生命的成長可以給

原帖由 rebeccalin 於 15-11-13 發表
試下種植和養小動物,見証生命的成長可以給人帶來生氣和希望,做運動,能夠產生令人愉快的物質,且釋放負面 ...
種野養小動物應該真係得

感受下生命本身既美麗

子爵府

家母有驚恐及抑鬱症,懷孕時與家父婚姻出現問題,每日以淚洗臉,我就是在這環境於家母肚內成長。童年並不愉 ...
聽你之前提到宗教可以幫到你,其實你可以再返去吖,起碼有人頃吓,寄托吓。

另外義工真幫到你,從你幫助別人中,其實他們正是幫助緊自己,加油!

在天愛你的爸爸最想是見到你笑,快樂,若果你亂做傻事,他日是不能和他在天家相聚㗎!

p.s.有時食吓雪糕,朱古力,學吓興趣班,簡簡單單都可以好開心!好快樂!
這世界好多比你凄惨很多倍嘅人,你算是什麼呢!係咪?這裡很多人支持,你加油! 向正能量方向走

大宅

我童年經歷跟你差不多,都是係阿媽長期精神虐待下長大的,但我諗我比你幸運是我天性樂觀,現在長大了,日子過得很快樂我亦感恩
真係無人幫到你,你要靠自己轉念,不要浸淫在往日痛苦日子當中,人生苦短,你想想到你老去,回頭望只有唔開心,但你已經回不了頭,不可惜嗎?加油,學習愛自己

大宅

引用:Quote:原帖由+rebeccalin+於+15-11-13+發表

原帖由 nsychristy 於 15-11-14 發表
種野養小動物應該真係得

感受下生命本身既美麗
能力許可又鍾意動物,可養小動物,當然係一生一世承諾。

你會感受到何謂最純真的愛,佢地會陪你到世界盡頭

大宅

樓主,大家素未謀面,有咁多JM鼓勵祝福,已經係令人快樂嘅事!祝福你!

男爵府

樓主,其實我嘅童年都麻麻,但人世間,總有開心、唔開心嘅時候,向好處想﹔有唔開心,就搵啲明白你嘅人傾下,如無嘅,就做下帶氧運動,一來可強身、二來可減壓,我覺得好有效,做完個人心情放鬆左﹔仲有書中提及,曬多啲太陽,會令心情愉快架 ~

珍珠宮

我整咗個飯盒,請你食吖

珍珠宮

樓主,加油

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

珍珠宮

引用:我整咗個飯盒,請你食吖

原帖由 healthymimi 於 15-11-14 發表
我整咗個飯盒,請你食吖

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

公爵府

唔開心既野唔好諗咁多,多點做下運動,搵下朋友,出多點街,如有需要可睇下醫生,西醫唔ok就試下中醫,積極搵方法對抗佢,開心又一日唔開心又一日,點解要由出生唔開心到死果日,另外推介你一個專頁,唔計宗教原素fb有個佛x智慧的專頁,不時會有點正面既文章睇下,有時睇完諗下有點幫助的(利申:我唔係教徒)

首頁

尾頁

跳至