論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:Quote:Ol0314+發表於+15-12-30+12:49+其實

原帖由 watermelon7 於 15-12-31 發表
As the Labour Dept never answers the call or call back per my voice msg
你打唔通點解會覺得agent 反而會打得通?
有無send email ?
Email 係必覆喎

公爵府

引用:Quote:Ol0314+發表於+15-12-30+12:49+其實

As the Labour Dept never answers the call or call back per my voice msg
同埋勞記網頁寫得好清楚
存在灰色地帶

公爵府

引用:Quote:原帖由+watermelon7+於+15-12-31+發

原帖由 Ol0314 於 15-12-31 發表
同埋勞記網頁寫得好清楚
存在灰色地帶
唔存在灰色地帶
http://www.labour.gov.hk/tc/public/pdf/wcp/ConciseGuide/04.pdf

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

agent 講嘅就信,網友講嘅、仲要有晒B&W的就唔信?

再唔係自己上網搵下都唔係好難...

唔想自己搵的話,置頂都大把舖有link可以直接撳入去睇...

做你工人都幾好,由放每年12日的法定假期變做放17日的公眾假期

公爵府

引用:Quote:原帖由+watermelon7+於+15-12-31+發

原帖由 chan803 於 15-12-31 發表

放多幾日當bonus 無問題 你情我願
但唔放假就唔得 法例寫明唔可以唔放

大宅

chan803 發表於 15-12-31 11:59

well, I'm just telling the fact about what I've heard so far from the agent. I do thank you for the information you provided but you don't have to deliver the message in a stuck up way.

大宅

Ol0314 發表於 15-12-31 10:40
同埋勞記網頁寫得好清楚
存在灰色地帶
Got it, thank you for your explanation.

水晶宮

引用:Quote:Ol0314 發表於 15-12-30 12:49 其實

u leave msg they will call back. I always do this normally 1 or 2 days will come back.

水晶宮

引用:Quote:原帖由 watermelon7 於 15-12-31 發

原帖由 chan803 於 15-12-31 發表

day 1 我agent 都係叫我咩假都唔好放比姐姐。

又叫我keep佢passport.不過我娘家不嬲都有用姐姐所以一早就知agent亂up.

複式洋房

回覆:puppydingo 的帖子

我比佢放左,但到出糧扣人工時, 佢話我做乜扣佢人工, 但我記得我有講是無薪,最後廢是同佢嘈, 假比佢放冇扣人工。 到一月一日個假,又要放假又唔肯扣人工,我叫佢要搵個星期日返工補番

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:我比佢放左,但到出糧扣人工時,+佢話我做乜

原帖由 maggiechan0306 於 16-01-15 發表
我比佢放左,但到出糧扣人工時, 佢話我做乜扣佢人工, 但我記得我有講是無薪,最後廢是同佢嘈, 假比佢放冇扣 ...
Why give in?

如果係我,本來就係諗住扣薪的,唔會畀佢呻兩句就唔扣

首頁

尾頁

跳至