婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆:99懷疑我有左

我係你真係封晒後路先,明顯你老公信唔過,分分鐘引清兵入關嘅係佢

唔好點評我,電話睇唔到點評

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 做個靚太 於 16-01-27 發表我

原帖由 littledot 於 16-01-27 發表
有時啲嘢唔企硬唔得!
開左頭仲難轉灣,真係湊到你個b鬼五馬六嗰時你先嚟後悔就大遲了!
我都明,我就係好了解99,一定會講壞話,同埋衰親都大大鑊,你見到我大伯,就知點解我咁驚。。。
所以我真係企硬,諗到最壞打算,就係辭職自己湊,不過收入真係少一大截……

公爵府

回覆:做個靚太 的帖子

咁你啊媽可以幫手嘅,梗係揾自己啊媽喇

珍珠宮

引用:如果我老公仲唔不明白事理,睇清事實,我會

原帖由 M.A.C 於 16-01-27 發表
如果我老公仲唔不明白事理,睇清事實,我會連老公都唔要,執行李返娘家,由老公和99兩個過人世,絕對唔會比 ...
我老公一向唔算愚孝,好多事都會撐我,但我發現佢有時會心軟。。。好似戈次俾鎖匙咁。。
我就係唔信佢可以企到我咁硬,但佢又嬲我唔信佢……
我都已經喊左好多次,我真正信唔過嘅係99,99係戈啲太強權嘅人。。我真係唔想再糾纏。。。

珍珠宮

引用:其實係咪有佐皆?

原帖由 子皓媽媽 於 16-01-27 發表
其實係咪有佐皆?
係呀~衰鬼

美菲絲    發表於 16-1-28 01:06

珍珠宮

引用:我係你真係封晒後路先,明顯你老公信唔過,

原帖由 mulan1985 於 16-01-27 發表
我係你真係封晒後路先,明顯你老公信唔過,分分鐘引清兵入關嘅係佢

...
我其實為此同老公嘈過,我地從來唔嘈交架。。
老公覺得我唔信佢,但事實叫我點信。。。
佢夠話唔會俾99再鬧我啦~結果咪洗晒啲錄音囉。。
我應該仲有啲咩後路要封?

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 16-01-27 發表

原帖由 做個靚太 於 16-01-27 發表
我其實為此同老公嘈過,我地從來唔嘈交架。。
老公覺得我唔信佢,但事實叫我點信。。。
佢夠話唔 ...
同佢講明,有咩事唔好怪老婆唔識做,滋擾外家,搶孫,會報管理處,以後連睇一眼都咪諗

美菲絲    發表於 16-1-28 01:06
唔好點評我,電話睇唔到點評

子爵府

做個靚太 發表於 16-1-27 15:01
你真係醒我好多!
我依加真係好後悔,好後悔,好後悔當初將我99視作家人,佢初初亦好nice,好似乜都唔計較 ...

醒鬼咩~~~真係醒就唔應該結婚~~~繼續拍拖落去就算~~~
就係俾左奶奶依個名份佢~~~家陣出晒事啦~~~

子爵府

做個靚太 發表於 16-1-27 15:04
係囉~咁睇新抱唔順眼,就有骨氣啲啦!
就係睇新袍唔順眼先要掙孫湊~~~~
d奶奶一向都認為個孫係屬於佢地架麻~~~又點會交俾你地d外人話事呢~~~~

子爵府

做個靚太 發表於 16-1-27 15:07
其實我家人依加係街見到99,都借故望第二度,扮睇唔到,真係見到,say完hi即走,只係我媽電話無set到99嘅電 ...
依d就叫放鬆一刻都唔掂~~~即刻中招~~~

子爵府

做個靚太 發表於 16-1-27 15:18
拍乜鬼,之前有啲99鬧我嘅微信錄音啦~
老公一句要更新電話,洗晒!
有底都冇用架啦~~~~到時佢又會話係因為你之前做左d乜~~激到佢鬧你姐~~~
總之佢做乜都係有原因~~~都係岩既~~~~你就做乜都係錯~~~

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-1-27 15:01 你真

原帖由 美菲絲 於 16-01-28 發表
唉~我都覺得唔結婚好過,結左佢仲加聲大大話自己新抱應盡乜乜乜責任!
我老公試過話,你當個仔單身,無新抱啦~
點知99應番佢,哇~咁你都唔照顧老婆啦~佢啲野關你乜事~
佢真係可以完全當個仔係傀儡,無思想無私人空間架~

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-1-27 15:04 係囉

原帖由 美菲絲 於 16-01-28 發表
就係睇新袍唔順眼先要掙孫湊~~~~
d奶奶一向都認為個孫係屬於佢地架麻~~~又點會交俾你地d外人話事呢~~~~
...
發夢啦佢,個bb同我共同進退十個月架~
要計外人佢先係呀~
佢自己都感受過,點解都唔識得將心比心?!

子爵府

做個靚太 發表於 16-1-29 16:54
唉~我都覺得唔結婚好過,結左佢仲加聲大大話自己新抱應盡乜乜乜責任!
我老公試過話,你當個仔單身,無新 ...

奶奶唔諗下~~~個仔就係照顧個老婆先叫奶奶你咪搞個新袍~~~~老婆d野唔關老公事既話~~更加唔關奶奶你事~~~~

尋晚為左奶奶單野~~~同老公冷戰~~~唉~~~十幾年黎我地從來都冇為自己既事咁冷戰過~~就係因為奶奶~~~

我老公忽然孝子上身~~~話佢呀媽係咁架啦~~係鐘意鬧人~~~問我想佢點~~~

我冇想佢點~~~又唔係叫佢為左我去鬧奶奶~~~我只係話佢聽~~我接受唔到俾人咁當街話囉~~所以以後連一秒鐘都唔會同奶奶相處~~~

之前得我同奶奶兩個係間屋到~~奶奶話我~~我咪當佢發up風~~哦哦哦就算~~~
奶奶家陣玩到要係外人面前扮晒野咁話我依樣果樣~~~我就頂唔到囉~~~奶奶講既係事實就話姐~~~仲要係俾佢屈~~俾佢當我白痴咁教~~~

係佢個fd面前~~~叫我幫佢洗左d衫(我答左哦~~你放低俾我搞得啦)~~~奶奶仲要繼續講~~洗完浪乾佢~~浪乾完摺好收返入佢櫃筒喎(唔通我會洗完濕淋淋咁將d衫放入櫃)

我老公好唔高興咁話~~~你咪閃囉~~~冇人唔俾你閃呀~~~

唉~~~~要怪怪自己懶好心~~~驚閃得咁盡會難為到個老公~~~驚老公俾人話~~~原來係自己一廂情願~~冇人體諒我死忍難忍~~~都唔知自己忍咁多為乜~~~

子爵府

做個靚太 發表於 16-1-29 16:58
發夢啦佢,個bb同我共同進退十個月架~
要計外人佢先係呀~
佢自己都感受過,點解都唔識得將心比心?!

哈哈哈哈~~~將心比心~~~你估人人都識點解咩~~~
我從奶奶另一個新袍身上睇到實例~~~

我奶奶冇奶奶既~~~所以冇俾奶奶搶過BB湊~~~~反而係佢自己唔湊~~~因為要返工搵食~~~

到另一個新袍生左時~~~佢就搶BB湊啦~~~開頭BB呀媽都由奶奶湊(BB呀媽唔係要自己湊既人)~~諗住奶奶要湊既咪俾奶奶湊~~~自己咪繼續返工囉~~~

但奶奶又要話自己湊唔到全日~~話BB呀媽人工又唔係高~~好返工唔湊B喎~~~其實奶奶所謂既佢湊BB~~係要你係隔黎做妹仔咁等佢湊~~~即係要你開埋奶拎埋去俾佢餵B~~佢餵完你就拎返個樽去洗~~~然後企係旁邊等佢落order你做d乜~~~

咁BB呀媽咪話自己湊返囉(要辭工係你身邊做妹仔既)~~奶奶話佢唔識湊~~~BB呀媽話唔識可以學既姐~~~自己個B都唔邊湊邊學~~永遠都唔洗識啦~~~

我奶奶搞笑到話~~~~你咪等你個新袍生時湊囉~~~個BB依家先手抱~~等佢娶老婆~~然後仲要搶人地個B湊~~~除左用short上腦之外~~我諗唔到第二個形容詞

自己d仔細時唔湊~~~依家黎搶人地d仔黎湊~~~講到好應該咁~~~仲叫人搶將來新袍既B湊~~真係無言~~~

公爵府

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-1-29 16:54 唉~

原帖由 美菲絲 於 16-01-29 發表
下次唔好忍,唔駛俾面你c6,有咩當面爆!

子爵府

littledot 發表於 16-1-29 18:41
下次唔好忍,唔駛俾面你c6,有咩當面爆!

我諗我唔會爆佢既~~~因為呀媽教落禮貌上唔可以同長輩嘈交~~~~
奶奶係我背後講乜我一向都唔理~~~以前冇外人佢要訓我話~~我都會忍下佢~~~俾佢講下~~~
我都可憐佢冇人理~~~但真係可憐之人必有可狠之處~~~真係唔怪得佢另外個仔同新袍咁對佢~~~

依家先知原來老公條底線低到咁~~~我諗就算奶奶立野打我~~~老公都可能會話冇話叫我企係到俾佢打~~冇人唔俾我走開~~~

以後我都唔會忍~~~冇老公既情況下連一秒都唔會留~~即閃~~~講都唔俾機會佢講~~~

有老公既情況下~~~奶奶一黎料~~~我就話有事走先~~失陪啦~~~禮貌我做足~~唔會俾位佢入~~

我再諗唔到乜野理由要留係到俾佢擺款~~扮識得野多教我做野~~俾佢指住黎話囉~~~我又唔係打佢工~~又唔係要靠佢生活~~~

水晶宮

反左面都仲可以咁厚面皮,求人比孫佢湊

子爵府

方方媽媽 發表於 16-1-30 11:41
反左面都仲可以咁厚面皮,求人比孫佢湊
奶奶唔會覺得係求個新袍比個孫佢湊架麻~~~~
只會諗個BB係我個仔既~~~做呀媽既要湊個仔既B好理所當然既事~~~

仲覺得係個新袍厚面皮係到阻頭阻勢~~~

上級(奶奶)做野洗同你依d下屬(新袍)交代既咩~~~

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

回覆:99懷疑我有左

好攪笑,點解佢吾問自己個仔

首頁

尾頁

跳至