自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

引用:其實年年過新年前銀行都好忙,我本身在銀行

原帖由 cibewong 於 16-01-27 發表
其實年年過新年前銀行都好忙,我本身在銀行做的,年年最憎換新鈔,麻鬼煩,客人換唔到又嘈,等得耐又嘈,其 ...
年年都唔幾時換新鈔
所以從來唔換

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:你哋太好喇,個個都肯換舊鈔,最好取消派利

原帖由 cibewong 於 16-01-27 發表
你哋太好喇,個個都肯換舊鈔,最好取消派利是封和換新鈔。

幸福可以好簡單

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:每年換新鈔都好煩 (不喜勿插)

我1次都冇換過

疫情期間,JM們加油

珍珠宮

開心吸收勳章

我只在乎銀碼大細

公爵府

好同意,你比20蚊新到𠝹親手紙同100或者50舊紙,睇人中意邊張

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cibewong+於+16-01-27+發表其

原帖由 吱喳momo 於 16-01-27 發表
純粹好奇請問下,點解銀行次次話利是封派晒,有人嘈又有得派,又預先留起比客,咁其實銀行想派比咩人?咩人 ...
其實派利是封真的先到先得攞嘅,但銀行會留起一些給理財客戶或做大生意的客人,講真,利是封數量唔多,但客人又好多,跟本唔夠派,所以就成日有人年年都攞唔到囉。

男爵府

我都唔明點解要換新鈔?我做咗10年c9都冇換過一次

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

除舊迎新. 傳統意頭嘢.

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:好同意,你比20蚊新到&

原帖由 十分鐘 於 16-01-27 發表
好同意,你比20蚊新到𠝹親手紙同100或者50舊紙,睇人中意邊張

...

幸福可以好簡單

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我都唔會刻意換新鈔

侯爵府

相信過多十幾廿年唔會有咁多人換新鈔,因為現在只係老人家或者40、50後換新鈔。

伯爵府

自從結婚第一年換過一次,直到今年都無再換過,利是封都係,一直都係儲起新淨留過年用

大宅

我都係鍾意換舊鈔,唔洗排長龍,派出去 咪一樣咁用
GLITTER WORDS INTRUCTIONS
» Click inside the textbox then hold Ctrl on your keyboard and press the A key. Next hold Ctrl and press C. On your blog, myspace, personal page, or profile hold Ctrl then press V and add the playboy graphics where you want it to appear on your page.

Results:

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

無專登換新,以前家姐有朋友做銀行就換新,其後佢朋友都話新鈔唔夠派,要自己排,我都係最得閒先換迎新鈔
利是封更加唔使,姑9係專貴客戶,以往家姐朋友同姑9都比一大堆,至從有年有人攪亂咗,$100當$20咁派後,我FREE晒舊利是封,每年都買幾款唔同公仔利是封

唔好點評我,電話睇唔到點評

男爵府

引用:我係儲起收返黎果d利是,下年拎返出黎派⋯

原帖由 ilikethis2005 於 16-01-27 發表
我係儲起收返黎果d利是,下年拎返出黎派⋯咁樣年年都唔洗唱錢。
我都係咁,好多年冇唱錢

仲同工人換埋她收到的新銀紙

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:無專登換新,以前家姐有朋友做銀行就換新,

原帖由 mulan1985 於 16-01-27 發表
無專登換新,以前家姐有朋友做銀行就換新,其後佢朋友都話新鈔唔夠派,要自己排,我都係最得閒先換迎新鈔
...
$100當$20派

侯爵府

引用:用舊鈔,諗通左,派錢洗鬼用新鈔。

原帖由 EVA222 於 16-01-27 發表
用舊鈔,諗通左,派錢洗鬼用新鈔。

大宅

用舊鈔咪一樣

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 16-01-27 發表

原帖由 丫雅 於 16-01-27 發表
$100當$20派
所以每年用叿同利是封

唔好點評我,電話睇唔到點評

珊瑚宮

BK Milk勳章

好彩我識人可以幫忙直接唱唔洗經銀行唱

首頁
12345...7

尾頁

跳至