自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

月牙兒♡ 發表於 16-1-29 15:37
玻璃櫃賣既都係貴價西餅,十幾蚊一個咁,以前食開既荷蘭tart,椰tart ,切蛋,捲蛋,三色切蛋。。。就快變 ...
我以前最鍾意食荷蘭tart,現在變晒了。

翡翠宮

回覆:美心西餅的改革...$4.2西餅好似就消失咁

$1x果d好難食$4.x果d好食好多

大宅

引用:玻璃櫃賣既都係貴價西餅,十幾蚊一個咁,以

原帖由 月牙兒♡ 於 16-01-29 發表

玻璃櫃賣既都係貴價西餅,十幾蚊一個咁,以前食開既荷蘭tar ...
而家d人唔貴唔食,cheap野唔食

子爵府

引用:Quote:月牙兒♡ 發表於 16-1-29 15:37 玻璃

原帖由 tester5 於 16-01-29 發表
我以前最鍾意食荷蘭tart,現在變晒了。
我都係傷感

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:玻璃櫃賣既都係貴價西餅,十幾蚊一個咁,以

原帖由 月牙兒♡ 於 16-01-29 發表

玻璃櫃賣既都係貴價西餅,十幾蚊一個咁,以前食開既荷蘭tar ...
張相果d我只會食朱古力同tart. 其他果d我覺得勁難食。 d cream 好似放件牛油入口。

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

引用:回覆 bik1229 的帖子係..超掛住永久個款

原帖由 manshan86 於 16-01-29 發表
回覆 bik1229 的帖子

係..超掛住永久個款
我仲有幾張。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我一向好中意這些幾蚊cake..好有兒時回憶

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:回覆+月牙兒♡+的帖子佢地以前最好賣既拿破

原帖由 chowchow2012 於 16-01-29 發表
回覆 月牙兒♡ 的帖子

佢地以前最好賣既拿破崙 好耐之前已由一般西餅升左格….最近連聖安娜都係咁….:igiv ...

拿破侖 ~ 聖安娜要 $5 / 件,其他 d $11.5
有 3 件

大宅

越經典越受歡迎,平貴各有市場,應該兩者都保留

大宅

荷蘭tart..my favorite! 依家變左8$,仲要唔好食..勁乾

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 月牙兒♡ 於 16-01-29 發表本

原帖由 咁求琪 於 16-01-29 發表
而家d人唔貴唔食,cheap野唔食
係,我年代唔興散水餅,我嗰時結婚前就係帶呢啲西餅返公司請人食,喺公司,見到有西餅代表有喜事(結婚,升職,生bb)。

我都脫節了,而家啲人要食cova,tony wong,agnis b,仲有搵人訂造嘅。。。。。

仲有,我小時候,媽咪去完飲就會攞打西餅返嚟,食西餅我就會諗返起80年代嘅童年回憶。不過回憶還回憶,時代不停變,銷路不佳嘅產品就無可避免要out

男爵府

我経常買$4.2 件牛蛋做早餐

大宅

我好鐘意食以前既朱古力tart,3,4年前已經無左啦,但依架變哂$8果榛子tart果啲,得個甜

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

我鍾意菠蘿蛋糕

mrs.frog    發表於 16-2-1 17:14
water_ma    發表於 16-1-30 00:09
Channip    發表於 16-1-29 23:54

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

乜原來D雜饼有名架!個名好靚喎“荷蘭蛋糕“,又增長知識.

我懷疑佢專登整得難食,等D人換貴饼,冇人換可以咋咋帝吾再出

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

最愛牛油蛋糕同合桃蛋糕仲有隻朱古力撻

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

子爵府

引用:Quote:原帖由 月牙兒♡ 於 16-01-29 發表本

原帖由 auntie_big 於 16-01-29 發表
張相果d我只會食朱古力同tart. 其他果d我覺得勁難食。 d cream 好似放件牛油入口。

...

男爵府

我好鍾意食花餅

首頁

尾頁

跳至