自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:其實全卡車只有個軍佬頂唔順,佢可以走位,見

原帖由 414928 於 16-02-04 發表
其實全卡車只有個軍佬頂唔順,佢可以走位,見架車都唔係好多人,真係需要對個小朋友咆哮嗎?咁只會令個小朋友更 ...
如果小朋友顛,係吾奇,但佢阿媽齋up就落車來拖個小朋友,其實都明知道無用,一兩分鐘小朋友覺得仲未落又顛。我見小朋友係似吾想坐車仔多d, 想叫媽抱,如果肯抱下安撫下小朋友,小朋友應慢慢冷靜d, 無咁喪喊。個媽其實都有得坐,抱下tum 下都吾做,由佢喊,都係離譜。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

lingwu 發表於 16-2-4 23:21
咁大個仲BB
講真睇下個小朋友係咪本身真係有問題先
如果冇, 係咁係架火車到嘈,而佢阿媽又唔理
b6細路好多時被寵壞,吾係病,一吾滿意就大吵大鬧,吾係點解b6成人都會郁d就嘈嘈蔽。
有次我在一間coffe shop tea,全店無人講野,有對b6夫婦同一個7、8歲女仔入黎,個女仔失驚無神尖叫父母,幾秒叫一次,個個都超住佢地,但佢父母覺得好趣緻

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

引用:回覆+Evilo+的帖子原來頭先食飯坐我隔離對

原帖由 小倩 於 16-02-04 發表
回覆 Evilo 的帖子

原來頭先食飯坐我隔離對情侶,係討論緊呢單新聞...
Facebook d comments 仲差啲,我諗緊呢班下一代點算...

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆:小朋友喊足4個站 「軍佬」爆Seed怒吼

個小朋友好似都好大個

水晶宮

有時有特殊問題既小朋友係冇樣睇仲要係超正常樣兼靚仔嚟架.您估個阿媽係另類好enjoy個囝當街咁樣扭咩,做阿媽仲難受,但偏偏响街梗有人做塘邊hock响樹扮專家插手judge人點教囝,呢吓幫唔到忙不特只,個媽仲大壓力,已經應付唔住個囝,仲要分神應付埋呢啲路人甲臨時黃綠專家咸蝦燦,呢啲街外人真係講少句當幫忙啦!個囝扭成咁,個媽如果有得揀可以唔搭車,我係果個阿媽不知幾想有得瞬間轉移BING一聲直接彈番屋企!至少煩唔到人又唔會遭人白眼.減輕番神經衰弱程度.奈何冇得揀呢...叫佢兩囝乸離開車廂唔搭車,唔通人地屋企係對面海都嗌人捧住個囝游水過海咩!

草莓囡囡    發表於 16-2-5 21:44
littlewo    發表於 16-2-5 09:32
avyho    發表於 16-2-5 01:24

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:其實全卡車只有個軍佬頂唔順,佢可以走位,見

原帖由 414928 於 16-02-04 發表
其實全卡車只有個軍佬頂唔順,佢可以走位,見架車都唔係好多人,真係需要對個小朋友咆哮嗎?咁只會令個小朋友更 ...
新聞都有講「個BB喊得好大聲,喊咗幾個站,成車人都望著佢哋,希望個媽媽可以控制一下個BB,坐喺佢隔離個後生仔同阿伯都走開咗。」
唔只軍佬頂唔順,隔離後生仔同呀伯都頂唔順走開左,點解個個要包容+避開個小朋友?呀媽有盡責教就話姐,呀媽扮聾聽唔到,就要成車人一齊都扮聾?自唔自私d?軍佬出手當然蠢,幫手教仔實比班怪獸家長鬧爆,但小朋友扭計唔係大曬,有病都唔係大曬,做家長有責任教

子爵府

2024年龍年勳章

個細路同軍佬男都係失控,只有個亞媽最冷静

子爵府

引用:Quote:Evilo 發表於 16-2-4 23:04 http://h

原帖由 Minor 於 16-02-04 發表
根本個呀媽都懶理自己個仔,有咩理由個小朋友想去媽咪度佢都唔去抱下佢氹下佢…
香港地有愛心既人已經買小 ...
冇錯。
成日話“B B係咁”, 幾十歲又係咁。大哂。..

申利:阿仔扭計我一定拖佢出落車/出“車立”。耗時間、心機去敎是基本做父母的責任。別人冇必要陪你挨這些苦頭,更唔好下下話人地唔包容“任性”。grow up.

xupermnc    發表於 16-2-5 00:08

子爵府

引用:個細路同軍佬男都係失控,只有個亞媽最冷静

原帖由 chemlo0920 於 16-02-04 發表
個細路同軍佬男都係失控,只有個亞媽最冷静
阿媽最賴皮,厚臉就真.

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:個媽媽點解要落車??? +

原帖由 solstice 於 16-02-04 發表
個媽媽點解要落車???
嘈住人咪落車搞掂佢先囉

伯爵府

點講都好,個男人唔應該咁惡同激動對個小朋友!

961123    發表於 16-2-5 12:00

子爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 chemlo0920 於 16-02-04 發表

原帖由 dazzlelulu 於 16-02-04 發表
阿媽最賴皮,厚臉就真.
全中

seaheart88    發表於 16-2-5 00:06

公爵府

畀面勳章

個男係衝動左,但見個女人完全冇理個仔,冇諗住安撫佢,一d5好意思都冇,比我都想鬧爆佢

水晶宮

seaheart88 發表於 16-2-4 23:42
如果小朋友顛,係吾奇,但佢阿媽齋up就落車來拖個小朋友,其實都明知道無用,一兩分鐘小朋友覺得仲未落又顛 ...
但人地响樹教緊囝,外人唔知啫.

有邊個敢肯定個媽就範一野攬囝,隻囝保証唔再癲先?

睇到條片個大媽堅真係教緊囝,如果條片個大媽當時係攬住呵個囝,到時又有人話啲強國人縱囝唔教囝架喇.

講真啲細路咁扭,又係咁衝埋去趙個媽幾下貓爪,個媽仲走去投降呵佢,個細路就永遠都用硬呢下至惡頂既方法食住阿媽,大無事小一開波就係咁樣扭到十級咁勁,到時仲點叫個媽control個囝?

芒果米池    發表於 16-2-5 09:58
Jumboli    發表於 16-2-5 00:58
ansonapril95    發表於 16-2-5 00:36

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

dazzlelulu 發表於 16-2-4 23:52
阿媽最賴皮,厚臉就真.
總之一慣b6作風…

珍珠宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 wong191 於 16-02-04 發表喊

原帖由 Missxx 於 16-02-04 發表
請問你有無bb?你個Bb係咪唔會喊架?定佢一喊你就會帶佢返大陸?
如果我個仔咁哭法,我一定會安撫佢,唔得嘅,就落車,唔會做犯衆僧。

而唔係好似個大陸婆咁懶,理得人死,佢條細佬哭,就要全車人耳受罪。

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

就咁睇片,我都俾個男人嚇親,驚!更何況個小朋友,我覺得唔須要咁惡咁大聲嚇小朋友!

子爵府

引用:Quote:seaheart88 發表於 16-2-4 23:42 如

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 16-02-04 發表
但人地响樹教緊囝,外人唔知啫.

有邊個敢肯定個媽就範一野攬囝,隻囝保証唔再癲先?
點解要全車陪佢,等佢“敎好個仔”?

公德心係邊?
又賴有特殊原因呀?呢個簡直係最濫用嘅理由了。

水晶宮

kirstyau 發表於 16-2-4 23:56
個男係衝動左,但見個女人完全冇理個仔,冇諗住安撫佢,一d5好意思都冇,比我都想鬧爆佢

...
佢唔係冇理個囝,係一直有理會個囝,人地教緊個囝囉,真係唔教果啲就係個囝扭到爆,仲呵哂摸哂頭仲懶係温柔母愛滿瀉咁猛同個囝講:"乖!"呢啲至係唔教囝.再者個媽唔係顧住玩手機玩PAD同人吹水唔理個囝,而係一路VS緊個囝,表明哂立場啦,個囝咁樣扭,阿媽係唔會心軟屈服囉.求其爆喊發癲,個媽就怕瘀怕俾人話就拗哂底,咁咪中哂阿囝計囉!原來阿媽怕俾外人話,我只要大聲亂喊,我媽就跪低無哂我符要氹我順哂我意架喇.到時咪又有人話人地縱仔唔教仔.又係俾人judge.

Jumboli    發表於 16-2-5 00:59

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Evilo 於 16-02-04 發表咁如

首頁
12345...14

尾頁

跳至