婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:八歲仔仲未識自己食飯 ......

我都明有時好睇唔過眼嘅感覺,不過實在又唔到自己理。 作為親生父母都唔識教或者懶理,我地咪得個睇字囉,出聲就俾人入數架啦!

大宅

呢D事大有人在,4歲半要坐BB車先出街,食飯要氹要左右護法餵食,小小事就出手打人,老豆老母都就佢,我地D外人出聲只會話你係衰人黑口黑面對住你

男爵府

引用:呢D事大有人在,4歲半要坐BB車先出街,食飯

原帖由 辣椒mama 於 16-02-10 發表
呢D事大有人在,4歲半要坐BB車先出街,食飯要氹要左右護法餵食,小小事就出手打人,老豆老母都就佢,我地D ...
同意!

別墅

七歲侄仔讀2年班,自己唔識沖涼,唔識執書包,咩都唔識,我同c6講我囝囝3歲都自己沖涼,叫佢自己沖,99講你個囝叻,佢唔叻要幫佢沖,當堂o咀,以後慳反啖氣,吹脹

男爵府

傻豬,唔好理人地d野啦 你咁樣無人會多謝你,人地仲可能覺得你針對佢d仔女tim啊,

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

唔好厚多士啦
你出聲咪做衰人囉

佢點養小朋友都唔緊要,最緊要可以養到佢一世

男爵府

引用:七歲侄仔讀2年班,自己唔識沖涼,唔識執書

原帖由 小千大千 於 16-02-11 發表
七歲侄仔讀2年班,自己唔識沖涼,唔識執書包,咩都唔識,我同c6講我囝囝3歲都自己沖涼,叫佢自己沖,99講你 ...
你侄仔 D 野,同我們那位八歲小朋友一樣,樣樣都暫時未識,除此以外,就連説話溝通仍未 OK,好多時我們聽唔懂佢説話既意思,發音不準。

男爵府

引用:唔好厚多士啦你出聲咪做衰人囉佢點養小朋友

原帖由 julieko 於 16-02-11 發表
唔好厚多士啦
你出聲咪做衰人囉
但如果阿媽連學都唔帶小朋友返 / 留低小朋友一個在家,然後小朋友自己赤腳走出街揾阿媽,阿媽仲讚小朋友叻?

大宅

畀面勳章

Miss_Yellow 發表於 16-2-13 18:17
但如果阿媽連學都唔帶小朋友返 / 留低小朋友一個在家,然後小朋友自己赤腳走出街揾阿媽,阿媽仲讚小朋友叻 ...

其實好多JM都講左, 人地個老豆老母都唔理, 而且你99都冇出聲,你呢D外人出聲做咩呢? 睇唔過眼幫人? 你以為自己話完人地, 你係當幫下人, 提點下人, 覺得人地會當你係好人?? 但我覺得似係申請比人鬧?點都好啦~自己顧自己, 人地既家事就咪多事喇...出聲咪鬧交收場

別墅

首頁

尾頁

跳至