自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆:究竟超市收銀係咪有責任將貨品整齊地入埋環保袋?

其實幫你入,已經好好, 如果咁多要求,最好自己擺

翡翠宮

佢個 job title 叫\"收銀\"

男爵府

如果咁有要求就自己入~ 唔駛拗

同埋成間超市咁多收銀,呢個入得差,你想收銀幫你入袋,就唔好排佢條龍囉

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:我做過超市收銀,當時入袋係收銀既服務範圍

原帖由 greenpea 於 16-02-20 發表
我做過超市收銀,當時入袋係收銀既服務範圍之一,亦有 training 教點分類,點放,如果有客人投訴會要再 ...
我都覺得超市收銀係有學過點擺d嘢,因為擺得好過我好多

男爵府

其實我覺得收銀有責任入袋架
雖則話自己入最啱心水,但暫時次次去親買嘢都係收銀幫忙入袋,仲入得幾好,尤其aeon,最多自己"微調"一下就可以。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

用戶要求終止服務

咁你下次自己入吧!

佢地可以將臭丸放上麵包(係嘉頓片裝麵包, 非密封式)放下, 疊高來放.

事源我臨時醒起買漏野---->我叫佢幫我放住後面稍後再來-----> 我再從新排隊回來----> 此刻真係唔該晒佢.

可能有人會覺得兩者都有獨立包裝, 無所謂.

但我接受唔到囉!

子爵府

一向自己入袋。
佢唔會知我心水。
無人會整齊過我。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

其實我鍾意自己入多D, 最好所有超市好似aeon超市, 比錢後有幾張長枱比客慢慢入袋.

珍珠宮

我寧願佢唔幫我入

子爵府

自己入仲好過啦

禁止訪問

男爵府

洗米華 發表於 16-2-20 13:57
Aeon 仲入袋?好多已經開始吾入
我住九龍,成日去黃埔九龍城間中去mega box果間,三間都入喎。就算唔係aeon,其他超市暫時都未遇過唔入

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我通常將貨品比收銀嘟完,我會擺番d貨落車仔,比晒錢後,再自己入袋。

muihsu    發表於 16-2-20 18:29
日月水火    發表於 16-2-20 16:45

子爵府

自己入,咪唔使激氣

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

冇責任幫你入袋,自己做,人地幫你要講唔該

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:收銀嘅責任係收銀,如果佢幫我入袋我會好感

原帖由 1仔1女 於 16-02-20 發表
收銀嘅責任係收銀,如果佢幫我入袋我會好感謝,個個人對整齊定義都唔同,覺得唔夠整齊咪自己再入,否則條龍 ...
Yes

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

自己執下唔甘計較~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:如果係佢入得唔好,明明可以擺哂啲貨,但因

原帖由 aprilbaby04 於 16-02-20 發表
如果係佢入得唔好,明明可以擺哂啲貨,但因為佢擺得衰而袋唔哂,咁又點呢?

...
你想佢好似日本人咁,慢慢嚟,袋得衰,倒出嚟再袋過?
從你字裡行間,如果收銀咁做,而你排緊條龍,你應該鬧爆左人了

日月水火    發表於 16-2-20 16:46

伯爵府

引用:如果係佢入得唔好,明明可以擺哂啲貨,但因

原帖由 aprilbaby04 於 16-02-20 發表
如果係佢入得唔好,明明可以擺哂啲貨,但因為佢擺得衰而袋唔哂,咁又點呢?

...
可以點……

cindy618    發表於 16-2-20 17:11

首頁
12345...9

尾頁

跳至