自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆:2歲女患流感「生命剩最後1天」 母拍片集氣百萬人噴淚 原

希望小妹妹可以早日康復!!!!
作為旁觀者,睇到片段中病重需要插喉的小妹妹,都已感到心痛,好難理解仲可以不斷拍片兼打大段文字作網上直播

99dogdog    發表於 16-3-10 02:28
scheong    發表於 16-3-9 15:19

侯爵府

回覆:Evilo 的帖子

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好難受

大宅

回覆:2歲女患流感「生命剩最後1天」 母拍片集氣百萬人噴淚 原

我有睇到、真心希望有奇蹟出現、睇完後去接自己小朋友放學即刻抱住她狂錫左幾啖、讓我深刻體會到要更珍惜同小朋友相處時光、希望她們健健康康成長俾任何東西來得珍貴!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

我都有睇,大家吾好掉而輕心要帶小朋友打流感針

小妹妺都好慘,病發十幾個小時已經要插喉

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

o_____o 發表於 16-3-9 13:45
我見話個仔仔係星期五晚上41度,隔日星期六一家4口去看演唱會,星期六到女女病發,之後入院。佢臨睇演唱會D ...

首先我都好希望妹妹有奇蹟出現

有睇過個fb, 個媽咪就.....................
日本の平安を祈ります

大宅

我都浄係敢睇文字~希望栗巧妹妹冇事 我女女都係差吾多年紀⋯ 番學一流鼻水我已經高度戒備了 >< 啲菌依家好勁

子爵府

唔夠胆睇,祝福這小女孩一家人

子爵府

珍珠宮

o_____o 發表於 16-3-9 13:12
我都睇到佢自己話個仔燒到41度,但仍然一家四口去好遠睇演唱會,之後到個女發高燒,個媽媽見有人插佢對仔女 ...
41度

相信佢而家應該好自責

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Evilo 的帖子

伯爵府

睇完好心痛,希望有奇跡出現

子爵府

我係fb睇到 跟住喊

珍貴的并唔喺苦難本身,而喺我地對苦難如同珍珠般的包容.

珍珠宮

畀面勳章

子爵府

回覆 牧羊人 的帖子

呢件事係悲劇..
拍片可以理解, 自己留念...
但share出去...就真係....

cffw    發表於 16-3-9 21:10

侯爵府

睇邊個演唱會?
希望小朋友大步欖過&#128591;

珍珠宮

引用:我都有睇,大家吾好掉而輕心要帶小朋友打流

原帖由 鴨鴨比 於 16-03-09 發表
我都有睇,大家吾好掉而輕心要帶小朋友打流感針

小妹妺都好慘,病發十幾個小時已經要插喉
流感真係好兇猛
以前都唔覺

珍珠宮

開心吸收勳章

睇文字都眼濕濕

珍珠宮

摩訶般若波羅蜜多心經

觀自在菩薩。行深波若波羅蜜多時。照見五蘊皆空。

度一切苦厄。舍利子。色不異空。空不異色。

色即是空。空即是色。受想行識。亦復如是。

舍利子。是諸法空相。不生不滅。不垢不淨。

不增不減。是故空中無色。無受想行識。

無眼耳鼻舌身意。無色身香味觸法。

無眼界。乃至無意識界。

無無明。亦無無明盡。乃至無老死。亦無老死盡。

無苦集滅道。無智。亦無得。以無所得得故。

菩提薩埵。依般若波羅蜜多故。心無罣礙。

無罣礙故。無有恐怖。遠離顛倒夢想。究竟涅盤。

三世諸佛。依波若波羅蜜多故。

得阿耨多羅三藐三菩提。故知般若波羅蜜多。

是大神咒。是大明咒。是無上咒。

是無等等咒。能除一切苦。真實不虛。

故說波若波羅蜜多咒。即說咒曰。

揭諦揭諦。波羅揭諦。波羅僧揭諦。菩提薩婆訶。

祈願小妹妹病障業障希消除身心早日得安康
嗡嘛咪吧咩哞

首頁
12345...11

尾頁

跳至