自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:原帖由+loved+於+16-03-12+發表好欣

原帖由 華美 於 16-03-13 發表
係,唔應該喺小朋友面前講咩自殺,跳落嚟之類,同埋,咁幫佢出頭,個小朋友可能突然意識到原來我好慘架,我 ...
agree, 同感!

水晶宮

引用:「跳落黎」呢句,呢句真係唔適宜講!

原帖由 rose2012 於 16-03-13 發表
「跳落黎」呢句,呢句真係唔適宜講!
呢句唔止唔適宜,直頭忌諱!

男爵府

引用:型唔型就唔講, 不過有時湊仔女會去到“忘

原帖由 bbasco 於 16-03-12 發表
型唔型就唔講, 不過有時湊仔女會去到“忘我”境界, 條橡筋拉得太緊,咩都好忟! stop佢係好既, 不過我怕 ...
認同。。。用錯跳樓做例子。。。

公爵府

回覆:我C6今日好型!!(長)

講粗口鬧over左
但又唔洗喝嘅 好聲好氣講都得

大宅

我都唔覺得型
其實一家唔知一家事
雖然佢講粗口係唔岩
但教細路真係死好多細胞嫁
外人突然多口出聲
個細路返到屋企俾人鬧得仲金呀!

男爵府

係,—家唔知一家事,每個人背後總有原因,除非佢傷害小朋友,人家敎仔最好少理!

子爵府

伯爵府

個女人好似我姑奶d類型,大庭廣眾癲婆上身鬧鬧鬧,通常我地一幫口,佢個仔死得仲慘!我未見過一個媽媽可以衰到咁!但佢認為自己無問題,我同佢已經反左面九世

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

「 係咪要見到佢聽日跳落黎? 」
有冇諗過呢句俾個小朋友聽到,可能係反效果?

活在當下,愛得及時

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

我都好怕佢地跳樓.... 所以唔會係仍地面前講

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:你c6可以好言相勸,唔需要咁喝個女人…個女

原帖由 家文 於 16-03-12 發表
你c6可以好言相勸,唔需要咁喝個女人…個女人俾你c6咁喝無晒面,一陣返到屋企個細路可能仲慘

...
呢d女人好言相勸根本無用,用到dllm, dls黎公眾地方駡仔的女人。會覺得無面?係要咁兇佢先知衰,有些人禮貌提點已ok, 呢類no.8 係要咁才能冷靜下來,之後佢只係哦個仔麻煩,已ok.

就算無樓主老公呢次出口,平時都應習慣性魚蝦蟹送飯。吾會話之後回家兇個仔,根本長期如此

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

引用:係,—家唔知一家事,每個人背後總有原因,

原帖由 lulumelody 於 16-03-13 發表
係,—家唔知一家事,每個人背後總有原因,除非佢傷害小朋友,人家敎仔最好少理!

...
同意

子爵府

畀面勳章

我淨係覺得厚多士,型?個呀媽閙細佬又無郁手,你老公憑乜喝人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

晤覺型囉,
我只覺得有良好嘅說話技巧先去做厚多士好d囉

侯爵府

環保接龍勳章

樓主老公做得好呀
見到唔啱事,
係可能/安全既情況, 點解唔出聲呢?
點解唔做厚多士?
見有D 人又話驚MUD驚MUD... 有時TIMING一過,咩都追唔返.
可能無人出過聲,
嗰媽咪以為自己啱,
或者認為個個都係咁教仔呢.

各家自掃門前雪? 清醒下啦.

水晶宮

個女人話自己個小朋友好失禮?
佢自己大庭廣眾用粗口鬧個小朋友就最失禮

珍珠宮

lazywife 發表於 16-3-12 23:16
會用DXXM黎鬧子女。。都唔會係等閒之輩啦。。。返到屋企個小朋友有排受。。。

...
X2

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:ansonity 的帖子

sorry吖樓主見到你寫(DLLM),我估到但後面我估真係估你唔到

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

樓主你老公做自己覺得應該做既事就夠了,而你亦同意佢既做法就OK,無需理會其他人既睇法。

咁多假設性既後果的話,咁將來大家睇到D咩事都唔會企出黎,因為企出黎既後果就會有好多聯想恐怖既事情出現而比人插。

就舉個例,大陸見到阿婆趺襯都唔敢去扶,係香港見到的話,試問你去唔去??

首頁

尾頁

跳至