自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

睛靈勳章

回覆:jacobkit 的帖子

有個牌子Carat, d 石好真好靚架

珍珠宮

引用:正常人唔會咁沙膽問人隻戒子真定假更加唔會

原帖由 eelcyy 於 16-04-09 發表
正常人唔會咁沙膽問人隻戒子真定假
更加唔會拎放大鏡審你粒石
咪當真帶 有咩所謂 咪又係識閃既石
有㗎! 有人無恥到要人除比佢睇㗎! (舊公司同事)

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

我個fd去旺中買$10既假鑽帶咋
但泊落我隻真鑽閃我好多好真嫁
係近睇會睇得出切割有問題

子爵府

曾經睇過報導荷里活D明星、美國富豪、名媛, 出席公開場合帶嘅珠寶大多數係仿製品, 有D在拍賣行投咗返去會搵專人做套仿製品帶出嚟, 真嘢買重保險放保險箱, 反正全世界都知套首飾佢買咗, 帶假嘅出嚟show off大家都當真。明星、富豪帶朱義盛在歐美已經係公開嘅秘密啦。

大宅

引用:唔會帶朱二盛,俾人睇穿好核突

原帖由 choc_choc 於 16-04-09 發表
唔會帶朱二盛,俾人睇穿好核突
我有個闊太friend, 本身真嗰隻engagement ring 1卡幾2卡,佢買隻假嘅2卡幾3卡大粒D,同佢D舊同學囇!
明明屋企有真birkin(唔止一個), 佢都會買假嘅用嚟襯下衫...
所以... 我覺得如果係有闊太格的話,帶假嘢係無人會質疑的!係帶唔帶得起嘅問題!

男爵府

牛年勳章

侯爵府

回覆:jacobkit 的帖子

去飲呢D場合我肯定無得帶都唔會帶假嘢

大宅

回覆:膽粗粗買咗隻1.5c 假鑽俾媽媽去飲戴(有圖)

有人問起咪話⋯唔知喎⋯女女送比我嘅
佢話唔貴嘅⋯但又唔講幾錢

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

過到自己心理關口咪當飾品襯衫帶,最怕D賤嘴八婆。系淘大有間專賣方晶皓石/蘇聯石好閃,但未試過泊隻真相比差幾遠。

侯爵府

白色果粒好唔掂,好濁唔閃好暗

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

禁止訪問

引用:Quote:我愛Corina 發表於 16-4-9 21:59 比

子爵府

其實無錢買就無謂去恨或買朱義盛,身上無金飾唔代表啲乜野,不過就咁睇相就幾順似真,但始終咁大粒啲人一定會八卦同望到實,俾人識穿真係成世俾人認定你永遠戴假野。尤其係去見3姑6婆呢啲,如果仲要打牌仲弊,心入面怕俾人認出。

不過平時行下街戴就無所謂,但小心賊人誤會。

男爵府

環保接龍勳章

有朋友,佢老公買左隻欖尖介俾佢,睇樣有成卡嘅,但點都唔肯講幾錢,朋友當然當寶,話唔敢帶去夜街
有次除出嚟叫我睇下靚唔靚,佢老公望到我實.....
睇完,我話無石鏡,睇唔到。
唔駛睇,睇佢老公面色,就知係假㗎啦!
不過佢老公係買得起真嘅。
所以 自己鐘意咪得囉!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我愛Corina 發表於 16-4-9 21:59
比人知道戴假野,會唔會好瘀?
同意,自己戴比人知道都係自己尷尬.

要講聲媽媽知,吾係媽媽到時瘀,嬲你...

NNN

珍珠宮

呢D唔叫假野
叫仿鑽

水晶宮

引用:最多唔好作大話真野。人地問起咪大大方方話

原帖由 狐朦 於 16-04-09 發表
最多唔好作大話真野。人地問起咪大大方方話係假的。見靚咪買黎玩下。佢地笑你先係佢地膚淺。自己喜歡就可以 ...
啱,心態問題。唔好覺得用假野可以當真野,搏人地唔知。

純粹當係一件飾物,無問題

珍珠宮

我覺得唔好吹水話係真鑽
帶仿鑽無問題喎!扮下靚滿足自己咋嘛

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

一睇就知係蘇聯石啦…

伯爵府

真嘢同假嘢一除出嚟就知......假嘢係無重量㗎,所以唔想比人知係假就唔好除比人睇。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 狐朦 於 16-04-09 發表最多唔

原帖由 ash_yehyeh 於 16-04-10 發表
啱,心態問題。唔好覺得用假野可以當真野,搏人地唔知。

純粹當係一件飾物,無問題
同意
如有人問,直接話係假嘢是無問題的,戴首飾唔一定要貴要真的但講大話扮真就好有問題了,影響埋自己的人格和誠信

首頁

尾頁

跳至