自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

佢係望住渠頭笑

應該係記得返

大宅

引用:有得自己諗下結局都好,我仲估最尾鏡頭會係

原帖由 irismamabbkwok 於 16-04-11 發表
有得自己諗下結局都好,我仲估最尾鏡頭會係佢地一齊返,然後抱住幾個小朋友全村人bbq ,哈哈 ...
個套係公公出宮黎

lawcandy    發表於 16-4-12 14:55

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:晨風對住條鏈咀笑係乜意思?

我鍾意呢個結局 咁易記得返好老土

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

呀風笑,我第一時間覺得佢係記得番.個一幕睇到好開心.好有感覺.條鏈好特別唔知邊到有得買呢?

伯爵府

珍珠宮

lawcandy 發表於 16-4-10 23:48
回覆 cathy913 的帖子

但連威爺都唔記得渠頭. 同埋最後果返說話又唔似話阿風記得佢 ...
咪就係LOR,好難明AR,望住鏈笑又似記得,但後面果段說話又似NG記得

但其實呢,我覺得如果威爺陪渠頭穿越多1次,會好D LOR,至今渠頭會有1個同聲同氣GE FD陪住佢,NG洗1個人咁慘(如果千雪真係記NG返GE話)

& 如果千雪記得返,咁後面GE事會好頭痛,因為佢已經同黑警去買過大禮D野,之後黑警父子應該比渠頭GE上級去PLAN緊點捉佢地,真係變相一路坐牢一路結婚

大宅

唔記得先有續集,就講正同水晶梨有路,同時渠頭重新追風,兩個重新認識,最後成功左,兩pair人都有情人終成眷屬

大宅

回覆 bbasco 的帖子

agree
(\~~/)(\~~/)
(='.'=)(='.'=)
(____)(____)~

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:晨風對住條鏈咀笑係乜意思?

講白D啦

子爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:晨風對住條鏈咀笑係乜意思

open ending 觀眾自己諗
不過我覺得應該冇記返
佢望住條鏈笑係因為靚之麻
但就算唔記得唔代表會係sad吖,世事既野好難預料,有無限既可能; 家下渠頭改過晒係好人又細心唔自私可能有日風會鐘意佢呢?
啊正可能都會比水晶梨吸引跟住又咩咩……
總之只要繼續向前明天又係新一天總會有希望

男爵府

感覺片尾段獨白係後加上去,原本結局應該open ending+無限想像(鍊墜出現),不過一定俾人鬧爆,所以先加段獨白,話男主角孤獨一人。唔知啱唔啱。

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

無答案,俾啲想像空間俾觀眾

子爵府

回覆:晨風對住條鏈咀笑係乜意思

好想講編導出來交代下結局係點好想風係記得渠頭

複式洋房

回覆 Wonderlady 的帖子

即是留條尾拍續集?

複式洋房

回覆 nicolatinlok 的帖子

阿正同水晶梨一早搞咗啦, 只係冇再繼續

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 nicolatinlok 的帖子阿正同水晶梨一早

原帖由 lawcandy 於 16-04-12 發表
回覆 nicolatinlok 的帖子

阿正同水晶梨一早搞咗啦, 只係冇再繼續
一早搞唔係cheat la....係同阿風之前既事

複式洋房

回覆 Angel_Rose 的帖子

唔會啦, 威爺同渠頭又唔係FD到咁, 二來威爺最緊張個老婆, 點會陪佢冒險多次?

首頁

尾頁

跳至