影視娛樂

跳至

首頁
12345...7

尾頁

翡翠宮

引用:Quote:bb2 發表於 16-4-16 16:26 我無睇sig

原帖由 cattz288 於 16-04-17 發表
signal 好睇呀, 快D開
未生, 睇左少少, 好慢, 男主角個樣....未有動力
...
時完個樣ok啦,擁月出場人人都話驚艷㗎

男爵府

kill me heal me我覺得超好睇(由頭到尾)
好多套其實開頭十集好睇, 但尾3,4集就有點拖拉 (例如來自星星的你, 太陽的後裔, 主君的太陽, 開頭好好睇的, 但尾幾集就比較拖拉)
我覺得唔好睇有繼承者們(但有睇哂, 睇完都無鍾意李敏鎬)
無嘜愛情線而又好睇既: 幽靈, 岬童夷

侯爵府

familyking 發表於 16-4-16 14:50
以下是好多人話好,我就不太頂得順:

繼承者們 (劇情超爛,一味追女)

我同你個list好似呀

繼承者們我跳船, 秘密花園跳過再睇都係好難頂...太陽去到14集直頭鬧爆, 命中同OMV冇動力開

另有一套需要浪漫3我都跳咗, 真係勁悶。奇皇后我都覺得爛,得頭廿集OK,後面超唔掂要狂飛

近期我都係勁LIKE SIGNAL同1988。再之前就沒關係,KMHM,聽見你的聲音,九回等,都係上上佳作

男爵府

2018復活節勳章

近期大愛, 1988, Signal。

之前好睇既有 未生, 聽見你的聲音, 九回。

星星, 瞓吓睇吓先挨完。

pinnochio 比我想像中好。

奇皇后可以一看

太陽, 劇情鬆散, 一聽佢地講英文就好難頂, 冇野做可以一看。

大卡士嚟講, 冇一套衰得過繼承者們, 爛到呢.......

以上二套都係金恩淑編劇, 退步了, 少了細膩情節, 一味大堆頭....

子爵府

familyking 發表於 16-4-16 14:50
以下是好多人話好,我就不太頂得順:

繼承者們 (劇情超爛,一味追女)
部分相同:

繼承者們, Kmhm, 命中,太陽, 仲有星星

大宅

回覆:有邊套韓劇,好多人話好睇,而你覺得唔好睇

大熱多數唔啱睇

星星:個個話好就逼自己睇到尾。覺得只係一般。男主角唔係我杯茶
主君:個個都like女主角,我頂唔順佢個樣。story 叫做ok未至於講到咁好
鬼神大人:好悶
秘密花園:個個話神劇又再逼自己睇到尾。好悶。(呢套唔覺玄彬靚仔)
龍八:一般
舊大熱劇:宮,my girl:唔覺好睇
-------------------
我反而鐘意冷門既:秘密,神的禮物,我來了張寶利,九回,海德(呢套中玄彬毒)

子爵府

引用:Quote:familyking 發表於 16-4-16 14:50 以

原帖由 MC1128 於 16-04-18 發表
部分相同:

繼承者們, Kmhm, 命中,太陽, 仲有星星
我未看過kmhm,所以無從評論,但又好似有人話好看....哈!果然各人口味不同。

子爵府

引用:Quote:familyking 發表於 16-4-16 14:50 以

原帖由 tsewong 於 16-04-18 發表
我都很喜歡沒愛及九回。聽見就一般,沒太深刻,反而前少少的記得你,我不喜歡徐仁國,都因劇情容忍了他,而且發掘了朴寶劍,是喜出望外,此子大有前途。

伯爵府

2018復活節勳章

familyking 發表於 16-4-18 18:01
我都很喜歡沒愛及九回。聽見就一般,沒太深刻,反而前少少的記得你,我不喜歡徐仁國,都因劇情容忍了他,而 ...
我除左好喜歡未生, 其餘同你意見一致呀!

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

kill me heal me
擁抱太陽的月亮

子爵府

引用:Quote:familyking 發表於 16-4-18 18:01 我

原帖由 Pr0udfish 於 16-04-18 發表
我除左好喜歡未生, 其餘同你意見一致呀!
哈!我就不知為何,未生我真看不入腦,自問都在職場打滾廿年有多。總覺他們不斷進出天台,不見工作多忙碌...每個人感覺不一,但九成一樣巳很難得。

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

太陽的後裔, 唔知劇情中心點係乜, 只覺得係男追女
Oh my venus, 呢套勁失望之作
舊dd 嘅有傲慢, 嘩, 呢套真係難頂

象牙宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kmhm

沒關係

星星

繼承者們

最佳愛情

擁月

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Pr0udfish 於 16-04-18 發表

原帖由 familyking 於 16-04-19 發表
哈!我就不知為何,未生我真看不入腦,自問都在職場打滾廿年有多。總覺他們不斷進出天台,不見工作多忙碌.. ...
我唔食煙,從來未上過公司天台喎,呵呵

(又諗起佢地三個响天台隊過期牛奶嗰集,真是好好笑,係有笑亦有淚)

珍珠宮

太陽的後裔,唔覺好睇。

侯爵府

familyking 發表於 16-4-19 15:34
哈!我就不知為何,未生我真看不入腦,自問都在職場打滾廿年有多。總覺他們不斷進出天台,不見工作多忙碌.. ...

未生我覺得悶, 未至於係差因為個個演員都做得幾好, 但未到係好睇嘅地步

伯爵府

2018復活節勳章

我都講一講,睇下自己算唔算異類

好多人中毒但我跳船的:
太陽的後裔
繼承者們
屋塔房王世子

好多人中毒但我捱住來睇完的:
秘密花園
龍八夷
成均館緋聞(喜歡演員,但故事超悶)

好評但我覺得不外如是:
我的鬼神大人
Healer 49天
別有用心單身女

大宅

擁抱太陽的月亮,我覺依套超悶!

秘密花園,Heal me kill me, 不是傳聞中咁好睇!

大宅

回覆:有邊套韓劇,好多人話好睇,而你覺得唔好睇?

未生我覺得幾好睇喎,反而繼承者門就一般,九轉回香睇到尾有d悶

琥珀宮

睇劇係要夾個人口味及性格,所以我唔會叫人推薦,自己做功課,

盯上一齣劇就睇吓故事內容,睇埋別人意見及討論,睇吓夾唔夾

自己例如有啲人唔鍾意古裝,有啲唔鍾意推理懸疑,確實係別人

之蜜糖,分分鐘係自己嘅毒物,有時相反都會。

所以揀劇開冇捷徑,覺得對上了就開,開咗唔好睇,認真順唔住

就唯有棄囉。

首頁
12345...7

尾頁

跳至