自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

回覆:荃灣貓狗天地竉物店, 貓沖涼被沖死

我隻狗就係以前細個出去沖涼剪毛,比人打,所以而家勁驚沖涼,我諗返都應該試過比人餵藥,因為有次返黎好呆滯,到夜晚先生猛返!另外試過整損又唔出聲!我試過咁多間,係得1間ok,可惜後來搬屋,太遠了。
而家我自己做晒,唔好以為個d寵物美容既人好有愛心,為左賺錢咋!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

依間野,一放底要全日

侯爵府

回覆:chrislimama 的帖子

講真,貓係唔中意沖涼架,以後注意些,就算冲,自己幫貓貓冲,希望可以貓貓安息

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

我會帶貓貓去剪毛,係細鋪,去前講到明,可能只剃到上半身,剃一半都照比錢,上年我隻貓剃到全身,但沖唔到涼,今年想再去都比鋪頭d人拒絕,叫我唔好再攪佢
每次去都好驚佢有事、我隻貓連洗牙都暈低過

翡翠宮

大宅

Happy RIP
呢間pet shop 冇人性

子爵府

好慘

子爵府

睇得呢啲新聞多, 我已經唔敢帶狗狗出街美容了, 寧願自己剪到一忽忽好過!!

樓主節哀~

水晶宮

RIP

樓主節哀。

我好多年前已經幫襯上門美容,因覺得安全D。

我幫襯開果個美容姐姐,佢之前都響寵物店打工,佢講咗好多寵物店美容嘅野我知,D人真係打狗,嚇狗。

子爵府

petitsomeone 發表於 16-4-19 23:39
RIP

樓主節哀。
我侄仔學完寵物美容返黎, 話絕不入行, 佢話愛狗的人係做唔到的, 因為都幾虐待喎~

男爵府

之前重有諗過帶我仔出去比專業寵物店沖涼,而家真係唔敢!遲D真係熱得滯等我自己同佢沖,寧願佢抓損我,好過佢有事!

樓主 多謝分享及提醒,你要 take care !

伯爵府

BK Milk勳章

樓主唔好太傷心!

我自己都係毛孩家長,真係視佢為命根,同自己生嘅仔一樣咁愛錫,好難想像好似你咁突然失去佢地嘅心情!

我自己好怕佢地一個會驚,所以有咩都自己包辦,希望各位家長都警惕一下,貓好鬼細膽,加上果度好多唔知咩菌,人地亦唔會待我地嘅命根好似自己仔女咁愛錫,做到嘅盡量自己做,免得有唔開心事會發生

大宅

Happy rip

珍珠宮

親子王國15週年勳章

我隻貓我自己沖涼.其他人我信唔過.

珍珠宮

希望所有愛貓狗的人不要隨便將自己心愛的拎去比人沖涼。就如做媽媽都不會將自己小朋友交比陌生。 所以我的狗仔不會交去沖涼。因為覺得太危險了。

大宅

我隻金毛都係比寵物店沖完涼剪指甲後好憎比人剪甲,原因係佢地係咁打佢,我狗驚到反抗,想咬人,佢地打得更勁

果次沖完涼返屋企啲指甲一路行一路流血,流到成條血路

從此只搵上門,但我狗已經變到每次剪甲都好惡想咬人

男爵府

聽聞會打慒仔針令佢地乖d,所以自己幇佢沖好d,吹毛亦不人道,夾住在窄籠比幾個風筒吹住

珍珠宮

慘慘呀
其實貓貓係唔係好難同佢沖涼㗎?

伯爵府

rip
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

首頁
12345...6

尾頁

跳至