自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:聽日幼稚園畢業典禮,我去唔到。。。

比著我一定排除萬難,逝死都要去果隻,人奶B可以唔好咁堅持食少半日人奶囉!

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

去啦,條例死嘅人係生嘅,去到唔會唔俾入咖。

男爵府

玩具勳章

小倩 發表於 16-6-1 01:35
有啲係會場規定唔俾3歲以下小童入場
唔係學校通唔通融嘅問題

真係有咁既學校㗎,唔係話大型到去紅館,大會堂或酒店果種,只係在學校搞都唔比就唔比,我試過。

男爵府

玩具勳章

回覆樓主:

樓主衰d都要叫老公請病假,再唔得,果朝要厚面皮d去校門講下數,死纏爛打下。

珍珠宮

回覆樓主:

快d去啦!或者入得呢!唔得咪喺門口等囉!

wcpcelia    發表於 16-6-1 10:50

侯爵府

四個字形容呢間學校:不知所謂。。係我實去同間學校吵。。我仔一世人得一次幼稚園畢業,因為個妹唔入得,所以我仔無畢業禮?講出去都無咩人信。。間學校係咪認為天下間個個家庭有工人,個個家務小朋友得一個?定係隨便就揾到人湊仔?傻嫁?

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

甘大件事 一定諗掂佢 老公射波都要啦

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:如果係我....一定諗辦法搵人湊個女...喺會

原帖由 meinatmn 於 16-06-01 發表
如果係我....一定諗辦法搵人湊個女...喺會場出面等點都好...好過個仔都參加唔到。

...
X2

翡翠宮

睇下朋友幫唔幫到手?

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

揾朋友幫個忙

個個同學都可以行畢業禮,阿仔無份好可憐呀

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

引用:四個字形容呢間學校:不知所謂。。係我實去

原帖由 lazywife 於 16-06-01 發表
四個字形容呢間學校:不知所謂。。係我實去同間學校吵。。我仔一世人得一次幼稚園畢業,因為個妹唔入得,所 ...
這是人情和道理,規矩出左,,你唔跟,其實家長也會有反應,到時比得人個,第二個又嘈又點呢,人人都有自己的需要,社會上也有支援,例如,幼兒中心的暫托服務,其實畢業禮係一早知的,早啲安排係有辦法的,,而且六歲下不准進場(除表演者外)這是場館定的,,學校比你去,到時場館人員唔比你入點呢??

侯爵府

引用:聽日係我大仔幼稚園畢業典禮,因為場內唔准

原帖由 bb_515c 於 16-06-01 發表
聽日係我大仔幼稚園畢業典禮,因為場內唔准2歲以下小朋友入場,我細囡未夠2歲,(我囡係人奶b,好癡我)老公 ...
我覺得就唔好理,帶埋大小b,一齊去,其實學校係唔想有人影響表演,到時小b喊, 你就識做離開禮堂,有好多時學校話唔比帶小朋友去家長日,結果一定有家長帶,因為搵唔到人照顧佢哋,學校係咪寫,通常都唔會跟到足

大宅

引用:Quote:原帖由 lazywife 於 16-06-01 發表四

原帖由 2624 於 16-06-01 發表
這是人情和道理,規矩出左,,你唔跟,其實家長也會有反應,到時比得人個,第二個又嘈又點呢,人人都有自己 ...
睇錯係原來係兩歲下,育嬰院就可暫托

大宅

引用:Quote:原帖由 bb_515c 於 16-06-01 發表聽

原帖由 ckfamily 於 16-06-01 發表
我覺得就唔好理,帶埋大小b,一齊去,其實學校係唔想有人影響表演,到時小b喊, 你就識做離開禮堂,有好多時 ...
我都見過,bb喊時,係影響台上表演的小朋友,而唔係bb的哥哥姐姐,該父母反應都好大,第一唔係個個會帶喊的出去,自己個小朋友表演緊就係都影埋相先,或者喊時再出去,根本已影響了,大會的vcd也經常錄到喊聲

大宅

引用:Quote:原帖由 lazywife 於 16-06-01 發表四

原帖由 2624 於 16-06-01 發表
這是人情和道理,規矩出左,,你唔跟,其實家長也會有反應,到時比得人個,第二個又嘈又點呢,人人都有自己 ...
同意。 學校有學校規矩, 呢個係家長責任。 家長可以同學校商量, 比去係人情唔比係道理, 每方面都有自己難處。 真係好想去可以摶一摶, 去到我相信學校都會幫手。 但唔係咁樣鬧間學校。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bb_515c 發表於 16-6-1 01:22
聽日係我大仔幼稚園畢業典禮,因為場內唔准2歲以下小朋友入場,我細囡未夠2歲,(我囡係人奶b,好癡我)老公 ...

一定會諗辦法去

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

引用:果家長唔到,小朋友都唔可以去?+咁安排好差

原帖由 bosch 於 16-06-01 發表
果家長唔到,小朋友都唔可以去? 咁安排好差喎!

真係冇辦法的話, 唯有睇開d, 人生唔駛著眼於幼稚園畢業禮度 ...
可能喺會場散
所以家長唔去小朋友都無得去

公爵府

回覆樓主:

我一定會想辦法去 ,一係叫老公請事假 一係病假 ,再唔係搵親戚朋友睇幾個鐘 , 事在人為 ,總有辦法

伯爵府

記得亞女時有人帶較小的小朋友,系理工大學行禮,有小朋友喊或扭計,入面D職員會請佢地出去冷靜下

入場時,都係職員收入場券的

一定要去啊,佢地要排表演,用左好多心機,之後仲有得訂反隻DVD架,好真貴

^^^... ^^^

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同學校再傾傾, 我小朋友都識同學有家長去唔到, 但學校照安排小朋友去畢業禮的

首頁

尾頁

跳至