夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

之前都有jm 講佢老公個ex結咗婚生埋小朋友,成曰同jm 個老公訴苦自己老公對佢唔好,又話好懷念以前一起的日子……。所以無論單身,有男朋友定結咗婚的ex,無必要都唔好再有任何聯絡,有d 女人成日覺得自己在ex 心中會佔有一個角落,所以覺得有事個前男友一定會幫忙……妳諗吓,如果個女人過得好,邊有咁得閒揾個ex吖?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

ipaxe 發表於 16-6-12 00:38
湊兩個真係好忙
依家我們一個顧大 一個顧細
已經無訓埋一張床一排
千祈唔好分床瞓,男人理智上明白,
但心理和生理係抗拒㗎!

珍珠宮

回覆:老公ex 想探bb

彩佢都傻

你老公冇朋友架咩?做咩要同個ex做朋友?

大宅

個ex 單身?
幾friend都好,都要避忌,你上次潤唇膏+雪糕事件比我已接受唔到。

男爵府

睇返潤唇膏同食雪糕事件,一定要你老公立即同佢ex斷絕來往,個ex太過份,好似不斷想試你老公同你既底線咁,唔係小唔小氣既問題,係咁大個人要識得避忌,佢都係女人,唔會唔明白你既感受,樓主真係要小心d,呢個女人不簡單的

大宅

引用:叫佢自己生個慢慢睇

原帖由 mini1204 於 16-06-11 發表
叫佢自己生個慢慢睇

大宅

小心!

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

絕對唔可以比ex接近老公,就算老公無意,最重要係你唔識個女人,你唔知佢諗緊乜其實任何女人都唔可以啦,更何況係ex
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

男爵府

直接同老公講吾鐘意,咪上黎啦,諗起佢哋舊時,點都吾順眼架

翡翠宮

直接講返俾老公知唇膏嘅事,隻要老公知你介意,都唔會俾佢嚟

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:老公同ex拍左好多年拖分手後仍然係朋友大仔

原帖由 ipaxe 於 16-06-11 發表
老公同ex拍左好多年拖
分手後仍然係朋友
大仔出世後
講真,我會唔歡迎佢,會同 c6坦白講

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 mln 於 16-06-11 發表就算佢

原帖由 ipaxe 於 16-06-11 發表
我費事做得太難睇
寧願唔比佢上黎仲好
個 ex 咁得閒

別墅

直接同老公講唔中意

子爵府

回覆:ipaxe 的帖子

直接同老公講,叫佢話個女人知,我老婆唔想自己老公同ex有任何联絡。又或者ex來探你時,直接自己同佢講你好小氣唔鍾意自己老公同任何家庭成員会同ex有联絡。大家都係女人,ex你係聰明人應該知人妻意思。如果講完仲要联絡你老公,呢個女人好有居心。如果咁鐘意bb叫佢自己去修養一個吧!

瑪瑙宮

其實無乜女人會鈡意同 ex 保持接觸, 個女人咁勤力接觸您老公, 好明顯個女人有目的.

襯佢地未有機會番撻, 您就要表態. 您表左態您老公點唔知, 但您點都要表態, 唔比佢上屋企, 唔想佢地保持聯絡, 但個問題係您地日漸唔够親密/溝通, 呢個缺口要力挽先. 男人都要人好似湊囝咁當佢係寶.

soso1227    發表於 16-6-13 11:33

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

係我一定唔比佢探,舊情人都顧下場合呀
你話想睇就比你探?我做唔出甘大方

子爵府

樓主有冇問下你老公有冇顧及你感受。無畏扮大方,直接話唔鐘意,有佢冇你。你老公同佢個Ex 都痴痴地,冇分寸。人地仔都生埋?佢想點?你問你老公會唔會好大方係屋企招呼你d ex.

伯爵府

ipaxe 發表於 16-6-11 17:33
老公同ex拍左好多年拖
分手後仍然係朋友
大仔出世後

使鬼諗咁多, 至Q憎d人咁既關係重扮咩,我會直接同條佬講, 唔使探你亦唔聯絡, 唔好同我講咩普通朋友關係, 咩分手可以做朋友, 一d令人唔舒服既關係維持黎做咩,一定要做唔該同我同個仔分開先, 天下間無同人既關係緊要過自己老婆同仔女掛

大宅

多謝各位的意見
老公無再問我
不過如果佢再問
我會直接講唔鍾意

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

絶對唔會SHOW佢了

首頁

尾頁

跳至