跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

點解你地仲信佢

大宅

預左退唔成$先, 呢d通常有排搞, 更何況而家個center冇左
我比左message負責人問幾時退都冇回覆

大宅

回覆:懷疑騙案: 屯門柏麗27樓Ixx playgroup有冇人比左錢?

上次12/F間奧數又係咁,好快退錢,停咗一個月,之後再揾其他地方,依家已正常返。騙得你幾多,我想佢快啲搵地方開返好過。

大宅

回覆 joeycj 的帖子

我朋友啱啱交左錢就封左, 仲有10堂未上, 都唔少錢本來都信負責人, 而家搞到咁之前問過都話傾好左仲講左實幾時開番, 結果都係咁
真係唔敢再相信

大宅

joeycj 發表於 16-6-30 18:34
上次12/F間奧數又係咁,好快退錢,停咗一個月,之後再揾其他地方,依家已正常返。騙得你幾多,我想佢快啲搵 ...

我都情願佢搵好地方開番 又要哂時間搵第二間學 好煩

別墅

引用:Quote:joeycj 發表於 16-6-30 18:34 上次12

原帖由 paklamryan 於 16-07-01 發表
我都情願佢搵好地方開番 又要哂時間搵第二間學 好煩
同意。請問除了27/f,那裏還有lego, science 等類似課程呢?

複式洋房

回覆樓主:

一心諗住等佢開返去報名,點知開唔返!

大宅

有冇人知道退款安排? 都幾日了, 又冇交待幾時退
起碼都要交待下10日定1個月丫

別墅

回覆 bobo_2014 的帖子

我都好懷疑是否真係退錢!

大宅

你地唔覺得係刻意騙財嗎?
明知欠交租比人封左仲繼續收生收錢。

洋房

若果佢真係欠薪欠租,咁睇落又真係似存心欺騙喎

大宅

即係到目前為止都冇任何人收到負責人通知幾時退款啦, 我話佢根本同業主傾唔成 話30號開番只係拖住班家長

別墅

都唔知仲信唔信佢好!正常會預早傾續約,唔會咁急即時要收番!

大宅

回覆:懷疑騙案: 屯門柏麗27樓Ixx playgroup有冇人比左錢?

如果純粹係未傾掂租約,會導致有執達吏來抄封嗎?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

sammag 發表於 16-7-5 13:22
如果純粹係未傾掂租約,會導致有執達吏來抄封嗎?

我未報過佢地d班,但我見佢地fb仲有update囉,你可以去問問。
我之前都去問過d班,但勁唔鐘意佢地係咁叫人報直資私校讀。

別墅

其實我哋宜家是否冇嘢可以做呢?如佢唔退錢?其係奈佢唔何?

大宅

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20160706/00176_081.html

大宅

拖租欠薪教育中心停業

【本報訊】屯門區一間教育中心因欠租多月被業主封舖結業,有前員工爆料稱該中心今年五月時仍推出優惠,吸引家長為子女報讀暑期班,但中心六月初已遭封舖,當時負責人向家長稱僅租約問題,之後可重新營運,負責人直至本月終承認中心不再營運,有家長擔心不能取回學費,昨晚報警追討損失。
陳小姐是愛寶貝教育中心前員工。她憶述今年初薪金支票曾彈票,到五月報名人數增加,以為中心營運好轉,不料業主代表律師六月八日上門封舖,當時業主代表透露,中心拖欠約四十萬元租金,而中心拖欠她萬多元薪金,她已向勞工處求助。勞工處表示已接獲求助個案,會為他們提供適切協助。

家長員工報警
陳小姐續稱,中心之前仍推出暑期課程報名優惠,五月底前報名可獲九折,吸引五十多人報名,涉及學費十六萬元,而封舖後,中心負責人仍向家長稱只是租約問題,一星期後可重開。但到六月底,家長無法聯絡負責人,本月負責人始承認中心無法運作,但需執達吏處理程序後,始安排退款。

中心烏燈黑火,人去樓空。(楊嘉莉攝)
家長錢太說,去年為七歲兒子報過暑期班,今年再報,負責人在五月中不斷游說她盡快報名,她交了千多元學費,本來六月三十日上堂,但中心轉頭便被收舖。李太為五歲女兒報普通話班,上完第一堂後,負責人便游說她多報暑期班,她批評負責人明知被人收舖仍敦促家長報名,不負責任。

記者日前到該中心,發現玻璃門上鎖,人去樓空。中心門外貼上律師信,寫上「上述物業及物業內之一切物品,已由法庭執達吏接收」,又警告「物業已由業主收回,任何人未得業主同意,不得進入」。中心亦貼出聲明,承認正與業主處理租務問題,若家長有查詢,可致電熱線,但記者多次致電均無人接聽。

大宅

yuensiu 發表於 16-7-5 15:19
我未報過佢地d班,但我見佢地fb仲有update囉,你可以去問問。
我之前都去問過d班,但勁唔鐘意佢地係咁叫人 ...

咁咪之係存心騙財囉

大宅

係咪真係追唔番d錢?

首頁
12345...6

尾頁

跳至