自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

伯爵府

回覆:我去旅行啊...我唔係水貨客啊!

人地主動問駛唔駛幫手買唔同講法,叫人買嗰啲好意思,點解可以咁厚面皮。
仲要買貴左又有說話聽,約佢出黎攞又話唔得閑,最好送到佢屋企門口,到你叫番佢買佢又話唔經唔記得左極品呀

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

catcat@cat 發表於 16-6-22 12:45
有次講明只在入閘後機免稅店買, 結果都係不停收 whatsapp 要加單, 全部 hand carry 攞到我死死吓, 忍唔住 p ...
其實幫佢地買少少野OK,我無問題,但唔好好老奉咁得唔得?
咩叫今次買唔到丫? 咁你下次去再幫我買啦...
我就黎發脾4 了.....

男爵府

一律只接受amazon.jp訂貨酒店直送,我幫你收及帶回港,體積不能太大

男爵府

fukuoka_saga 發表於 16-6-22 12:50
我試過去東京,比人叫我幫手買情趣用品,仲要幾盒.....
又試過有人叫我去10點幫佢排隊買BAOBAO受H牌,,叫我排 ...
BAOBAO 又係一樣個個知我去日本叫我幫佢買
我一句答佢要晨早排隊喎....
其實我內心OS 好想同佢地講句,BAOBAO 香港都有啦...比多少少錢買啦...咪打搞我..

男爵府

做個靚太 發表於 16-6-22 12:56
哈哈。。我又唔介意人地俾清單我,仲教埋我點去買,有時我會當其中一個景點。。
不過我份人大頭蝦,次次唔 ...
最弊佢地知我東京都熟路....

wcpcelia    發表於 16-6-22 14:07

男爵府

2018復活節勳章

同你一樣~
上次我去台北都有人叫我幫佢買鞋.
我話唔知經唔經WOW

佢話咁你經過記得買WOW~ 真係無野呀~?

重要佢自己SD淘寶條LINK俾我
都係差唔多過100

我無理佢....

BTW 7月會飛日本...
係屋企人知... 都廢事俾其他人知~
同老公講,... 返到HK先好POST相~

男爵府

最激有次我有個姨媽話,岩啦...你地去日本丫...幫我買個哈蜜瓜返黎..
日本買抵好多....
你地知唔知我內心係好想一句又一句粗口飛埋去佢塊面度?

最後當然毛都無一條比佢...

gobaa49    發表於 16-6-22 14:05

男爵府

good_pig 發表於 16-6-22 12:01
我識人成功叫人響德國買rimowa
我連叫嘅勇氣也沒有....算啦...咪又係喼一個...

男爵府

sumsum_so 發表於 16-6-22 13:25
人地主動問駛唔駛幫手買唔同講法,叫人買嗰啲好意思,點解可以咁厚面皮。
仲要買貴左又有說話聽,約佢出黎 ...
我都唔明...香港貴少少遮...自己買囉..知道無得退稅又話唔等用,我真係好嬲...

男爵府

我有個朋友仲離譜丫,我去旅行佢話幫佢買D野,電話講唔曬,後來比左張清單,睇到人都嚇傻,如果真系幫佢買齊兩個大喼都裝唔曬,後來我只幫買幾樣又輕又細的。

rebecky162    發表於 16-6-23 10:49
gobaa49    發表於 16-6-22 14:05
fatty_pig    發表於 16-6-22 13:52

珍珠宮

引用:Quote:做個靚太 發表於 16-6-22 12:56 哈哈

原帖由 fatty_pig 於 16-06-22 發表
最弊佢地知我東京都熟路....
唔關熟唔熟路事,係我本身唔識格價,唔會買到抵野,又唔識貨比三家,試過有個同事叫我買野,話啲舖頭做折,好平,結果我買番尼,係貴嘅,佢問我點解唔係幾錢。。我話唔知呀~我自己都有買,仲俾埋單佢睇,跟住佢話我買錯舖頭,但我明明見淨係一間有之嘛。。自始我問親佢有無野要,佢都話唔駛啦~

男爵府

cindyyu73 發表於 16-6-22 13:31
同你一樣~
上次我去台北都有人叫我幫佢買鞋.
我話唔知經唔經WOW
100蚊? 我個D FD 叫我買係港紙HKD 80 - 90 左右,香港賣HKD 100-120

幾廿蚊...唔好咁啦...唉...

男爵府

做個靚太 發表於 16-6-22 13:37
唔關熟唔熟路事,係我本身唔識格價,唔會買到抵野,又唔識貨比三家,試過有個同事叫我買野,話啲舖頭做折, ...

即係咁....新宿有好多藥房,佢地要個D 野基本上係一間執得哂...
佢係要希望你搵多幾間幫佢地格價...
咁事實上唔同藥房價錢係有D 方別,但唔大囉....唉......

大宅

畀面勳章 陪月勳章

fatty_pig 發表於 16-6-22 11:54
可能有好多人都好有經驗....

比同事、朋友、親戚知道你將去會日本,就會SEND 一咋圖叫你幫佢買...

我剛剛二大二小去大阪,有個超舊同事,幾年無見
竟然facebook mag 我
叫我幫佢買V仔格仔餅機既模,仲係兩套!
傻傻地。。。。。

大宅

有同事叫我去韓國幫佢買過萬嘅高麗人參

珍珠宮

回覆樓主:

我試過冇比人知去旅行,(因之前好似你咁,我去親旅行要我同佢搵水晶,S字頭)。 番嚟話我靜雞雞去旅行!好似老馮咁。

男爵府

bebubabi 發表於 16-6-22 13:42
叫我幫佢買V仔格仔餅機既模,仲係兩 ...
點解!!!! 點解D 人係要叫人去日本買呢樣個樣返黎??!?!?!?!?!知唔知其實真係好黑人憎?

男爵府

書蟲 發表於 16-6-22 13:46
有同事叫我去韓國幫佢買過萬嘅高麗人參
對唔住,我內心即時回覆一句,不如我燒比你會快D?

gobaa49    發表於 16-6-22 14:06

男爵府

2018復活節勳章

bebubabi 發表於 16-6-22 13:42
叫我幫佢買V仔格仔餅機既模,仲係兩 ...

唔好玩啦.....
香港都係198
如果識係D FB GP搵都有8折啦~

D人係唔係傻架~?

男爵府

大姑娘 發表於 16-6-22 13:52
我試過冇比人知去旅行,(因之前好似你咁,我去親旅行要我同佢搵水晶,S字頭)。 番嚟話我靜雞雞去旅行!好似 ...
我公司邊個放假一睇就全公司都會知....避唔到...你又唔可以太遲請...唉...

屋企人都還好,都係買D 龍角散丫...感冒藥...
仲要好好聲氣...唔會迫唔會話一定要買到等等有說話聽...

相反,D 所謂朋友...一知你去就真係成張LIST 比你叫你去執...搞到我好似真係打緊佢工咁..

首頁
12345...20

尾頁

跳至