自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

SARIDON 發表於 16-6-23 14:58
我公司請人,二日已經收到7張求職者欠資郵件通知卡啦

哈哈! 自動 shortlist咗。

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

焗住要去拎…

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

chun703 發表於 16-6-23 17:54
頭2封都俾左$, 但長貧難顧. 同上司傾完決定以後會俾返張通知卡郵局, 等佢地盡快退俾寄件人, 我地唔會補任何 ...

啱啱都同老細傾完呢個問題,決定唔會理佢,因正常公司或機構都會付足郵費同有回郵地址。

chun703    發表於 16-6-24 08:55
疫情期間,JM們加油

侯爵府

kittywong923 發表於 16-6-23 15:03
而家係改左政策,以前郵差會拎住封信上黎,叫你比CASH要番封信,OR一係就你拒收~而家係唔係都寄張卡比你,叫你 ...

係囉,出街同事唔識分邊D 信重要,邊D 唔重要嘛,下下要主管級去郵局咩,不過,而家公司政策都一律唔會拎錢去贖信件。

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:szesze0765 發表於 16-6-23 12:50 要

原帖由 山豬 於 16-06-23 發表
其實唔係錢問題,只係要再比$2.2,但因為係公司嘢,如果間間公司都咁駁有霧淨係貼$1.7郵票就真係死得 ...
Courier公司? 早前試過, 同佢會計部講下月找數扣回郵費

子爵府

引用:我公司請人,二日已經收到7張求職者欠資郵

原帖由 SARIDON 於 16-06-23 發表
我公司請人,二日已經收到7張求職者欠資郵件通知卡啦
仲點請得落

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:angelacch 發表於 16-6-23 12:42 睇

原帖由 山豬 於 16-06-23 發表
而家連寄件人都唔知係邊個,咁點知份野緊唔緊要呢,即係始終都要專登去一次郵局 ...
如果係公司件,可以打去果間郵局,比張咭上嘅參考編號佢地查個sender,查到先去攞囉,不過私人信件就冇得check了,要直接去拎

首頁

尾頁

跳至