自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

求下唔好再俾消防員入去啦,由佢燒啦。人命嚟架。

男爵府

回覆:請不要再派消防員入火場喇!!!!21:45仲有消防員入火場

無可能唔救!附近太多建築物!有咩事,又呢問責!我C6都係消防員!只希望佢D兄弟加油!一切安好!一個使命!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

唔好再入啦⋯⋯

琥珀宮

畀面勳章

小荻媽咪 發表於 16-6-23 22:24
只係希望用其他方法滅火 幢樓已經有塌下嘅危險 仲派消防入去入面 入面高溫 而且可能某d位已經唔穩陣 真係 ...

我明你心痛,我相信香港人無邊個唔流淚,不過,我地要信消防嘅專業,始終佢地先係見過處理過,到而家都撲滅唔到,消防比我地更急更辛苦

我地無呢類知識嘅,不宜批評,默默送上祝福,唔好再增加佢地壓力,佢地就再少d 壓力,就可更專心

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

碗仔 發表於 16-6-23 22:42
無可能唔救!附近太多建築物!有咩事,又呢問責!我C6都係消防員!只希望佢D兄弟加油!一切安好!一個使命 ...

祝福你丈夫及同袍安全 平安~

公爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

karenlyk 發表於 16-6-23 22:16
好矛盾。。。

唔派人又怕波及民居。

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我始終相信做指揮的都係專業的,+佢地點會

原帖由 Protea 於 16-06-23 發表
我始終相信做指揮的都係專業的, 佢地點會想自己的同袍出事呢! 走左一個又一個, 佢地難過的程度絕對唔會 ...
agree, 唔識comment做法妥唔妥當, 只希望所有人都安全。

珍珠宮

引用:我唔係話要派人入去。出面淋水得嗎?但由佢

原帖由 fukuoka_saga 於 16-06-23 發表
我唔係話要派人入去。出面淋水得嗎?
但由佢燒會自己燒完?
其實單用水淋係唔會熄。因為裡面太多易燃品同危險品。

男爵府

希望所有消防員都平安回家

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無可能唔救!附近太多建築物!有咩事,又呢問責!我C6都係消防員!只希望佢D兄弟加油!一切安好!一個使命 ...

多謝你c6一路守護香港,我非常相信消防員嘅專業,亦明白意外嘅野係冇人想

現在只祈求場火快d熄
日本の平安を祈ります

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

I9528 發表於 16-6-23 22:43
我明你心痛,我相信香港人無邊個唔流淚,不過,我地要信消防嘅專業,始終佢地先係見過處理過,到而家都撲 ...

希望可以盡快處理到

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

唔救由佢燒係冇可能,幢樓燒淋左d 人又要出黎勁鬧,香港地做咩都錯

珍珠宮

tsunmama 發表於 16-6-23 22:16
其實我睇見有消防人員入火場,我都驚好似土瓜灣塌樓一樣,到時死得仲多人,好多家庭痛失親人,乜乜專家解話 ...

我今日都同c6講呢個point

珍珠宮

回覆:請不要再派消防員入火場喇!!!!21:45仲有消防員入火場

冇得唔入,附近住左咁多人,入面擺左乜都唔知,而家只有盡量令到火勢冇咁快蔓延

男爵府

引用:Quote:碗仔+發表於+16-6-23+22:42+無可能唔

原帖由 小荻媽咪 於 16-06-23 發表
祝福你丈夫及同袍安全 平安~
根本每個消防員心裏面使命感好大!所以希望唔好再比人話D消防員癈啦!

大宅

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投

男爵府

引用:Quote:原帖由+fukuoka_saga+於+16-06-23+發

原帖由 loklok286 於 16-06-23 發表
其實單用水淋係唔會熄。因為裡面太多易燃品同危險品。
由於入面根本唔知裝咩!所以用水救係最保險!

子爵府

既然有可能隨時爆炸/成棟倒塌,點解政府各部門唔合作疏散同安頓附近居民?
呢場火太多已知危機同未知變數,啲高層指揮官根本無把握幾時真係可以救熄,甚至係控制到火頭!唔好再搵自己同事條命較飛啦!
我只係一個普通市民,無親人朋友做消防,但真係好難過,睇新聞睇到不停流淚

子爵府

回覆樓主:

入唔入得呢樣野我真係唔識
我都好希望快快救熄啲火
而家更加怕樓宇結構出事
希望消防員可以平安
未經本人同意,請勿轉載內容!

首頁
12345...6

尾頁

跳至