時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

雲妮彭 發表於 16-10-27 17:18
有人陪下跑都係件好事來既,
路遙知馬力, 睇下邊個先有真本事!
未選出就係到批評現任,

無錯, 講真是容乜易呀!不過佢正式出黎話參選, 就會開始吸支持者, 嗰d疑似的候選人就會陸續表態架啦, 大家拭目以待!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Protea 發表於 16-10-27 16:32
我認為佢係有心想團結香港, 但講就天下無敵, 比佢真係做左特首, 係咪佢想像咁易呢? 佢仲話注重溝通, ...
陳四萬出黎讚佢, 講真, 有保留, 不過我無份投票, 食花生算

珍珠宮

好媽媽勳章

MsBusy 發表於 16-10-27 16:58
蘋果咁報

對於近日政府與建制派不斷聲稱香港並不是奉行三權分立,退休法官胡國興表示,香港一直是三權分立 ...
次次我係BK話要立23條, 都一定比人話係五毛 有23條我唔介意真普選, 冇23條就萬萬不能
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Protea 發表於 16-10-27 17:14
佢講野好似頒下判詞咁!

法庭唔係社會, 就算點爭拗, 都唔會有撕裂的,因為有法官做裁決, 唔滿意最多咪 ...
最後,法官大人係大晒, 講下都會藐視法庭, 特首角色同法官好唔同囉, 100人有100種聲音, 爭拗會消失? 講就好易

翡翠宮

sumlam 發表於 16-10-27 17:28
次次我係BK話要立23條, 都一定比人話係五毛 有23條我唔介意真普選, 冇23條就萬萬不能
...
經過佔中, 相信會更多人接受23條, 唔接受嘅, 相信會係想犯法亂港嘅一群,成日話香港係國際都會, 文明城市, 美國都有國土安全法保護自己地方, 澳門都有23條, 點解香港唔可以有?

sumlam    發表於 16-10-27 17:35

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:Protea 發表於 16-10-27 16:32 我認

原帖由 MsBusy 於 16-10-27 發表
陳四萬出黎讚佢, 講真, 有保留, 不過我無份投票, 食花生算
明燈~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

原來有胡官係大廳,有23條都唔洗驚!唔通又係假髮官守尾門
淡淡的來, 好好的去 ....

翡翠宮

ning.. 發表於 16-10-27 17:39
明燈~
民主亞婆會撐乜人, 真係大家心照啦

ning..    發表於 16-10-27 17:50

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

MsBusy 發表於 16-10-27 17:27

生果讚完, 又有四萬, 之後應該有柱銘等人出聲, 識睇一定係睇支持者, 雖然我地無得選!

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

毒果又跟車太貼

睇完記招, 佢幾官威大, 口氣大;
佢支持23條, 泛民一地玻璃心, 希望佢攞夠提名入閘啦
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

翡翠宮

Protea 發表於 16-10-27 17:45
生果讚完, 又有四萬, 之後應該有柱銘等人出聲, 識睇一定係睇支持者, 雖然我地無得選!: ...
無錯,識睇一定睇支持者

翡翠宮

Charitymami 發表於 16-10-27 17:48
毒果又跟車太貼

睇完記招, 佢幾官威大, 口氣大;
佢仲支持撤回831方案,重啟政改

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

畀面勳章

ntefamily 發表於 16-10-27 17:58
而家有23條我都擔心普選,班人癲既。

其實普選真係好恐怖……
你睇吓某d市民選咗雞精,仲痕,井蟲,同無言老師做議員就知……

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Protea 發表於 16-10-27 17:45
生果讚完, 又有四萬, 之後應該有柱銘等人出聲, 識睇一定係睇支持者, 雖然我地無得選!: ...

嘩…咁多猛人讚佢,選到…至奇

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

選到就奇 , 連最基本既步驟都唔識 , 想選特首 , 第一步係同亞爺打個招呼先公布 , 而家咁唔比面 .........

男爵府

MsBusy 發表於 16-10-27 16:58
蘋果咁報

對於近日政府與建制派不斷聲稱香港並不是奉行三權分立,退休法官胡國興表示,香港一直是三權分立 ...
毒果又只講D佢地自己認為啱聽嘅,胡官冇講香港係三權分立。

翡翠宮

Prairie 發表於 16-10-27 20:02
毒果又只講D佢地自己認為啱聽嘅,胡官冇講香港係三權分立。
連少少野都要修改人地言詞, 生果勁掂, 以下係方向報導

胡國興重申,做了大律師46年,英國人也不講三權分立,只有權力分立,認為是文字上問題。香港政府由三個權力中心組成,當中司法無人制衡,故權力最大。港府提出的法案往往獲通過,但議員提出的法案則較難獲通過,所以香港情況是行政大過立法,但誰也沒有超然地位。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161027/bkn-20161027152007950-1027_00822_001.html

首頁

尾頁

跳至