自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇自己情況啦,生BB話會忙好多,最好老公可以幫手,無系就好辛苦架,2人世間就自由D,但系也會無聊

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

有幾個朋友都無小朋友
有個不停進修為教會做侍奉
有個得閒就去旅行
有個養寵物

水晶宮

回覆樓主:

我未有小朋友。而家想做咩就做咩。
同老公想去邊就去邊。好free

子爵府

回覆 ckkc0910 的帖子

無小朋友既生活咪係忙囉, 可能我養好多隻狗啦, 平日返工放工, 放工返到屋企喂完班狗, 再煮兩公婆飯食囉, 星期六日就去買餸行下街, 又或者返外家咁啦, 帶下班狗出街咁啦...

珍珠宮

豬米米 發表於 16-11-18 09:08
通常生左都好少講後悔,通常再揀多次都會生,又或是會話辛苦不過係值得之類嘅說話
...

咁係因為唔生都仲可以後悔,醫學發達,最多遲生;生左就不容許你後悔,就算後悔都唔可以唔要個細路

水晶宮

總之生又煩唔生又煩,但男人除咗為洞房結婚之外,大多係想有下一代,所以到最後為c6生咗個,我之前講過唔生,但生了又有種幸福感覺,為小朋友煮下野都好開心,人生好似有填滿滿的!但有時又覺得煩,

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我見無生仔的夫婦朋友過得好happy。利申:

原帖由 dayedaye 於 16-11-18 發表
我見無生仔的夫婦朋友過得好happy。

利申: 我生咗。
happy 睇心態睇人。

子爵府

good_pig 發表於 16-11-18 12:03
happy 睇心態睇人。
可能我本身唔係非常想生的人,係意外懷孕,所以我比較羨慕無生仔的夫婦生活。我又唔係話非常唔想生,但無非常想生咁。

子爵府

引用:睇到有個post 講生小朋友係cool唔住男人 其

原帖由 ckkc0910 於 16-11-17 發表
睇到有個post 講生小朋友係cool唔住男人 其實我都好同意!所以我都仲好矛盾生唔生好....
究竟無生小朋友既J ...
有無試過同c6嗌交?我有諗過,如果我有80歲命,對住c6五十幾年同一樣的相處方式,會唔會好厭呢? 我好鐘意我c6㗎,有話題,算夾,有時嗌交,過咗十年好ok,廿年可能都仲ok啩,但三十年呢,四十年呢?唔知呢,或者可能好似會厭厭地吧?不過我好鐘意小朋友,中間有20~30年讓我牽掛,到他們成家,我同c6慢慢細水長流囉。有他們,我一生好滿足的了。

大宅

引用:我結婚十年,之前都諗住唔生Lu, 兩個人自由

原帖由 popofat 於 16-11-17 發表
我結婚十年,之前都諗住唔生Lu, 兩個人自由自在,一年最少四次旅行,兩長兩短,鐘意出街試下新餐廳,好自在 ...

首頁

尾頁

跳至