自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我去親老旺都係金魚街花墟,粗粗地去花墟果個都算ok。
一唔係商場一定有廁所,無鎖匙味等人出黎囉。習慣了。

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

florapang0426 發表於 16-12-26 09:44
如果喺西洋菜街,我會上教協借廁所,唔洗鎖匙架

所以我勁憎教協
明明自己有比會費連去個廁所也冇位

水晶宮

我淨係鍾意去大商場嗰d 廁所

男爵府

little_chamo 發表於 16-12-26 09:11
唔係崇洋,但台灣日本新加坡外國個個地方都有勁多廁所,人哋差唔多個個地鐵站都有,街又有公廁,商場廁所任 ...

喺香港去廁所真係要睇咩地區,一般舊區及比較「lau 攪」嘅地區係冇乜乾淨廁所可以去,所以嗰D地方我極少去,尤其旺角呢D又迫又雜嘅地區,真係試過幾年都冇去過一次

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主:

旺角mtr有廁所

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

好似我"姑奶"咁又老又麻麻煩煩咁就唔岩去旺角勒,
冇得跟人去廁所我驚佢忍唔住周地賴呀...

http://www.baby-kingdom.com/foru ... p;extra=&page=1
怎麼你會聽一個心理唔平衡既人所說, 去對付一個已被佢騒擾欺凌十幾年, 束手無策既病人?? 將來有一日, 佢亦都可以同樣心狠手辣地對付並趕絕一個曾經係朋友既你. Good Luck!

伯爵府

花園街、花墟咪去體育館廁所,週街都係酒樓,一定有廁所,點會難揾?
再唔係咪朗豪坊囉,廣華醫院都有廁所,其實你熟悉旺角,根本週圍都係接受到嘅廁所!
芭芭拉

男爵府

BK Milk勳章

媽咪面 發表於 16-12-26 13:41
花園街、花墟咪去體育館廁所,週街都係酒樓,一定有廁所,點會難揾?
再唔係咪朗豪坊囉,廣華醫院都有廁所 ...

咪就係要熟悉旺角先知邊度有廁所囉,咁我唔識旺角,旅客唔知酒樓可以借廁所,咁要去邊度揾呀?

有好多國家到處都有廁所路牌,就算冇,大家都知火車站/地鐵站一定有大把廁所, 香港? 除咗旺角站有個廁所牌,其他站要問職員先可以借,真係荒謬之極。
又放假!!!

珊瑚宮

吾熟架步就惨
玩具萬歲!

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

非必要,我好少响街去洗手間,因為實在太臭,好多人又污糟

伯爵府

親子王國15週年勳章

麥花臣球場有個公廁,上次搵咗好耐先有
但完全唔明點解我C6可以忍受到行入去

good_pig    發表於 16-12-26 15:04

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

little_chamo 發表於 16-12-26 09:11
唔係崇洋,但台灣日本新加坡外國個個地方都有勁多廁所,人哋差唔多個個地鐵站都有,街又有公廁,商場廁所任 ...

舊區係難搵的, 如果去新市鎮多商場就好D

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

little_chamo 發表於 16-12-26 14:06
咪就係要熟悉旺角先知邊度有廁所囉,咁我唔識旺角,旅客唔知酒樓可以借廁所,咁要去邊度揾呀?

有好多國 ...

同埋酒樓要入去, 如果唔係茶市, 冇乜人, 好難入去扮冇野咁借廁所

寶石宮

lam133 發表於 16-12-26 12:51
旺角mtr有廁所

閘內?

珍珠宮

funghon 發表於 16-12-26 11:20
其實有好多小型商場既廁所只供商戶用

係...
鎖哂門
咁客人來行商場都要去廁所呀

用戶要求終止服務

珍珠宮

去toilet,有得揀,我會去大商場既toilet. 旺角的話,可以去新世紀廣場,朗豪坊。 急既話, 唯有將就下去酒樓,花墟公厠,花園街市政大厦,廣華醫院。

講開厠所,通常旺角呢啲舊樓林立既地區係難免難以加插新厠所,除非有新起既大形商場如新世紀,朗豪坊先比較好啲。即使喺日本,我都係喺表參道hill開咗後先喺原宿去toilet, 京都既河源町,平安神宮,祇園呢啲缺少大商場,百貨公司既地區既toilet都係少啲同差啲。

伯爵府

little_chamo 發表於 16-12-26 14:06

有好多國 ...

你係遊客好少返黎香港?
酒樓週街都係,如果你係香港人無理由唔知!
芭芭拉

男爵府

回覆樓主:

我腎有D事同經常尿道炎,非常多需要去厕所

極認同HK算少廁所及難揾,得公廁西鐵東鐵同大商場

今年去過韓國日本台灣3個地方,相比之下多廁所,地鐵/小舖/大小商場都有又乾淨,日本台灣直情便利店都有,正

香港真係要再改善

首頁

尾頁

跳至