自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我仔小四上補習社補數,1對3-4,75分鐘,$850/4堂
另一間上去補英文Oral,1對10,老師係BBC,3hr,$1600/4堂
另一個上門補英文,對小朋友好有方法,$300/hr

男爵府

SoNyPig 發表於 17-3-6 23:17
我有幾個私補(仲有其他job).都係最少$200up/小時,但好感恩教咁耐大部分都升到心儀小中學,都有男拔同YW,L ...

想問下你收學費模式係點, 預支定每堂俾定遂個月收?

子爵府

701003 發表於 17-1-26 20:49
唔好做幫凶,剝削學生哥呀!補習agent工作簡單,但食水好深,補習老師頭三堂白做,好無陰公!想小朋友有進步 ...

之前個agent收左我八堂錢

男爵府

醒目開學勳章

Aeiing 發表於 17-3-7 00:06
想問下你收學費模式係點, 預支定每堂俾定遂個月收?

我月尾結一次的。但n年前曾經試過一次不快經歷(家長話聽錯價錢俾少左我(但價錢我說了3次),之後咁岩佢考試我話補完考試後我要收番本身個價,佢就無補了。不過多年只有那一次,月結只是為了方便自己

敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

男爵府

SoNyPig 發表於 17-3-7 01:31
我月尾結一次的。但n年前曾經試過一次不快經歷(家長話聽錯價錢俾少左我(但價錢我說了3次),之後咁岩佢 ...

肯月結咪好囉, 而家果個要我一次過俾咗20小時先呀!!
最初我無問清楚係我自己唔啱, 但而家上咗一半又再話要俾多20小時, 如果佢堅決要prepaid, 我唔會再請佢!!

男爵府

回覆 FennieMan 的帖子

可否pm老師資料

伯爵府

回覆 Aeiing 的帖子

我仔仔*小五, 補中英數分別三個老師,

數 $150/1小時大學畢業生上門 1:1 (每月付因為熟)
英 $700/4堂 去英文專科補習社 1:3(每月付)
中文 $200/1小時, 去教小學的老師到補 1:1 (每月付,因為都熟)

開開心心又一天

男爵府

Aeiing 發表於 17-3-7 12:01
肯月結咪好囉, 而家果個要我一次過俾咗20小時先呀!!
最初我無問清楚係我自己唔啱, 但而家上咗一半又再話要 ...

從未試過要prepay

子爵府

701003 發表於 17-1-26 21:36
我係EK搵過好多位補習教琴語言之類的導師,大家都免佣金!大學生好醒目,會上網搜尋,EK係人氣網,所以一 ...
請問EK係咩, 有冇網址呀? THANK YOU.

水晶宮

畀面勳章

EppieL 發表於 17-3-7 12:19
請問EK係咩, 有冇網址呀? THANK YOU.

教育王國

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

$250/ 1 小時,仲要上補習社補,貴wor。

點解支票唔可以寫抬頭?對你無保障wor

侯爵府

Aeiing 發表於 17-1-26 19:25
唔係上門呀, 個老師大學程度, 但有經濟
而家要收$250一個鐘, 我覺得好貴, 所以問下市價係咪真係咁貴!!
...
補習社嚟講都幾貴,加上要預繳, 我唔會補.... 樓主, 你小朋友幾年級呀?

侯爵府

701003 發表於 17-1-26 20:49
唔好做幫凶,剝削學生哥呀!補習agent工作簡單,但食水好深,補習老師頭三堂白做,好無陰公!想小朋友有進步 ...
同意. 我都主張上EK 搵.... 一定搵得啱....

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Aeiing 發表於 17-3-6 22:41
續, 我又有問題呀~
我之前搵既上門補習都係半個月俾一次學費, (但後尾轉去補習社所以唔知行情), 但最近新 ...
如果係我, 我唔接受! 對你無保障!!!

珍珠宮

我都係做私補
從未聽過要prepaid喎

而且補習老師係仲讀緊大學嗎?
私補好處都係方便同易就時間
如果有prepaid限制住,調堂加堂都麻煩

男爵府

sunnykiwi 發表於 17-3-7 12:19
從未試過要prepay

我請過2次都未試過, 全部都係月結或者二星期俾一次⋯所以當初上完第一堂佢講佢一直收開20小時先, 果下我呆咗!! 但都照俾咗先⋯

我話轉帳俾佢, 佢話唔方便同埋佢用果間銀行好少有分行!! 咁我開票俾佢問佢抬頭寫乜, 佢話唔駛寫, 因為可以俾屋企人幫佢入!!

男爵府

Aeiing 發表於 17-3-7 12:58
我請過2次都未試過, 全部都係月結或者二星期俾一次⋯所以當初上完第一堂佢講佢一直收開20小時先, 果下我呆 ...

咁様佢可以唔認數,我D老師,除了第一堂完左即比cash, 如果ok, 之後的堂通常月結,一係我開支票,寫佢名,一係索性叫佢比我大路銀行戶口,我轉數,個名一定要是老師名。你個 case, 太冇保障,我唔會請佢。

男爵府

Haz-mama 發表於 17-3-7 12:29
$250/ 1 小時,仲要上補習社補,貴wor。

點解支票唔可以寫抬頭?對你無保障wor ...

而家係上門補~

我話轉帳俾佢, 佢話唔方便同埋佢用果間銀行好少有分行!! 咁我開票俾佢問佢抬頭寫乜, 佢話唔駛寫, 因為可以俾屋企人幫佢入!!

我都唔明點解, 諗諗下補剩返果啲時數就唔再請佢, 感覺好唔安全

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Aeiing 發表於 17-3-7 12:58
我請過2次都未試過, 全部都係月結或者二星期俾一次⋯所以當初上完第一堂佢講佢一直收開20小時先, 果下我呆 ...
佢補得你小朋友好好? 如果唔係特別好, 我會同佢講唔接受呢種prepaid, 一係佢妥協, 一係byebye!!!

男爵府

natnat_tsang 發表於 17-3-7 12:42
補習社嚟講都幾貴,加上要預繳, 我唔會補.... 樓主, 你小朋友幾年級呀?

唔係補習社呀, 係上門補~
小五囉~

首頁

尾頁

跳至