親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

pikpik_wong 發表於 17-2-20 17:06
Grand plaza serviced apartment 約$1000/晚
剛剛一月份住左5日,係waterbay站附近約5-10分鐘路程,站附近 ...

我有睇呢間
你係邊度book?

子爵府

pikpik_wong 發表於 17-2-20 17:06
Grand plaza serviced apartment 約$1000/晚
剛剛一月份住左5日,係waterbay站附近約5-10分鐘路程,站附近 ...

暑假貴好多

別墅

232 發表於 17-2-20 19:49
暑假貴好多

我係agoda book

大宅

etoile 發表於 17-2-18 16:40
舊年2月響tripadvisor租過一間1 bedroom apartment,zone 2近Paddington,£80/night,不過行去 tube足足10 ...

請問如果7人的service apartment?
有什麼好介紹?
七月中去

伯爵府

2018母親節勳章

Molin123 發表於 17-3-4 02:11
請問如果7人的service apartment?
有什麼好介紹?
七月中去
Serviced apartment試下響booking.com嗰類網站搵apartment hotel。7月中,會好貴。之前有睇過呢間,不過比較遠:
http://www.booking.com/hotel/gb/staycity-serviced-apartments-london-greenwich-deptford-bridge-station.en-gb.html?aid=375803;label=city-london-%2Ab5g1AZhU5R0aeuUxSy3QwS148820316671%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atikwd-37193960%3Alp9069536%3Ali%3Adet%3Adm;sid=ec32a5084f72b282fe66a08575bb2404;checkin=2017-07-14;checkout=2017-07-21;dest_id=-2601889;dest_type=city;dist=0;group_adults=6;group_children=0;no_rooms=1;req_adults=6;req_children=0;room1=A%2CA%2CA%2CA%2CA%2CA;sb_price_type=total;srfid=cbb8d9404af48d755eef90f1a703b86ad61b84a3X1;type=total;ucfs=1&

七個人share一個厠所浴室,會唔會冇咁方便?
我搵嗰D唔係serviced apartment,不過airbnb見過有D 2 bedroom apartment係兩個bathroom。

大宅

Siulan.W 發表於 17-2-2 08:52
如題。第一次去倫敦無從入手,想揾 2人房 一晚連稅under $1400。
同行既朋友想有個細kitchen 煮野食,所以 ...

請問已找到apartment 未?
因我都還未找到

大宅

我之前想搵嘅同你一樣,因為帶小朋友所以想早少少回去休息,夜晚可以煮下嘢食。我住緊呢一間喺zone 2, 好近undergound站, 附近有便利店、超市,亦有好多餐廳,有雪櫃電磁爐、微波爐、焗爐、杯碟餐具全部齊,洗衣連乾衣機可以唔洗帶甘多衫,住5晚630磅,真係非常好!

伯爵府

我都係七月中去倫敦,都係book咗citadines。原因係佢方便,仲加上佢有冷氣。我朋友千叮萬囑我要留意有無冷氣,因為倫敦好多apartment係無冷氣的,七月中去有可能撞正最熱的時候。

其實如果唔洗要有冷氣的話,選擇係好多。有無人知無冷氣的話,七月中去係咪真係會幾熱?

伯爵府

etoile 發表於 17-2-7 23:09
點解唔考慮airbnb?純粹好奇。
Tripadvisor有vacation rental,仲有佢附屬網站housetrip,都有apartment可以 ...
我都諗過用airb&b, 但真係好多疑問好猶疑。其實係咪就只係好似住喺一個唔識嘅人屋企,咁毛巾係無提供、牀單被鋪都係用人地用開嘅嘢?間屋係會似有人住緊是嗎?對我嚟講,有少少覺得唔太慣。唔知會唔會住得好唔舒服!?

男爵府

aidan08 發表於 17-4-26 20:06
我都係七月中去倫敦,都係book咗citadines。原因係佢方便,仲加上佢有冷氣。我朋友千叮萬囑我要留意有無冷 ...
我都係7月中去,book咗cuckooz algate east,2 bedroom apartment,見呢間好新淨同埋近underground,附近有超市,我早訂,2千幾,我覺得算抵

子爵府

請問8月中, 一家4口, 兩大兩細, family room, 交通方便, 有介紹嗎? THANKS^^

大宅

Bao太太 發表於 17-4-24 11:58
我之前想搵嘅同你一樣,因為帶小朋友所以想早少少回去休息,夜晚可以煮下嘢食。我住緊呢一間喺zone 2, 好近 ...

Can give me details?

大宅

aidan08 發表於 17-4-26 20:06
我都係七月中去倫敦,都係book咗citadines。原因係佢方便,仲加上佢有冷氣。我朋友千叮萬囑我要留意有無冷 ...

請問是酒店嗎?

大宅

回覆 Molin123 的帖子

我最後住左Citadines Barbican London, within 5分鐘行到去Barbican station, 附近得TESCO EXPRESS,算係應付到需要.佢最近既景點係St paul cathedral (15 mins walks),坐tube到附近景點都可以within 25mins.

房算大既,25 square meter左右, 暫時未有冷氣(5月尾裝修完應該有), ~我book through agoda HKD1300/ night. 試過官網見到平假,但轉個頭又無左...

要注意係housekeeping, 一星期得1次,我咁岩住夠7日所以有1次house keeping, 佢day 3黎左執一次..不過我都係覺得唔夠,但加housekeeping 要加$$

大宅

回覆 aidan08 的帖子

哈哈,我最後都係住左Citadines Barbican, 你住係邊間Citadines?

伯爵府

Siulan.W 發表於 17-5-17 11:40

哈哈,我最後都係住左Citadines Barbican, 你住係邊間Citadines?
我未去呀,只係hold住房先。我hold 嗰間係喺 South Kensington 的。不過我估我應該唔會住了,我比較緊另外hold 的兩間,似乎都比佢好。一間係全新的,六月先開張,在Waterloo, 係apartment 但有daily house keeping, 只係太新無review, 唔知好唔好。但我諗我會試呢間。

大宅

你住幾多日度? 如果日數唔多試下新酒店都唔錯

伯爵府

Siulan.W 發表於 17-5-17 12:06

你住幾多日度? 如果日數唔多試下新酒店都唔錯

我住十四日,都耐呀。我另外hold咗一間,嗰間就唔係全新嘅,不過只係開咗幾年,係算好新,地點都幾好,無waterloo嗰間咁市中心,但都好方便。嗰間就評語非常好,同埋我問親嘢好快覆好有禮貌。唯一就係無daily house-keeping,呢樣嘢我要諗諗,因為新嗰間一來新,二來有daily house keeping真係好好,好少apartment有,佢係apartment hotel,樣樣嘢都會齊全D。同埋地點又再中心D。我估新嗰間日後價錢會貴好多,佢新開張,我諗而家住係相對抵D,做緊優惠。我搵嗰D全部有冷氣,呢樣對我好重要。

男爵府

想生BB熱投

aidan08 發表於 17-5-17 12:45
我住十四日,都耐呀。我另外hold咗一間,嗰間就唔係全新嘅,不過只係開咗幾年,係算好新,地點都幾好,無w ...

請問係邊間呀?

伯爵府

B__B 發表於 17-5-17 15:01
請問係邊間呀?
你係問全新嗰間?是在waterloo的Marlin.

首頁

尾頁

跳至