自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

珍珠宮

rb2016 發表於 17-2-5 23:35
如果有人為左坐個位,而袋住假媽媽證和假超聲波出街,咁呢個人都真是好想坐,或根本呢個人是傻的。完全無法 ...

如果佢真係想坐到要造假
我係阿婆都會讓俾佢囉

瑪瑙宮

大廚勳章

aliensss2008 發表於 17-2-6 03:09
如果佢真係想坐到要造假
我係阿婆都會讓俾佢囉

我吾夠膽話人係扮/呃。。。。扮訓。。。扮病。。。其實好多人都有自己需要,理由。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

開心吸收勳章

回覆樓主:

賤格

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

自從有咗關愛座,香港就好多正義判官,我都受過一次,不過不至於俾人鬧...
做完手術返醫院覆診,因有交通意外架架的士都(com)旗,唯有搭巴士,我有位坐,不過唔係關愛座,到高山劇場有好多長者上車,冇位坐,佢哋就不斷啤住我,俾晒說話我聽,話後生遙遙唔識讓座... 第二時老咗就知... 都唔知有冇讀過書... 係唔係大陸落嚟... 我認我好衰,因傷口仲係好痛,連腰都伸唔直,自問冇能力企到落車,我亦唔會當眾拉起件衫去證明...
不過就明白到,原來好多嘢唔好單睇表面就莽下判斷囉...
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

回覆:這個孕婦真慘。。。批鬥座

我從來無理,無人坐,我就會坐,有人有需要我就讓。。個位係用黎坐,唔係用黎讓。。。

samsmama    發表於 17-2-6 10:53

翡翠宮

畀面勳章

點解要因為別人無理的說話而危害自己及bb?做人不要太傻。
日日是好日

男爵府

無人幫,講到好似大陸咁

瑪瑙宮

大廚勳章

holyjuly 發表於 17-2-6 10:21
無人幫,講到好似大陸咁

其實台灣同大陸無幾樣。。。。

之前已台灣不少批鬥關愛座。。。條友慶到即除褲,顯示手術證明。。。才肯收聲。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

回覆樓主:

其實應該諗番,點解風氣會變成咁?
皆因有好多表面老嘅,已經大大個肚嘅,成日就鬧人坐左關愛座,唔讓佢地坐,如果一開始,大家都識禮讓啲,諗下坐嘅人,就算係一個表面四肢健全嘅年輕人,都可能係有需要嘅人,咪唔會演變成咁囉~
其實陀bb,頭戈三個月,真係最危險,又最無保障!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

洗鬼理對狗男女咩!自己有需要就坐

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

做個靚太 發表於 17-2-6 10:26
其實應該諗番,點解風氣會變成咁?
皆因有好多表面老嘅,已經大大個肚嘅,成日就鬧人坐左關愛座,唔讓佢地 ...
全因香港人變得越嚟越自私,大把後生仔一見老人、孕婦上車就即刻扮瞓覺,一係就安坐位上玩手機... 其實以前香港人都落意讓座,根本唔需要設關愛座。香港,點解會變成咁...
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

seaheart88 發表於 17-2-5 22:19
http://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/831817/

年輕孕婦坐博愛座被質疑扮大肚 委屈站至下車致下體 ...

複式洋房

我係唔會起身, 啋佢都傻 !

瑪瑙宮

大廚勳章

Giant 發表於 17-2-6 10:33
全因香港人變得越嚟越自私,大把後生仔一見老人、孕婦上車就即刻扮瞓覺,一係就安坐位上玩手機... 其實以前 ...

我不會質疑人地扮訓或累到訓。。。

你咁同話個大肚婆未見肚個case咪差不多?對男女吾覺得個位後生小姐有需要,,,仲話佢扮。。。

其實累都是一個理由,雖然我不是做sales,或企既職業,但總知自己覺得有需要咪坐囉。。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢D人真係多事, 關佢地叉事咩

子爵府

美好大世界2017勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

希望佢無事

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去太過份了

首頁

尾頁

跳至