自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原本聽日去,但睇完呢個post想唔去

伯爵府

ching070707 發表於 17-4-15 20:42
想問點去? 你地住免費巴士?定係火炭行過去
我去時火炭行去,c出口,過馬路後轉左,有示行去,10分鐘左右。
走時搭免費巴士,落沙田站,我見上落都係同一個地方,好易搵,近斜坡個邊。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前去過 2 次, 第一次係 2 年前, 好玩, 又平

DIY 好平, 又不多人, 玩吹氣滑梯 (有 5 分鐘以上)

又有係水池划小船仔

第一次去, 覺得好好玩, 所以佢地再搞時, 就有再去

但最後果次去, 中咗伏後, 就決定以後唔會去了

中伏:

(1) DIY 手工

DIY $ 30 一次, 比復活蛋, 顏色筆叫你油顏色, 串珠仔手鍊 (比一條魚絲, 一大盒珠仔, 一班人串), 造風車 (其實係淘寶包), 做咗 15 分鐘, 就叫你執野走, 叫你返屋企做 (因為有第二 GROUP 人要入來做)

但我想講, 其實無人教點做, 比袋淘寶手工, 自己攞出黎, 跟說明書做

我帶住 2 個小朋友, DIY 一次, 2 個小朋友就 $ 60 元, 玩 3 個 DIY, 就共比咗 $ 180

(2) 遊戲攤位

釣環保標誌, 放入適合環保筒, 1-2 分鐘玩完, 每個攤位 $ 20

所以我覺得去呢個同樂日係燒銀紙, 每個遊戲 2 分鐘, 但收 $ 20- $ 30

其實唔值得去玩

大宅

貓山公主 發表於 17-4-14 20:06
今次係第一次去, 只能將我經歷到既分享俾黎緊會去既朋友~~
我無抽到小策騎師, 所以呢PART我唔講啦~~
會場分 ...

唔係喎,一本小冊子得5張$10遊戲券同1張$10購物券

用戶要求終止服務

LL1999 發表於 17-4-15 21:38
以前去過 2 次, 第一次係 2 年前, 好玩, 又平

DIY 好平, 又不多人, 玩吹氣滑梯 (有 5 分鐘以上)

玩完有無禮物/紀念品?

別墅

回覆樓主:

我原本聽日去,睇完都想唔去

子爵府

唔知有冇人好似我哋咁hea?淨係去行下求奇影幾張相,睇吓表演,食午餐,見到排長龍咩嘢都冇玩感覺自己係超級唔盡責父母

珍珠宮

我聽日超驚

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

happybebebe 發表於 17-4-15 21:51
玩完有無禮物/紀念品?
攤位玩完, 有個襟章

即係 $ 20 一個襟章囉

wcpcelia    發表於 17-4-16 09:16

珍珠宮

傻貓貓 發表於 17-4-15 22:01
唔知有冇人好似我哋咁hea?淨係去行下求奇影幾張相,睇吓表演,食午餐,見到排長龍咩嘢都冇玩感覺 ...
咁妳點用咗 d 券

唔用又浪費咗

大宅

回覆樓主:

朋友推薦話去左 zone5 做獎牌手工皂好好玩

伯爵府

happybebebe 發表於 17-4-15 21:51
玩完有無禮物/紀念品?
有,小冊子入面可蓋印,5個有個手機廣角鏡頭,10個有副虛擬眼鏡。。。每玩一樣遊戲,都可蓋一印。。
燒錢同樂印。。。

伯爵府

天天好心情 發表於 17-4-15 21:50
唔係喎,一本小冊子得5張$10遊戲券同1張$10購物券

因為我唔玩,俾晒個仔玩,咪有10張。。我一大一小去。。。
好似我朋友咁,2大1小去,咪15張票可以俾小朋友玩。
謝謝提醒,我都無為意。。

子爵府

我禽日去完, 排彈床排到腳仔軟, 3張飛玩幾分鐘, 地方好大, 但用晒d時間排隊, 所以都無行晒就走。

大宅

第一日去,排隊玩遊戲,我前面原本一對母女,排排下佢有friend來,插入咗兩家人,我前無端端多咗五、六個人,哎~

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主:

ha! 我地已經放棄唔去!

男爵府

BK Milk勳章

我覺得60蚊玩成日其實都OK, 有野玩,有野睇, 有工作坊

有不同充氣遊戲如"look"巨型保齡, 騎充氣馬扮賽馬都好有趣
還有其他遊戲如搶包山, "look" 巨型透明大波波 (呢個free)都好好玩

DIY workshop 有23個,
其中有些工作坊如手功皂, DIY 布袋, 藝術雕塑 (係油畫版上用輕黏士創作維納斯像) 如出便私人攪既workshop 都唔平, 我見呢類平極一百幾十到幾百都有, 當然係出面比錢果種workshop 時間同服務都相對好, 還有用線製作字母, 萬花筒, 手搖鼓都唔錯

有劃面, 有劃人像, VR game

有3D畫比人影相, 公園那邊環境都幾好, 可以野餐, 又有遊樂場

我地睇左馬術表演, 木偶劇, 非洲鼓表演
還有足球/花式跳繩...其他表演無睇

總括來講當一個家庭消閒活動都幾好

男爵府

BK Milk勳章

補充一下
可以係沙田座免費接駁車, 一早開門就入場去Zone 5登記預約想玩既工作坊, 大約15分鐘

登記完工作坊就去玩充氣活動或遊戲/影相/劃面/劃人像... 由於早, 等既時間由十幾分鐘都半個鐘

其間按時去玩工作坊唔駛排, 中間還有時間睇表演

下午去公園果邊玩(最長排左20分鐘), 大約4點幾走

我有朋友下午先入場, 剩排預約工作坊都成個鐘

子爵府

回覆樓主:

我星期六帶左小朋友去,
亦係我第一次入馬場
所以唔太識路,
亦當是觀光一下啦

總體感覺同樓主一樣
都係人多和亂左少少
同埋三張遊戲券換兩分鐘的彈彈床實在很貴

由於怕多人,我地一個DIY工作坊都無參與
由放唔鍾意放片上fb ,所以VR又無玩
兩個小朋友主攻彈彈床
以及睇表演,佢地最愛花式跳鱦

若我下年再去的話
就會主攻彭福果邊的活動
可以近距離睇馬術,甚至試下抽飛騎馬

大宅

貓山公主 發表於 17-4-14 20:06
今次係第一次去, 只能將我經歷到既分享俾黎緊會去既朋友~~
我無抽到小策騎師, 所以呢PART我唔講啦~~
會場分 ...

當天會場有泥膠玩, 請問知唔知嗰種泥膠係邊度有得買?

首頁

尾頁

跳至