自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

無話可說 發表於 17-5-26 20:18
我買係急凍既,$48一包!懶起黎煮個烏冬就一餐

我買左5包,好似仲有95折

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

麻油麵 發表於 17-5-26 17:44
一直以來,我都覺得一田超市特價都只是去返其他超市嘅正價

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

kei1108 發表於 17-5-26 21:07
約$100

thx

象牙宮

jenniferzhu 發表於 17-5-26 21:11
我買左5包,好似仲有95折

嘩,我費事食厭,無買咁多,每樣買D

男爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 melonfans 的帖子

請問您知唔知荃灣這間多唔多梳化可選呀? 我聽日都想去揀下

象牙宮

究竟我是誰 發表於 17-5-26 21:17

要睇下你買咩喇,有D野又真係好平既!好似咸豬手平$10,所以執左2隻!放冰箱慢慢食

象牙宮

manthy 發表於 17-5-26 21:44

請問您知唔知荃灣這間多唔多梳化可選呀? 我聽日都想去揀下 ...

唔知呀,屯門得超市!其他野我唔會專登出去買,其實佢D價唔係平好多,我只會入超市

manthy    發表於 17-5-26 23:32

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無話可說 發表於 17-5-26 21:45
要睇下你買咩喇,有D野又真係好平既!好似咸豬手平$10,所以執左2隻!放冰箱慢慢食
...

大宅

manthy 發表於 17-5-26 21:44

請問您知唔知荃灣這間多唔多梳化可選呀? 我聽日都想去揀下 ...

荃灣沙發唔多呀,咁啱今日係隔離睇衫,得一個小角落擺,我諗唔超過十張

男爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 hehehahailoveu 的帖子

係呀? 唔該晒您呀! 咁我唔特登由觀塘過去睇了。

話時話, 有無 JM 知邊間一田有多D梳化可供選擇呀?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HELRON 發表於 17-5-26 20:51
請問豬仔骨折實幾錢

我覺得豬仔骨唔好味!

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

PerryChak 發表於 17-5-26 17:35
我只係去買3.6牛奶,咸豬手,黑松露薄餅。見d人掃牛骨麵,油,紙巾個個都出動買餸車去 ...

牛骨麵見有人掃左6箱。舊年我都買過一箱,食到依家都仲有貨,唔啱我口味

男爵府

無話可說 發表於 17-5-26 21:45
...

認同

男爵府

回覆樓主:

其實看下有無你自己心水既野大減價囉

如果無既當然覺得自己想買既貨品同平時超市Aeon 差不多價

好似我咁,有飲 3.6牛奶既 ,幾時見過$20.x /L ??? 有既 。。。惠康有時買滿$60 再加$40.x 先換黎 兩盒1L 仲有唔夠半個月就過期既3.6牛乳囉

有機雞中亦我見過有機店最平賣$86/包 ,taste 賣緊$1xx/包 ,而家$5x 平成半喎,買一包的士錢都在番度啦

米糠油惠康通常賣$8x. /L ,優品360 賣$49.x, 而家 $79.x /2L(特價都$6x)

美國蘆筍街市賣緊$7x 一紮 ,原價都成$3x.x , 而家一田$10.9

芝士平時$2x /包 ,而家$4x /3 包 , 碎芝士$3x -$4x 包, 而家$50/2包

日式牛肉飯汁平時$29.x 樽 ,而家$29./兩樽

其他野真係唔多講喇。。。
只可講無減到你地買開既心水貨品就一味負評。。。真係網上講野唔使負責就用詞特別刻簿,自己唔買比下意見咪算囉,唔好話買既人就係水x 先得呀 ,真無品

p. s. 東鐵&馬鐵沿線既居民最近既大型超市都係一田囉,唔會山長水遠去Aeon 買掛

講完

MAYON888    發表於 17-5-28 08:25

珍珠宮

HELRON 發表於 17-5-26 20:51
請問豬仔骨折實幾錢

103,未買過唔知好唔好食

男爵府

回覆 喜喜天使 的帖子

螺頭aeon 平時都平過佢。打死都吾去迫。

伯爵府

LuckyBBB 發表於 17-5-27 00:36

咪係囉,減價有d真係平,芝士aeon已經無可能咁既價,而且星期三aeon咪一樣咁多人,使唔使講到去買既個個都蠢呀,真心唔好聽

珍珠宮

LuckyBBB 發表於 17-5-27 00:36

姊妹講得好中肯,我都奇怪點解話冇平到,我喺沙田返工,成日都入去買野,尤期係奶,芝士,油,洗潔精,平左好多。

禁止訪問

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

逼餐朦

首頁

尾頁

跳至