自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

抵死。個陣兔龍揾學校唔夠位已經頭都大埋,佢仲同傳媒講開學校target雙非,完全無考慮埋本地家庭,個陣對佢超反感。
而家雙非又唔so佢,香港人見識過佢嘅言論更加唔會揀佢。

公爵府

2018復活節勳章

sssssssss 發表於 17-7-11 07:45
幼兒園辦學一段時間了,唔知係咪二公婆離婚,所以老公退出呢!

離婚

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Kanyin 發表於 17-7-11 10:10
兩公婆玩財技,欠款首先入番老公即係自己銀包
認同, 邊有死錯人!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早幾日娛樂版先見一家4 口行街!!!

水晶宮

呢幾年教育咁旺場,佢都可以做到執,真係經營不善。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

itababy 發表於 17-7-11 07:50
之前話佢target b6

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

連大6人都唔幫襯佢, 所以執笠....
.........................................

侯爵府

環保接龍勳章

數百萬都要清盤, 佢地家底唔係好豐厚咩?
之前己經有同股東爭執, 唔夠錢, 成日都話要注資,
又同裝修公司嘈,
開間學校唔容易, 要長期投資, 佢睇得太簡單啦.

聽聞鄧梓峰早前己經開咗間教育中心,
請過楊婉兒做導師,
可能佢覺得好揾, 諗住自己開返間,
點知又大想頭得濟, 走去開學校.

子爵府

專幫雙非,唔得啦

男爵府

2016tobe 發表於 17-7-11 10:36
抵死。個陣兔龍揾學校唔夠位已經頭都大埋,佢仲同傳媒講開學校target雙非,完全無考慮埋本地家庭,個陣對佢 ...

agree! 仲記得佢大大聲話target雙非! 佢當大陸人傻,人地要黎搶名校讀!

伯爵府

春季勳章

Loreal 發表於 17-7-11 07:53
回覆 itababy 的帖子

TARGET 大陸?如果佢咁講:咁即係主要做內地客生意喎

Golden Gate喺楊同partner開,不歡而散。
依家楊開咗另一間。

公爵府

回覆樓主:

可喜可賀
恭賀新禧,迎春接福!

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tester5 發表於 17-7-11 08:50
Wong Shui Fun = Wong Shuai Fun??同一人還是另一人?英文串法不同?
看其他報道似乎沒有拼錯,應該是兩個人。楊的老公可能用了兄弟姐妹的錢。
Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.

侯爵府

回覆樓主

好似前排先睇過佢宣傳咋wor ,大概一兩個月前
係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

Loreal 發表於 17-7-11 07:37
楊婉儀和丈夫王帥勳開辦的教育中心及幼稚園Golden Gate,之前陷入金錢糾紛,遭入稟追討裝修費43萬元,其後 ...

講真,偽人攪辨學。唔好玩家長la

水晶宮

Jane1983 發表於 17-7-11 11:16
呢幾年教育咁旺場,佢都可以做到執,真係經營不善。

其實大部分執笠既公司、老闆根本唔會蝕錢、係打工同其他合作顆伴慘

子爵府

Loreal 發表於 17-7-11 07:53
回覆 itababy 的帖子

TARGET 大陸?如果佢咁講:咁即係主要做內地客生意喎
以前雙非係大陸只可以入讀貴校(因冇身份不可以讀本地), 而家好似開放比雙非入學.

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

雙非都唔想比人知自己係雙非啦,咁點會有人讀喎

侯爵府

2018復活節勳章

target 雙非

首頁

尾頁

跳至