自由講場

跳至

首頁
12345...31

尾頁

大宅

有日OT到大概9:00諗住去完洗手間就走啦 (洗手間係要行出去, 所有單位share的), 得我一個, 行反公司個陣後面有腳步聲跟住我, 我望後面又無人, 即來袋走人

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Helenrexly 發表於 17-7-24 13:52
你聽到嗰把係咪女人聲?我之前聽到有把女人聲同我講「唔該」,嗰時係我自己一個訓緊嘅
...

係呀!直頭係耳裡面講,要試過嘅人先明我講乜。
「唔該」係好嘢,所以我對空氣答返:唔洗客氣。

大宅

jenniferchow 發表於 17-7-24 14:57
朋友親眼見過一個同自己樣貌完全相同既女仔(確定是人),唯一分別係對方有痣在右邊酒窩。幾年後,朋友同一位置 ...

意思係咪平行時空?
幾年後既自己唔小心去左幾年前既地方?

禁止訪問

大宅

Onlok 發表於 17-7-24 16:42
係呀!直頭係耳裡面講,要試過嘅人先明我講乜。
「唔該」係好嘢,所以我對空氣答返:唔洗客氣。
...

係呀,我同你情況一樣

個把女聲好溫柔同善意,但係同返屋企人講,個個話我有幻覺,真係要遇過先明㗎

子爵府

BK Milk勳章

jenniferchow 發表於 17-7-24 14:57
朋友親眼見過一個同自己樣貌完全相同既女仔(確定是人),唯一分別係對方有痣在右邊酒窩。幾年後,朋友同一位置 ...

吓,呢個好驚

大宅

老公試過瞓著咗,隱約聽到有男人係佢耳邊唱歌,咩歌就唔記得,類似校長年代嘅舊歌~老公好憎人嘈佢瞓,佢大聲鬧:唔好嘈我,聽日仲要返工! 然後就冇聲了~
親愛的我多麼幸福 人海中能夠遇見你

男爵府

@Ting@ 發表於 17-7-24 13:39
好多年前麻麻糖尿病嚴重加跌親入左醫院,有晚發夢佢同我講“麻麻要走喇,你以後要生性做人”講完轉身一閃 ...

我都有類似。我18歲仲讀緊中六,好友身體情況越黎越差,10月我去探過她一次之後,入左醫院幾個月無消息。跟住果年1月底,我有晚發夢見番好友,仲響夢入面好開心一齊食午飯,食完午飯我地一齊行番學校,但到學校門口,好友話:我唔入去喇。我問:點解呀?你最中意番學咖啵!好友話:我要走喇,88。

開頭我班主任瞞住我唔俾我知,直到2月頭我忍唔住問左幾次,班主任先話我知好友1月尾已經過世,計番日子就係發夢果晚。班主任話唔敢話我知,驚影響我A L 考得唔好,係我追問先話我知。

natp18    發表於 17-12-11 17:16

男爵府

回覆樓主

大宅

回覆 jenniferchow 的帖子

嘩, 都幾驚喎之前睇過話全世界有3個一樣樣既自己, 見到對方自己就會死

男爵府

shannon_fky4186 發表於 17-7-24 17:19
我都有類似。我18歲仲讀緊中六,好友身體情況越黎越差,10月我去探過她一次之後,入左醫院幾個月無消息。 ...

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

呢個好奇怪呀

大宅

@Ting@ 發表於 17-7-24 00:39
好多年前麻麻糖尿病嚴重加跌親入左醫院,有晚發夢佢同我講“麻麻要走喇,你以後要生性做人”講完轉身一閃 ...

我家姐同我細個係褓姆湊大,佢好錫我㗎,當我親孫咁!
好多年前我考緊AL, 原來佢喺泰國中風走咗,屋企人擔心影響我考試唔敢比我知,到考完先同我講,我成個人崩潰。
足足個幾禮拜日喊夜喊覺得見唔到佢最後一面好遺憾。

有晚發夢夢見家姐同我出席佢喪禮,我地係咁喊話對唔住,冇送佢最後一程。突然間佢坐起身推開停屍間道玻璃門,我地狂喊,話:"婆婆,對唔住呀,我地冇見到你最後一面!嗚嗚嗚" 佢好溫柔咁話:"傻女,阿婆唔會怪你㗎!" 我醒咗喊到癲咗!

到前兩年我有晚又夢見佢,同佢行番以前散步嗰條電氣道,佢個樣好唔開心咁,又冇講嘢,我話: "阿婆你睇下,你走咗之後呢度唔同哂喇!" 跟住我地行到以前佢成日帶我去買餸嗰個街市,嗰度一下子變番哂以前一個個菜檔咁,然後佢話:"我要走喇!" 我話:"你要走?點解呀?你又去邊呀?" 我醒咗又喊到收唔到聲。

後尾諗番先醒起佢應該係要去投胎,專登嚟同我道別。估唔到佢過咗身咁多年都仲掛住我。。

大宅

myrali 發表於 17-7-24 03:40
有日OT到大概9:00諗住去完洗手間就走啦 (洗手間係要行出去, 所有單位share的), 得我一個, 行反公司個陣後面 ...
以後可以有藉口唔OT,惠及其他同事呀!

大宅

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章

leungbb_c 發表於 17-7-24 17:02
意思係咪平行時空?
幾年後既自己唔小心去左幾年前既地方?
件事好多年了,後尾問番佢有無特別,佢話長大之後陸續都有人話在街見到佢,但對番時間地點,我朋友又無去過事發地點,而且佢十幾年前已搬一次屋,搬屋前後都出現過類似情況

大宅

jenniferchow 發表於 17-7-24 01:57
好恐怖呀。。。仲要完全一樣!比著我會上前識佢。

別墅

回覆樓主:

我外家個廳係長方型,電腦枱就係最右邊,坐係度玩電腦就會背住哂成個廳既,有一日日頭屋企無人我玩緊電腦,無啦啦由背脊開始有陣寒氣搞到我打泠震,我唔敢望後面,繼續玩電腦。
由個日開始我就覺得我後面右方(sofa位) 既牆角有個紅色衫女人企係度,係我意識入面係好清晰,知道佢髮型,件衫detail位,但係我從來無親眼見過,淨係玩電腦先feel到,咁我唯有我當自己亂諗野啦,期間我ex同我朋友上過黎我屋企,之後有一次我地講起02事 , 我就問佢地覺唔覺我屋企有異樣,ex話:玩電腦個陣覺得有人望住我背脊囉
朋友:我都覺得係
我:咁feel到係男定女?
朋友:女人黎
ex插話:紅色衫長頭髮
但係我真係一句都無同佢地提過,佢地連佢企個位都同我feel到一樣,
跟住我屋企D傢俬郁過就feel唔到lu

之後我問D識呢D野既fd , 話有D路過,覺得你屋企個氣場幾好,就會借住一排和平共處,唔岩就會自己走

大宅

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章

蘋果mama 發表於 17-7-24 18:05
好恐怖呀。。。仲要完全一樣!比著我會上前識佢。
我朋友想同佢傾計,但對方都好驚,拒絕同佢講野,所以我朋友先肯定對方係人

大宅

Tingchanchan 發表於 17-7-24 05:08
我外家個廳係長方型,電腦枱就係最右邊,坐係度玩電腦就會背住哂成個廳既,有一日日頭屋企無人我玩緊電腦, ...

triple confirm 嗰下真係人都癲!!佢都幾好嘢,可以比你地feel 得到!

子爵府

心盲最可怕。

首頁
12345...31

尾頁

跳至