自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Monstereasy 發表於 17-11-17 16:06
我以前都有買佢,但等得太耐頂唔順,service超衰。而家揾到另一間專入北美雜貨,價錢貴少少,但全現貨兩日 ...

係邊間呢?

大宅

開心吸收勳章

seaman1982 發表於 17-11-17 15:06
好慢,好慢。但唔係呃錢的。

等得先好買,但我經常買但都要格價,佢朝早post通常下午就有其他舖頭都有,如果同一格價我會同其他舖頭上買,無等咁耐

大宅

開心吸收勳章

鬆弛龍 發表於 17-11-17 15:10
門市攞貨試過幾次要等個幾鐘,職員攞貨流程好慢

我就係好耐之前係到睇到,其他jm講過去攞貨個場面,我寧願比22蚊

男爵府

回覆樓主

會收到貨 但你先要經過漫長的等待⋯⋯⋯⋯
我只會買佢有現貨的貨

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

幫襯過一次,怕怕。我朋友上去幫我拎,第一次無哂貨,竟然可以將我嘅貨俾咗人,問我要唔要另一款要朋友第二次上去先拎到。

子爵府

luckybaby2011 發表於 17-11-17 18:14
會忘記嗎
成日都話賣完、d客係咪要部住架

絕對會,所以要在電話開個album for佢的入數紙

侯爵府

Birzzle 發表於 17-11-17 15:10
Bk都開過幾次post 講呢間嘢,收貨期好多都3-6個月

3-6個月!?阿B都等到大哂囉

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主:

最好唔好試。另一間once upon a baXe 仲黑,但佢地delete 唔鍾意的comment 都唔會覆你message

水晶宮

Ashleycorina 發表於 17-11-17 22:15
最好唔好試。另一間once upon a baXe 仲黑,但佢地delete 唔鍾意的comment 都唔會覆你message :joy ...

乜呢間都咁大獲?我like左但冇幫襯過

珍珠宮

回覆樓主:

講左好多次呢間野,唔會幫襯

大宅

回覆樓主

我試過貨期delay左兩個月後話冇貨退錢

珍珠宮

王國教室勳章

baby_yee 發表於 17-11-17 22:33
乜呢間都咁大獲?我like左但冇幫襯過

之前order 左一件貨,同朋友一齊買,我負責,買三件一樣。
佢話OK,等一個月,我話無問題,咁佢就叫我like & share,叫我叫朋友都要每人like & share 就一人買一份。
咁我地咪每個liked and shared。
過幾日佢叫我入錢,好夜inbox 我入數,都過左十二點。
我地唔係成日check Facebook ,到夜晚6點至睇到message ,食完飯就online banking 過錢再inbox message 佢地。點知佢地話我地遲左。
其實都未過24小時,佢又無講。
我都好禮貌話照顧小朋友好忙,已即日過,請體諒。
點知佢地一直無覆。之後第二個星期佢竟然又再post 件貨,但係pre-order要等。
我响個post度leave comment 話請回覆,係咪又有貨?又無覆。咁我就打電話囉。
攪左一大輪,都無答覆。Facebook block 左我同我朋友。
最好彩竟然有兩個唔識嘅媽媽inbox 我,同我一樣經歷。個媽媽好叻,打電話同佢講話有其他人一齊投訴佢,佢至話我地係遲左入錢會waiting list 佢終於覆電話俾我,態度超衰問我想點?我話咁買唔到就refund ,佢話要refund 就上Office 拎,話未見過客人好似呢幾個咁麻煩,遲俾錢唔跟規矩

子爵府

回覆樓主

其實呢間又唔係黑店,冇乜嘢嘅!只要你買嘅嘢唔趕住用,等兩至三個月不等,佢會有講定大約幾時會到,你接受得到就攞order!同埋去攞嘢都有竅門,我諗盡量唔好撚出去,我試過夜晚臨收工之前,等唔使10分鐘,又或者星期六又係佢哋臨收工之前,其實真係冇乜人!同埋我會儲埋10樣八樣野先一次過去攞,返貨後會有email回覆話俾你聽貨已經到香港,個有時發覺自己問埋啲好無謂嘅嘢,影相睇就好似好靚,但實物收到之後,反而覺得有啲污糟,又或者packing或質地比較差,唔係我預期之內!但都買個幾樣野好用嘅,例如廚房用具,康寧碗碟, BB車,紗巾,銀包,文具等等!

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實佢係講到明幾多個月先到,佢亦有辦公室,客人係可以直接上去嘅,我買幾十次,無貨就係無貨,一定會退錢,遲有貨會通知,但呢間嘢絕對唔會係"快",你要預最小3個月,半年都算過。。。。。但絕對唔係呃人囉

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢間大前提是要等得,要留意fb 個notification.
email 有覆,但唔會即日o羅.
唔等洗野會幫襯佢
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

子爵府

回覆樓主

快則個零兩個月收到貨,慢則三至六個月不等。
利申:買過兩次,兩次都個零兩個月收到貨

子爵府

Mrs.YeungMeh 發表於 17-11-17 18:14
係邊間呢?
search Megxbuy
x=a

newly run from my friend... quite authentic

用戶要求終止服務

回覆樓主

以前經常幫襯,門市等攞貨聖誕前等5-6個鐘,平時冇乜特別嘅日子都要等兩個鐘,我試過用兩至三星期send幾十封email都沒有回覆,所以我決定以後唔會再幫襯距
最慘係見到啲大肚婆或者帶住啲小BB去嘅,等幾個鐘好陰功因此如果有媽媽繼續幫襯,真係唔好帶啲小朋友去,對小朋友係非常辛苦,等候時間仲長過返幼稚園半日班。

子爵府

熱血金章

回覆樓主:

公道點,佢吾係黑店。
我都有係fb玩美國網購,babyshop係最平,但平既代價係無人手即時覆你既(3-5天回覆),送貨期例遲。我自己幫襯他們好耐,貪佢平,同埋有29天存倉期,我通常group埋幾樣叫他們安排寄順豐,抵好多。

“百貨賣百客”,吾買佢,可以幫襯其他公司,但一定貴佢地少少。

用戶要求終止服務

Monstereasy 發表於 17-11-17 16:06
我以前都有買佢,但等得太耐頂唔順,service超衰。而家揾到另一間專入北美雜貨,價錢貴少少,但全現貨兩日 ...

你好,可否推介網店給我,我好想買

首頁

尾頁

跳至