自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

oioioioi 發表於 18-1-23 23:07
聽過有人遇到靈體就會咁

嗯,我都係咁諗。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 畀面勳章

回覆樓主

試過連續3個月都頭暈,尤其是訓落床,轉身,起床等等,係360度轉果隻,後來去醫院照電腦掃描照個頭,醫生話無事,之後過多半個月又無暈。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

佗仔時,血壓急跌,頭好暈,眼前好黑,呼吸困難;有一次係做緊產檢,醫生即時俾張床我訓,之後call救護車(我當時係醫院,要經A&E急救,先可以入院)。
不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

回覆樓主

有次做完婦科小手術回家後大量出血,係大量到不斷排出一舊舊瘀血,失血到我瞓在地上以為會死,嗰時凌晨兩三點,我住醫院山下面,當時有c6同呀女,c6話要睇住呀女,咁我諗住自己搭的士上山都唔使跳錶就自己落樓,點知落到去無新界的士,我嗰時以為紅的係唔去得新界,我就快暈低,個身軟晒,就走去拍紅的車門,話我要去急症,比五十求佢車我上去,呢件事我幾年唔能夠釋懷,覺得c6見我就死都唔理我死活

BigB大B    發表於 18-1-24 09:33

伯爵府

回覆樓主:

突然肚痛太急c會急到標冷汗同休克 通常即刻去廁所就無事

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我愛芝麻卷 發表於 18-1-23 23:36
我試過瞓覺未瞓著時,突然有從高處墮下或跌一跌的感覺

我都有試過,仲要手腳都"戚"起左少少

大宅

畀面勳章

michelle071180 發表於 18-1-24 00:26
我都有試過,仲要手腳都"戚"起左少少

手腳真係扎一扎, 是清醒未瞓的時候

珍珠宮

fishball_ball 發表於 18-1-23 23:54
回覆 sabun 的帖子

以前後生果陣失戀...有一晚天氣好凍,個EX突然打俾我傾左陣,但最後我聽到隔離有女仔聲 ...

我都試過,冬天唔太凍ex打嚟傾2句我cut佢線,之後就不停震呀抽呀,我2,3分鐘停到。

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

坐月中試過身體非常不適躺在床上
然後全右邊身開始麻痺往左邊身去
喪標冷汗
感覺好似鬼上身
初生女狂哭我也不敢抱
怕突然全身冇力跌佢落地

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jutau 發表於 18-1-24 00:00
其實俾個紙袋你,你向住個袋呼吸一陣,吸返多啲呼出嚟嘅二氧化碳氮氣嗰啲,呼吸會正常返。。。小學時我老 ...

果時所有嘢都嚟得好快,快到個腦都冇機會思考,果刻只諗到call白車,不過經過果次,touch wood再有事,阿女會比紙袋我

子爵府

cakecakecake 發表於 18-1-23 22:28
OMG 我有同樣經歷,又係突然肚痛到暈,即送去醫院,check 哂野但找不到原因
...

以前試過好多次有倆次要我老公喺厕所抱我出去搽左油飲d水瞓一陣又無事

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

試過係街行行下突然肚唔舒服,去廁所無耐感到全身無力,發冷,然後不停出汗,我就係廁所坐到手腳有番力先走

水晶宮

小紅梅 發表於 18-1-23 16:12
30歲左右身體健康時,試過去㩒機要入密碼時突然腦空白,只係1秒後手突然狂震,震到好似發羊吊咁抽,2-3秒後 ...

會唔會中左迷魂黨,但係你頂得住矇唔哂逃過一劫呀

大宅

回覆樓主:

陀住大仔夏天黎嘅,天氣有少少翳焗,喺東隧轉車站等巴士,等等下唔對路,開始見暈 好在啱啱有車黎,我好記得暈住咁上車嘟八達通,即刻搵位坐,涼左冷氣先好d。。。如果嗰下冇車到,我應該暈左喺街

大宅

回覆樓主:

試過有一次突然講唔到野, 喉籠無痛但係岀唔到聲, 以為自己啞左, 好彩約10分鐘後岀番聲.

侯爵府

Domokakaka 發表於 18-1-23 21:26
有次個心突然跳得好快
成個人全身震
維持左個幾鐘

我又係 再加呼吸唔暢通 手腳乏力
但我唔肯定係乜事

侯爵府

mist320 發表於 18-1-23 23:16
試過有朝訓醒起身,對腳好痺,一落床個下即刻無晒力成個跪低左,再試又再跌,試左幾次先行到出廳,嚇死我 ...

對唔住我笑左
腳就冇試過 但試過訓教可能壓到手痺
之後醒返隻手係完全冇力
好似哈利波特第一隻咁變左冇骨嘅手咁 一舉高就跌落黎

侯爵府

jutau 發表於 18-1-24 00:00
其實俾個紙袋你,你向住個袋呼吸一陣,吸返多啲呼出嚟嘅二氧化碳氮氣嗰啲,呼吸會正常返。。。小學時我老 ...

最近急救書改左唔用呢招

大宅

有一晚睇睇吓電視,突然聽聲「拆曬」,仲有delay....即刻擰擰頭等自己清醒吓就無事....我工作環境都有點嘈的,所以都有點擔心

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-1-23 22:35
前排心口痛,已睇症幾次醫生都搵唔到原因。有日放工突然扯住痛,加上間中突然會暈,我驚我瓜老襯,明明返到 ...

係咪好似比針拮咁刺痛?

首頁
12345...6

尾頁

跳至