自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好似土匪咁,搶得就搶!用得就用,唔洗問人!
仲大條道理咁!
好乞人憎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

佢哋傻的嗎??
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

d大陸人真係令人無言! 大陸學校應該無德育堂, 連一個人最基本的禮貌都無! 無公德心, 只看到自己的需要, 不會理會別人的感受!

男爵府

回覆樓主

佢地真係乜都可以分享
上次我仔上一對一游泳堂,突然,有個大陸家長帶埋佢個小朋友問教練現在上堂得唔得。教練話唔得,個家長仲話教練都上緊堂,教埋佢個個都冇問題啦。教練話人地係1對1,唔得。個家長仲要死纏問1對1幾錢。教練答完佢後,佢死死地帶個小朋友係隔離玩水

大宅

東南西北 發表於 18-3-24 14:33
唔知係咪共產國家,覺得凡物可以公用。
有次我帶個仔踏單車,去到個遊戲場,阿仔話想玩滑梯,於是我地泊埋 ...

我仔未夠2歲時拎部電單車仔去公園玩,有個小朋友喉住我仔行佐去玩滑梯已經偷偷地玩過兩次,兜佐兩個大圈了,諗住細佬仔玩下見到無出聲,我仔見到走翻過去要拎翻架車,個國內爺爺講佐幾次我仔孤寒自私,孤寒自私,孤寒…真係忍唔住鬧鬼佢,我話架車係我小朋友嘅,要伶翻都正常啊,你都偷偷玩佐2次啦唔該都無句仲咁話人,幾十歲都唔化無家教…鬧到佢一邊走仲一邊話我仔孤寒…

寶石宮

回覆樓主:

乜理論

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

佢地係咁架, 我都試過在迪士尼, 坐喺地下等睇巡遊, 已經係貼住條欄杆繩坐, 佢地可以拖住D細路, 攝下攝下企左去我面前用個pat頂住我囉. 鬧佢推開佢都仲係笑笑口架, 面皮厚到呢

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

junjun2013 發表於 18-3-24 18:22
我仔未夠2歲時拎部電單車仔去公園玩,有個小朋友喉住我仔行佐去玩滑梯已經偷偷地玩過兩次,兜佐兩個大圈了 ...

偷人單車玩仲要話車主自私, 應該要兇佢報警添啦!!

珍珠宮

回覆樓主:

要坐咪自己俾個大脾個女坐囉

伯爵府

cocolee1689 發表於 18-3-24 14:17
所以我好怕去樂園
一入到去就好火

迪士尼果d 已經好過跟團戴紅帽去海水公園果批
果班真係鬧佢都聽唔到面厚到一個點
唯有同佢地鬥批踭鬥撞如果唔係都唔知俾人撞跌幾多次

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

架車我嘅,要坐可以,俾低$5000先

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

上次我推輪椅企長者企輪椅第一排看巡遊,大陸的家長又是叫小朋友企在輪椅前面,但前面已經無位,你真是比較小的小朋友就話,不影響視線,但幾小朋友連大人企在前面過完全讓長者一D都看唔到。

琥珀宮

回覆樓主:

有規矩嘅大陸人至出奇,霍金到訪北京,成班人堆係個矮台,冇人守秩序,霍金係傷殘人士,點可以咁㗎,俾香港個教授,霍金個朋友鬧佢地。生番嚟!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

東南西北 發表於 18-3-24 14:33
唔知係咪共產國家,覺得凡物可以公用。
有次我帶個仔踏單車,去到個遊戲場,阿仔話想玩滑梯,於是我地泊埋 ...

你銀包入面d錢都未用,仲唔快d攞d黎? d大6人真心痴ma根
大事化小, 小事化毛.........

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

真係搞笑,佢女攰就要坐喺bb車腳踏上,咁樓主攰,係咪坐喺佢大脾?
Childhood is journey, not a race.

大宅

goo_littlebb 發表於 18-3-24 18:31
偷人單車玩仲要話車主自私, 應該要兇佢報警添啦!!

淨係個兩句:咁孤寒,咁自私嘅,咁孤寒,咁孤寒,自私…

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主:

今日去沙灘玩,帶左好多玩具去玩沙,1個小朋友走埋嚟想攞走d玩具去玩,佢媽媽跟住的完全冇出聲,我同小朋友講,要玩,只可以係度玩,玩具唔可以攞走,佢媽媽都係唔出聲,於是,一個指令,坐,玩,小朋友先坐係度玩

跟著又嚟d國語小朋友,又係想攞我d玩具走,我又係1句玩具只可以係度玩唔可以攞走

試過,借出去玩,玩具會自動變成佢地 攞唔番的

侯爵府

Ashleycorina 發表於 18-3-24 15:01
我都試過,問都無問拎我個仔架scooter,其實佢係下車讓俾妹妹玩。
個大陸小朋友想打我仔搶部scooter,我介 ...

唏, 妳問下那個媽媽妳老公姓乜? 我都唔識妳地, 無乜野要同妳地分享喎. bear住佢地加-個厭惡眼神.

侯爵府

是是但但 發表於 18-3-24 19:53
真係搞笑,佢女攰就要坐喺bb車腳踏上,咁樓主攰,係咪坐喺佢大脾?
...

哈哈哈, 上次在地鉄, 四座位坐五個人, 個大媽監硬坐留黎, 点知地鐵dup車, 佢果半楷坐咗落我大脾...佢好似無反应唔諗住起身. 我就問大妈 .... 太太, 妳pat pat都好厚喎, 妳唔觉坐住我咩. 佢見我無意讓俾佢咪 死死地企翻身囉.

講還講, 好似上海人禮貌D, 靜D, 規矩D. 广東人真係唔得 ...

首頁

尾頁

跳至