自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

nightingale 發表於 18-3-28 15:23
佢宜家就係想鋪路攞社區經驗
已經搵緊啲機會
我覺得好不切實際架

少人選既地區,都唔會輪到佢,我好老實咁講。

除非佢有好強既社區背境/政黨背境啦。但人地咁多人,點解會揀佢﹗

仲有無財力支撐個選舉工程,就注定係失敗左一大半架喇。

佢話佢而家開始社區工作,咁佢打算用幾多年做?唔使財政支出?

珍珠宮

nightingale 發表於 18-3-28 14:38
另一半,本身半工讀緊,本來仲有幾個月就畢業

而佢工作上嘅上司同事都知,等佢畢業就升佢,但因為佢讀書時 ...

被延遲畢業唔肯面對,就搞件更虛無縹緲嘅嚟掩飾?坑越掘越大,我覺得個人冇承擔。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

nightingale 發表於 18-3-28 15:12
佢脾氣唔係話好差,但好高傲
我份人又敏感
試過佢講錯嘢 (而佢唔覺得自己錯) 哄我15 分鐘後,佢見我都未消 ...

sorry,有料既人先有資格"高傲"…
衰咗俾停學,都唔會有料得去邊,無反省仲高傲?算吧啦。
不知所謂的乙陸!!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

nightingale 發表於 18-3-28 15:25
sorry唔太明你意思,可否講白啲
有的最初,普通人士一個,但是你睇下有邊位無物業,有的好幾個,因佢地比我地知道發展先,呢的消息好值錢.

大宅

nightingale 發表於 18-3-28 15:20
我點樣自私? 我好接受自己有個女, 我只係唔想成為公眾人物
唔知佢係咪覺得我高攀佢啦, 但我望落去OK的, 我 ...

清醒d! 望下呢段關係, 你在他心目中佔什麽位置? 你和女兒對他來説是什麽?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Let him go la
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實樓主知唔知參選一個選舉工程,候選人無人無物資助支持,係可以用幾多錢

呢?

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

就咁睇,人品麻麻,尤其被停學果度,係咪道德問題?

子爵府

超級特務 發表於 18-3-28 14:59
佢突然諗到,參選區議員,一方面佢有興趣,另一方面佢可以同其他人解釋,因為要鋪路備戰,所以停學一年,
...

佢男友適合選區議員,因為夠假。

我協助過做選舉工作,唔係咁容易,最簡單講句,選舉經費從何而來?有心選舊年已經開始做嘢,真係以為講兩句就得。

子爵府

下.....如果咁情況,
呢個普通青年看來仲要係天真又冇料到又想出名,
諗野又唔大路怪怪地嗰隻,
仲接受緊助養,
如果係我,
就算有閒錢,
我都寧願同個女住好D食好D好過,
拒絕助養,
等佢出人頭地+認定你,
呢個機會太REMOTE

子爵府

nightingale 發表於 18-3-28 15:06
我都係咁諗
但佢話又唔係立法會
無人會理

佢D同學唔會上網爆料,真係低低能能,唔爆都係知佢輸硬,先唔攪佢。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

sinohk33 發表於 18-3-28 15:39
佢男友適合選區議員,因為夠假。

我協助過做選舉工作,唔係咁容易,最簡單講句,選舉經費從何而 ...
區議員, 多數要由社區幹事做起, 搵個議員提拔, 有政黨做BACK UP, 起碼做幾年廉價勞工, 累積社區關係經驗人氣....
冇人脈冇背景冇財力, 憑咩去選? 幾隻馬入閘, 都係跑出一隻。選港男可能仲有一線機會

EllenHui    發表於 18-3-28 15:53
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

回覆樓主:

其實佢選唔選議員唔係分手嘅最大原因。
而係樓主同男友同居,男友都唔肯同自己阿媽公開呢段關係。呢個係對呢段感情冇信心嘅表現,更何況人你大佢4年仲要有個女。佢而家要靠你供養(比屋租)。難保10年後佢搵到錢嚴你老飛咗你搵個後生女…

APIGMA    發表於 18-3-28 17:38

子爵府

gracelam 發表於 18-3-28 15:28
1.因犯錯而停學一年

2.因停學而找藉口從政, 隱瞞現職公司

係啦!條友真係超級唔掂呀⋯⋯

公爵府

超級特務 發表於 18-3-28 15:25
男女之間既地位角力, 有時唔係單單睇收入, 外表.....
你地之間, 係你就佢多過佢就你, 咁代表你愛佢多過佢愛 ...

其實我一直有呢個感覺
佢嘅回覆係,佢已經為我改變咗好多
我唔鍾意佢同啲朋友北上按摩
佢為咗我唔去
我想佢多啲陪我 (一星期同我食3餐晚飯)
佢為咗我推咗朋友飯局
佢以前會唔理女朋友喊
佢宜家會氹下我
我知我係佢最愛嘅女朋友
但喺我眼中係未夠愛

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同意樓上講, 學校已經犯咗一個錯, 要停學一年; 接住又要諗計呃住人; 對自己阿媽又唔坦白!

你自己要諗清楚呢個人係咪終身伴侶!!值得信賴嗎?

男爵府

回覆樓主

佢本身犯過嚴重錯誤而去從政,他日出左名,未一樣有黑材料。
其實要參選從政都好講命,你估話選就選到,幾多人選來選去選唔到,一直只在許事處做d雞毛蒜皮工作。
條路係佢的,你反對都無用。

公爵府

gracelam 發表於 18-3-28 15:28
1.因犯錯而停學一年

2.因停學而找藉口從政, 隱瞞現職公司

佢媽知我存在
幾鍾意我添
但佢無同佢媽講我離過婚有個女
佢驚佢媽迫我地分手
到時佢會好痛苦

大宅

nightingale 發表於 18-3-28 15:45
其實我一直有呢個感覺
佢嘅回覆係,佢已經為我改變咗好多
我唔鍾意佢同啲朋友北上按摩
你試下叫佢唔好用你D錢,大家各自財政獨立咁啦,咁你就見真章喇。
一個要人養既人,佢可以唔對人好咩?

伯爵府

nightingale 發表於 18-3-28 15:06
我都係咁諗
但佢話又唔係立法會
無人會理
佢"突然"諗到,咁選出既機會好細,但若然其他對手睇你有機會,仲有咁現成黑材料,唔用就笨。

首頁
12345...8

尾頁

跳至