自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

2023年兔年勳章

香寶 發表於 18-5-13 00:55
201減到131(而家重返小小138)用左6個月-40磅,hea左一排用5個月減多2x磅(營養師)我本身高172,想減到12 ...

好厲害

寶石宮

2023年兔年勳章

朱古力小b 發表於 18-5-13 01:23
我本身就係好肥,如果跟據高度,我真係要減50磅先符合標準

加油

大宅

回覆樓主

我用左2年前睇營養師用6個月減左三十幾磅 (由147磅減到110磅),然後每日都保持磅重習慣,係減完果年半內都無反彈
可能因為每日磅重控制到,所以呢年半都係維持係呢個磅數,都係得一至兩磅變化

侯爵府

2024年龍年勳章

201減到131(而家重返小小138)用左6個月-40磅,hea左一排用5個月減多2x磅(營養師)我本身高172,想減到12 ...

好勁呀201 去131
點減

大宅

laukiki 發表於 18-5-13 01:37
我一過左30歲就一直開始肥,由120磅肥到依家145磅,全部衫都要著大一個碼,點減都減吾到,我係FTW,冇乜食 ...

你食得太少喇,一日食得一餐晚飯,會減慢新陳代謝,令身體減慢消耗速度保持你所需能量
另外就係雖然多菜少肉,但煮法同肉類部分都好關鍵
重有一點就係其實每日蜜糖水同兩杯Latte係致肥關鍵,因為蜜糖水含糖分好高,所以好易轉化為脂肪,Latte如果無轉做脫脂奶即係用全脂奶都係好肥
仲未計有無另加糖

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我都要減超過50磅,我試過生完個仔曾經減到54kg, 不過一無keep就一發不可收拾

而家介晒零食同甜野,早,晚餐食代餐(在iherd買),夜餐加d生果同烚蛋,午餐食烚菜,蒸肉,藜麥,有時夜晚嗰餐都會同老公亞仔食,不過個量就食好少,再每日早d起身踩45分鐘橢圓機,實行咗一個月,輕咗8kg,d同事話我明顯個腩細咗好多, 但距離目標仲有好遠

大宅

回覆樓主

當年後生 用d搵命博既方法
1個月激減40磅 結果年三十晚早上嘭一聲暈低
入廠過年吊鹽水
果陣係試過星期五放學 到星期一番學輕左7磅
明顯到老師同同學都問我咩事

十幾年後既今日 已完全反彈

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

伯爵府

我屋企人用少於一年時間減超過50磅, 依家索到爆燈。

我用幾個月時間都減了超過20磅, 依家係 52KG , 體內年齡38歲, 實際 50歲。少量運動(目標減多 2KG 收工)

我地用 " 生酮飲食" 方法, 無痛苦減得又快又靚。肚腩就快無哂 !

大宅

maymaggie 發表於 18-5-13 11:41

我用幾個月時間都減了超過20磅, 依家係 52KG , 體內年 ...
請問什麼是生酮飲食?

大宅

bosch 發表於 18-5-13 04:25
我諗同年紀, 仲有你食乜都有關.

你食得太少, 新陳代謝減慢晒, 所以就算食得少都會肥.

多謝jm,我基本冇乜運動,但可能真係分番開三餐再配合小小運動會好D,等我今日即刻開始試下先。

大宅

happyyan123 發表於 18-5-13 11:20
你食得太少喇,一日食得一餐晚飯,會減慢新陳代謝,令身體減慢消耗速度保持你所需能量
另外就係雖然多菜少 ...

我起身飲一杯蜜糖水用黎食維他命呢個習慣已經有10年喇,latte通常我自己沖吾加糖,呢兩個習慣真係好難改,我試下一餐分番兩餐先,基本我仲要好少食零食,又吾飲汽水,不過就真係零運動,今日開始落街快步行下先。

象牙宮

朱古力小b 發表於 18-5-13 00:33
用咩方法&同埋用咗幾多時間?

減5磅 都難過登天。

我終于是減了。....

60.3.....60.8
才几天直向上升。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

回覆樓主:

踩單車有用嗎?

水晶宮

maikita 發表於 18-5-13 04:53
其實減肥唔難,最難係保持住唔肥返。最簡單就係保持一星期3、4次運動,帶氧加負重,飲食方面千祈唔好戒呢樣 ...

我諗好難有定力戒一世,我就做唔到,但盡量忍口,間中都食雪糕、飲珍珠奶茶!

伯爵府

我用幾個月時間都減了超過20磅, 依家係 52KG , 體內年 ...

我都打算試Keto..已經買齊食材,聽日開始!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

生酮飲食法好傷身

大宅

回覆樓主

我生完b後都肥左20磅,無餵人奶後靠節食減肥,所有野戒得好清,三餐食量減半,三個月瘦左十幾磅,不過最近肥返幾磅,靠節食已經減唔到,準備每日做20分鐘運動,希望堅持到

大宅

朱古力小b 發表於 18-5-13 09:12
好犀利,係咪減左好耐?

讀大學時用錯方法減,由130磅減到90磅,但好唔健康,最後返彈到120幾磅,後來2006、2007左右同自己講最後一次減肥,減唔到就打算認命肥一世,搵教練教做負重,同埋慢慢改飲食習慣,半年唔夠就減到95-100左右,維持到2014生仔時肥左30磅,個仔3個月大時開始做運動減,減左兩個月唔夠就係相中咁,到今時今日都無肥返。

jje88    發表於 18-5-16 11:05

大宅

朱古力小b 發表於 18-5-13 00:33
用咩方法&同埋用咗幾多時間?

米斯洛減左30榜
(本來目標係減50榜,但125磅就落唔到榜)

食好少嘢。每日做30min運動。

首頁
12345...8

尾頁

跳至