自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆樓主

我淨係搽面,手會帶防曬手套。
因為我大部份時間都係著長褲,所以好少搽腳,
不過舊年發現腳眼果截色深色左,
記得嘅時候都會搽返係果個位。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

我就係搽少次就曬到黑媽媽

男爵府

咬香口膠 發表於 18-5-17 11:27
感謝推介!我都係一向都用開日牌,貪清爽嘛
JM你既推薦係我既救星,今晚返去即沖去莎莎望下有冇: ...

如果要買請立即去sogo感謝日,因為我都買左,買一支貨裝送一支60g,$230。

禁止訪問

男爵府

丫雅 發表於 18-5-17 11:30
面用 專科,萬0賣嗰隻,唔係lala賣嗰款(因舊年買一送一時 買左好多存貨。手腳用噴的,只要嗰日會同陽光接 ...

感謝推薦,我都係搽手,腳,頸,5知點解,搽完幾個鐘內係清爽,時間耐左就開始變乾,所以都5敢搽太多部位。

男爵府

koizaki 發表於 18-5-17 11:32
我淨係搽面,手會帶防曬手套。
因為我大部份時間都係著長褲,所以好少搽腳,
不過舊年發現腳眼果截色深色左 ...

防曬手袖簡直係偉大發明
我用係有冰涼感既,5似著長袖衫禁熱又無得除。

男爵府

mariefish 發表於 18-5-17 11:33
我就係搽少次就曬到黑媽媽

Jm5可以搽少少,達5到個功效,要搽番多d。

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

返工唔搽, 去跑步一定搽!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

會呀!如果帶小朋友去公園玩我會戴冰袖tim!

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

柴犬qq 發表於 18-5-17 08:54
臉係一定會搽,但手腳呢?我知係會好lup好焗,但我係手腳5只會曬到2節色,最慘係手會出斑斑
...
我用防曬噴霧,噴手腳膊頭,方便唔笠。
我仔宜家都跟我,出門口前噴兩野係臉。

子爵府

2018復活節勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

早幾年開始有搽手同腳,而家仲會搽埋頸,總之有機會比太陽曬到嘅地方都會搽,我好易出斑,又好易敏感,而家個太陽咁猛,唔搽唔得
Happy Everyday      

男爵府

nicnicchu 發表於 18-5-17 11:54
早幾年開始有搽手同腳,而家仲會搽埋頸,總之有機會比太陽曬到嘅地方都會搽,我好易出斑,又好易敏感,而家 ...

Jm好勤力禁有無再出斑呢?

水晶宮

回覆樓主:

我有搽, 我將唔好用嘅防曬用黎搽手

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

clarawuwu 發表於 18-5-17 11:53
我用防曬噴霧,噴手腳膊頭,方便唔笠。
我仔宜家都跟我,出門口前噴兩野係臉。
...

請問邊隻防曬噴霧可以噴面??

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

柴犬qq 發表於 18-5-17 11:33
如果要買請立即去sogo感謝日,因為我都買左,買一支貨裝送一支60g,$230。
...

送60g真係好抵呀
感謝情報提供!可惜既係我住新界出去sogo好遠呢

子爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

柴犬qq 發表於 18-5-17 11:40
防曬手袖簡直係偉大發明
我用係有冰涼感既,5似著長袖衫禁熱又無得除。
...

係喎,帶手袖咪唔會兩截色囉…… 我外側同內側永遠都係兩截色,就算依家噴埋防曬都係覺得效果唔係好得,真係蠢呀我
頸既話,後頸前頸都兩截色,心諗都係冇得搞咖啦,唔出班算數

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

丫雅 發表於 18-5-17 12:00
請問邊隻防曬噴霧可以噴面??
其實,宜家好多防曬噴霧都可以噴臉,好正! 你可以去mamning 睇睇,好多選擇,仲有d有sample試下。我就用re:cipe水晶防曬噴霧。

子爵府

回覆 柴犬qq 的帖子

我多數著長褲所以冇搽腳,面、手、頸就一定搽,如果果日件衫領口大啲就連鎖骨位都會搽!其實真係覺得好麻煩,試過攰到唔記得卸妝,第二日唔係爆暗粒就爆瘡 仲有一樣最最最麻煩就係,我有個黑色手袋,"食"哂啲防曬,搞到袋一邊一撻撻,仲要灰灰白白咁,唉!

男爵府

咬香口膠 發表於 18-5-17 12:07
係喎,帶手袖咪唔會兩截色囉…… 我外側同內側永遠都係兩截色,就算依家噴埋防曬都係覺得效果唔係好得,真 ...

我都係上年先開始戴,我都好蠢,曬到自己黑蚊蚊

男爵府

TiMeToBeD 發表於 18-5-17 12:10
回覆 柴犬qq 的帖子

我多數著長褲所以冇搽腳,面、手、頸就一定搽,如果果日件衫領口大啲就連鎖骨位都會搽 ...

Jm你簡直講出好多人既心聲,搽防曬真係搽5搽都煩,關於手袋方面,唯有5好搽禁內側

首頁
12345...6

尾頁

跳至