自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

benco524 發表於 18-7-22 23:58
依家好難過,喊左好耐,想同你地傾訴....今晚食飯時,食到中途,細仔要poo poo,老公帶佢去洗手間,得返我同大仔 ...

搞到 LOCK 左機你先識叫停,你都幾投入去覆 WTS 喎,

咁即係有人順手牽羊攞走你老公部電話, 你都未必會知啦?

男爵府

回覆樓主

呢件事我見到一個慈母不停用兩個仔仲細嚟做藉口,其實七歲同四歲一啲都唔細囉,宜家唔教以後都唔使教。
另外,二湊二都搞唔掂,一拖二你唔使出街啦

珍珠宮

魚兒小寶貝 發表於 18-7-23 01:04
唔擺好貴重野根本係大人問題,自己唔放好仲要遷怒人佢都痴線,我地會慢慢教小朋友分輕重,價值,但佢4歲都 ...

七歲啊~

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主

明白爸爸點解咁嬲,比係我都會慶。不過電話始終都係貴重物品,點解佢擺低去廁所你唔幫佢keep住?阿仔咁易拎到而你咁遲先留意到,即係隨時比人偷左你都未必知...

男爵府

回覆 Belovedjohnjohn 的帖子

好認同你的觀點!!睇小孩的出發點好重要!!我最怕佢失去理智咁鬧人,只係發洩,起唔到教育的作用

珍珠宮

冤有頭債有主,我會叫老公鬧阿仔好啦,不要鬧我

& 最後解到鎖都好丫,之前有單新聞話要等49年先比解鎖

子爵府

回覆樓主

有小小明白你,我完全接受唔到C6喺啲仔面前鬧我,一陣攪到啲仔學咗,我一定癲到似不過電話lock 咗又真係好燥,當大家打和啦!

子爵府

Angel_Rose 發表於 18-7-23 01:16
冤有頭債有主,我會叫老公鬧阿仔好啦,不要鬧我

& 最後解到鎖都好丫,之前有單新聞話要等49年先比解鎖 ...

珍珠宮

回覆樓主:

情緒會複製,你老公繼續係咁暴力鬧個仔,到老一定會俾個仔暴力鬧番轉頭,到時唔好話個仔不孝!佢係抵死!

珍珠宮

benco524 發表於 18-7-23 01:16
回覆 Belovedjohnjohn 的帖子

好認同你的觀點!!睇小孩的出發點好重要!!我最怕佢失去理智咁鬧人,只係發洩, ...

to be honest
你又何嘗唔係失去理智咁喊,只係發洩,對小朋友又起到教育部作用嘛?

男爵府

回覆 終極熊貓 的帖子

我冇係仔面前失去理智咁喊,忍唔住流左眼淚,我立刻用紙巾抹去,亦沒有大吵大鬧,只係佢地訓左,我返到房再喊姐

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

終極熊貓 發表於 18-7-23 01:13
七歲啊~
我引用緊樓主另一單case

珍珠宮

回覆樓主

妳老公係惡,但妳亦太多理由俾自己。正因為如此,妳先會覺得咁委屈。妳冇諗過其實妳老公都好慘囉,真係無妄之災。

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

其實大家都有唔岩先生問你問題、你唔答佢,以示不滿、發洩,俾小朋友見到,何嘗又唔係一個壞榜樣?!
唔好話小朋友7歲4歲,我小朋友兩歲,好細已經教佢唔好搞電話,有時佢係會好奇點解大人有得掂電話而佢唔可以,咁咪教佢、佢拎左上手就請佢放低、唔好亂按細唔係一個原因、借口,家長係有責任教佢,話佢知點做。
而做錯左、俾大人鬧係好正常,你鬧緊仔、教緊仔時都唔會想先生插手,如果你覺得先生講得過分,私下同先生講就好了,唔好俾小朋友見到
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

公爵府

回覆樓主:

你個男人小氣到呢~

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

其實你老公已經拖細仔去廁所,,唔方便攞埋部電話都理解既,,你有責任睇住架嘛。你老公嬲都正常,,算啦,,,可能一時火遮眼至鬧得咁狠啫。男人下左啖氣就冇事架喇

已刪除用户

回覆樓主:

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

little.k 發表於 18-7-23 01:12
呢件事我見到一個慈母不停用兩個仔仲細嚟做藉口,其實七歲同四歲一啲都唔細囉,宜家唔教以後都唔使教。
另 ...

我都係咁諗,個老公帶細仔去開大,返到嚟部電話俾大仔lock咗,當然大發雷霆,鬧個仔之餘都會鬧埋老婆點解唔睇實佢,點知個老婆仲嬲返自己轉頭,仲要好委屈咁喊喊喊,我係老公會仲火滾

mother904    發表於 18-7-23 07:52
我要記得幸福......

大宅

回覆樓主

每個人都有情緒同死穴。可能你老公好唔鍾意人地破壞佢d 野。仲要攪到Lock 機就真係好麻煩

咁都仲要話老公太惡?呀仔已經唔係第一次咁做。如果係我小朋友,我可能已經打佢手板

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

我女2歲幾都試過鎖死左我部平果,無得攪要去平果洗機,真係慶到爆嫁

首頁
12345...14

尾頁

跳至