自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

瞓得好勳章

回覆樓主:

同99都試過既,不過爆姑9勁d囉…
重差d離婚

子爵府

luvkaka 發表於 18-7-25 14:40
回覆 雞比媽 的帖子

有, 我忍唔到果陣爆咗鑊大大鑊, 鑤完老公咪即分開住囉。不相往來两年架都有。 ...

男爵府

回覆樓主

想,好想爆佢好耐,但點衰都係c6個亞媽,唔想c6難做,忍囉,最慘係c6仲要幫住佢亞媽先激氣呀但都一齊十幾年勒,都算啦,見小d就得勒

珍珠宮

回覆樓主:

我試過爆我62
我個刻仲拎住把刀
因為啱啱廚房做緊野

大宅

回覆樓主:

無爆過99,但好似樓上既jm咁做法。唔見,幾無腦既99都會覺得唔妥,對佢來講新抱唔番男家有咩所謂,但連佢既寶貝仔都會少番去,佢先覺得有問題,我唔會番去,等佢自己諗下自己衰咩啦。無聲勝有聲。

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆樓主

爆奶奶好叻咩、好威?點解唔可以和平共處?諗辦法囉!做細嘅真係要就吓老人家,她生個老公比你,含辛茹苦養育佢,一結婚就要斷絕關係好冇?做新抱不要自我放大吧!奶奶幾衰都係老公個亞媽

男爵府

雞比媽 發表於 18-7-25 13:56
做人新抱,有起咩事上黎c6多數叫老婆睇開d,就下老人家,明明係99挑起事端,做新抱通常都忍

結婚之前好地地,結 ...

無。個個星期間99兩次,一齊打麻雀。99無試過俾說話我聽,有時唔同意佢既看法,我會哦哦哦、嗯嗯嗯咁蒙混過去。

男爵府

做人新抱,有起咩事上黎c6多數叫老婆睇開d,就下老人家,明明係99挑起事端,做新抱通常都忍

無。個個星期見99兩次,一齊打麻雀。

99無試過俾說話我聽,有時唔同意佢既看法,我會哦哦哦、嗯嗯嗯咁蒙混過去。

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

就岩岩星期日,我奶奶幫我餵女食野,我比左粒魚蛋阿女,阿女話唔食,我奶奶無啦啦乘機入我「阿媽連你唔鍾意食魚蛋都唔知呀?」個下真係想爆粗,不過好彩轉頭阿女走埋黎話要食魚蛋!我就乘機反擊「你想食魚蛋呀?我都知你鍾意食嫁啦!係阿嫲話你唔鍾意食喎!」

複式洋房

回覆樓主

爆左好多次。其實最初好多次都係佢挑起先,我忍,因為覺得佢始終係我老公阿媽,但我真係頂唔順,爆左.....到而家我係好憎佢,睇佢做咩都唔順眼

男爵府

BB防敏心得分享勳章

lily233242 發表於 18-7-26 08:18
爆奶奶好叻咩、好威?點解唔可以和平共處?諗辦法囉!做細嘅真係要就吓老人家,她生個老公比你,含辛茹苦養 ...

未必係你講到咁偏激,有D奶奶真係唔會比面,當眾話你要展示自己威嚴,以為自己真係岩哂!你唔出聲,佢就會變本加厲!我都有阿媽生,下下比佢老屈我點對得住含辛茹苦養育我既媽媽!又唔一定係同奶奶反枱,只係唔可以下下硬食!

珍珠宮

jenkaka 發表於 18-7-26 08:03
無爆過99,但好似樓上既jm咁做法。唔見,幾無腦既99都會覺得唔妥,對佢來講新抱唔番男家有咩所謂,但連佢既 ...

我就爆左99都有3-4次以上,自從今年,我冇過去好耐,兩個仔女我都唔比過,因為次次兩個仔女過親去,返嚟好多手尾要我跟!
我冇叫過我老公唔過去,但久而久之我老公由我冇過去果刻都冇乜點過去,係除左我老爺叫佢過去之外。

珍珠宮

mc2011 發表於 18-7-26 08:33
爆左好多次。其實最初好多次都係佢挑起先,我忍,因為覺得佢始終係我老公阿媽,但我真係頂唔順,爆左..... ...

咁似我,我都係咁

子爵府

回覆樓主:

唔知點為之爆,
總之99做啲野好無理嘅,
我就會出聲講我嘅睇法,
未致於鬧交咁,但肯定就唔係笑笑口咁囉

可能正正因為我太敢言,
99都唔敢太過份
有啲位唔太過份我都會就下老人家嘅,
但過左底線我一定反擊

子爵府

我冇爆佢,但試過唔睬佢幾個月,當時耳根好清靜,佢停咗蝦我。但當我睬返佢時,佢又再蝦我

大宅

lily233242 發表於 18-7-26 08:18
爆奶奶好叻咩、好威?點解唔可以和平共處?諗辦法囉!做細嘅真係要就吓老人家,她生個老公比你,含辛茹苦養 ...

唔認同做細就要遷就長輩喎
諗到辦法就唔會忍唔住爆啦
況且爆完通常個心都會舒暢好多,忍埋忍埋抑鬱都似,咁邊個賠返個心靈健康的女俾人地阿媽?

p.s.我未爆過99的,但我好相信每個新抱爆得99都係忍到臨界點,而唔係自我放大囉!

水晶宮

回覆樓主:

我同99關係好好,因為佢個人好合理。但62就唔同,佢係99第二任丈夫,同我老公係無血缘。但佢成日恃住我老公孝順,搵我地笨,cheap到呢

咁多年積埋積埋,兩年前過咗臨界點,一件小事唔睬佢。cut晒每年一度的家庭旅行,食飯亦由每星期一次改為每月一次。但我無爆佢,始終比面99。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

爆又唔會
有唔同睇法會講出黎
你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

suetfunglui 發表於 18-7-26 08:37
未必係你講到咁偏激,有D奶奶真係唔會比面,當眾話你要展示自己威嚴,以為自己真係岩哂!你唔出聲,佢就會 ...

Agree

子爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

唔敢爆

首頁

尾頁

跳至