論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想生BB熱投

回覆樓主

Visa指未嚟過香港做所以要申請?

咁申請visa要幾耐?

別墅

我新姐姐個visa 係24/9批左,我要agent 要姐姐29/9到香港,嚇死個agent,佢話無咁快黎到,問佢要等乜,佢竟然話我知未上哂training,之後仲要medical check 之後申請OEC。我完全唔明,之前咁多時間都唔搞,所有野批好都仲上哂training,我真係嬲爆!!
到medical check時姐姐又話病左,個OEC申請又話system 出左問題,最後由6/10再要我等到13號,火屎都黎埋,我今日仲交哂release form 比IMMI,我真係想小爆個agent,一啲都無跟野,每次都要我打比佢先update 我。

禁止訪問

大宅

sassyqueen 發表於 18-10-2 23:29
其實10/6 到真係好快架啦,我一直有同姐姐聯絡,了解佢地進度,visa 批左仲要寄回菲律賓agent, 之後申請OE ...

我新工人在入境處批visa後10日已到港,要視乎佢住邊,可唔可以馬上去做body check

別墅

Deutsche 發表於 18-10-3 09:33
我新工人在入境處批visa後10日已到港,要視乎佢住邊,可唔可以馬上去做body check
...

OEC可以收到visa 就做,但佢又偏偏要等埋body check 先做,唉,等佢救火就死得人多。批左visa 都要等多三星期先黎到,都唔知點做野

別墅

Harriethung 發表於 18-10-3 11:36
OEC可以收到visa 就做,但佢又偏偏要等埋body check 先做,唉,等佢救火就死得人多。批左visa 都要等多三星 ...

medical check 唔係一開波要做,無問題先入合約去領事館架咩?

別墅

Deutsche 發表於 18-10-3 09:33
...

medical check 唔係一開波要做,無問題先入合約去領事館架咩?

禁止訪問

別墅

我聽AGENT 講過, 入領使館前要做BASIC 的MEDICAL CHECK, 跟住批左VISA 之後, 就做詳細的才可以批上機, 所以都要D時間。

首頁

尾頁

跳至